pondělí 14. prosince 2015

happy merry CRUELTY christmas!!!!

Vánoce jsou úžasné období. Od 25 prosince se netěším na nic jiného než zase na 24.12... Vánoce jsou prostě to nejlepší za celý ten škaredý rok.... Konečně je zima, sníh (toho je čím dál míň), všechno tak hezky svítí... No prostě na SVĚTĚ JE KRÁSNĚ!

Jenže leda, tak pro lidi... S Vánoci přichází každoroční neuvěřitelná krutost, kterou nezpůsobuje nikdo jiný než opět ten bezcitný a odporný člověk... To, že jsem zvířata postavila nad lidi je o mě už známé, protože nepochopím jak se lidi mohou dopustit takových to zvěrstev a přitom ještě v nejkrásnějším období v roce...

zdroj

Tady je souhrn...


1) Koupíme si kapříka!

Já to chápu, prostě někdo je masožravec... Nemám nic proti výlovu rybníku, kde jsou přímo sádky pro tyto účely pěstované. Starají se o ně rybáři a ti jim dávají opravdu všechno a chovají se k nim skvěle... Jenže v tomhle bodu to vše končí... Pak je prodají nějakému překupníkovi, ten je narve do malé kádě s filtrovanou vodou, takže kapr se jen dusí... Že Vám kapr ve vaně chcípl? To je přesně díky této filtrované vodě... Proč si myslíte, že všichni mají tlamičky nahoře nad vodou?
Další věc je, jak se k nim prodejci chovají. Když je vybírají z kádí, tak je chytají za žábry, což je neskutečně bolestivé pro kapra a především je to NELEGÁLNÍ!!! Na tento problém upozornil Obraz (Obránci zvířat), ostatně jako na všechno... Proč s tím nikdo nic nedělá? Ale dělá, Obraz je vždy nahlásí a pošle tam veterinární správu, jenže tady je problém v demenci našich zákonů (ostatně jako ve většině zákonů), když veterinární správa jde provést kontrolu, tak to v předstihu pár dnů provozovateli oznámí a ono hned je za žábry nechytají, že? Veterinární správa je jen banda lidí, které platíme z našich daní a neodhadlí nic, protože jim to zákon nedovoluje díky ohlašovací povinnosti!!!
Pokud o tomto tématu chcete vědět více, zde máte video. Pokud chcete udělat nejvíce, tak přijďte podpořit akci "zabij si svého psa", která poukazuje na to, že kapr i pes jsou stejní tvorové a není mezi nimi rozdíl a podepište petici proti lepšímu zacházení s kapry. V Brně již tuto sobotu.



2) obžerství, obžerství, OBŽERSTVÍ!

Zamysleli jste si někdy nad tím kolik zvířat padne, proto jací jsou masožravci neskutečný obžerské prasata (nyní urážím prasata)? Na vánoce výběrovou šunčičku, plísňový salám, sušenou parmu, největší kachnu na boží hod, tuna masa z každé jiné části prasete na řízečky, pak samozřejmě i kuřecí maso na řízečky, pro ty co nejedí vepřové, pak nějaký játyrka a hovězí na polívčičku, pak samozřejmě výše zmíněný kapřík, i když to 80% lidí nechutná... a víte jak to všechno skončí? Půlka toho se vyhodí!!!! Nikdo to už pak nechce (asi jako cukroví) a prostě se vyhodí živý tvor, který mohl mít krásný život!!! Tuhle nenasytnost, hamižnost, obžernost jsem nikdy nechápala! Na vánoce jsem vždy shodila, když jsem viděla celé své příbuzenstvo jak se takto neskutečně cpe a bylo mi z nich na zvracení!!! Lidi jsou neskutečně sobečtí a vůbec jim toto nedochází, protože prostě jen vidí zatavený kus masa v krabičce a dál prostě nechtějí vidět... Přestaňme si bezohledně nacpávat pupky. Copak Vám sakra fakt nestačí 6 řízků pro 4 členou rodinu, jedna veka na chlebíčky a na boží hod si udělat polévku? Vánoce jsou o pohodě, rodině a tom kouzlu... NE O TOM SI NACPAT PUPEK!!!

zdroj


3) Kožkovací sezóna

Byla jsem za tuto věc demonstrovat a hrubě se proti této věci ohrazuji!!! Ten kdo nosí kožich je pro mě největší lůza a nemá právo dýchat stejný vzduch jako já! V dnešní době s dokonalými náhradami to opravdu nepochopím! Jsem snad poslední země v EU co má ještě povolené kožešinové farmy v ČR! Právě teď, právě na Moravě na 11 kožešinových farmách umírají tisíce lišek a norků... Pro ně je to vlastně vysvobození... 10 měsíců žili v klecích, které nemají ani 1 čtvereční, nemají dno, propadají jím packy, mrznou, prší na ně a mají stereotypní chování se sklony ke kanibalismu... To všechno proto, aby si nějaká slípka s milióny na účtě (samozřejmě ty milióny manžela), mohla obléct kožich a chvástat se jak má norkovej kožich! Zastavme tento hyenismus, fakt už nežijeme v dobách středověku, kde nebylo jiné možnosti!!! Ten kdo si obléká kožich si jen obléká mrtvoly a je jen čistý vrah! Největší spodina společnosti!
Pokud chcete opět pomoci, tak podepiště alespoň petici. Děkuji.



4) Kácení stromů

Minule, když jsem psala tag o Vánocích (zde), jsem v bodu proč mám umělý stromek zapomněla dodat, že prostě myslím ekologicky! Jasně, na výrobu jednoho stromku se samozřejmě vypustili nějaké zplodiny do ovzduší atd. atd.... ale jen jednou! Ten stromek mám už asi 15 let, nikomu neubližuje a rozhodně nekončí na smetišti. Minulý týden jsem viděla první ohradu se stromky.... Většina těchto prodejců nemá v žádném případě školku, kde by si stromečky před pěstovávala - proberme se!!! Vběhnou do lesa (ty už většinou někomu patří, že ano) a prostě mu tam ořeže stromky a nebo právě školky, které měl člověk na zalesnění svého lesa... a Vám ho pak milostivě prodá za 700,-? Nebo kolik stojí stromek? Vy si ho donesete domů, ozdobíte a pak šup s ním před popelnice, protože samozřejmě uschl... U popelnice leží strom, pro který se mi vždy chce brečet a představuji si ten pařez někde v lese, kde mohl spokojeně růst a mít před sebou stovky let... Ta chamtivost proto, aby lidi měli "voňavý" stromeček je opravdu neskutečná a nepochopím jak se tohoto někdo může účastnit... To Vám sakra nestačí jeden stromek na x let a k tomu ve váze větvičky chvojí, které stromu neublíží (pokud mu neustřihnete kosterní větve a nezasáhnete kmen, ale to je jiné téma...v praxi je to z 90% nemožné) a vy máte ty svoje "voňavé" vánoce bez krutosti?
Nemusím snad dodávat jak ničíte ekosystém pro zvířata žijící v lese, že?
Samozřejmě všichni tito prodejci nejsou takový, ale narazit na toho poctivého je podle mě kumšt, natož v druhém největším městě.

zdroj


5) Poníci pro smrádky

Byla jsem kamarádkou upozorněna, že na Moravském náměstí se provádějí tak nechutné kruté praktiky, že jsem žasla... O mě už asi každý ví, že děti fakt nejsou moje oblíbená věc, shluku dětí, jakožto dětské koutky, hřiště, poutě apod. se strategicky vyhýbám... jakmile vidím někde víc jak tři děti, tak obcházím blok jakoby mi přes cestu přešla černá kočka... Díky tomu nevím co se na Moravském náměstí děje...
Jenže ona jako NORMÁLNÍ matka (těch už je asi fakt míň, než homosexuálů - a ne, nemám nic proti homosexuálům) se na toto nemohla koukat a vlastně na popud jí vznikl tento článek.
Mají tam prý poníky pro dětičky... aby se přece povozili ne, když jsou ty vánoce... Poníci stojí celý den v mrazu, jsou přikurtování, nemůžou se hnout, uzdy mají narvané v hubě aby s ní nemohli ani pohnout, aby se náhodou něco těm děckům nestalo - jako asi, že když poník otočí hlavu, tak vás sežere... Proboha kde žijeme?!!! V době kamenné? Pro pobavení smradů budou trpět tato úžasná zvířata?! Čím si to zasloužili?! Proč si neosedláme ty děcka? Efekt by byl stejný!!! Ale to jsou přeci děti, že?!

zdroj

6) Palmový olej

Ruce nahoru kdo z Vás ví, že v Indonesií právě v tento moment hoří 5000km deštných pralesů? Jedna, dva, maximálně pět? Skvěle utajená zpráva! Hlavně, že víme, že Gott má rakovinu a byl na Slavíkovi!!!
Vypalují se deštné pralesy, aby se mohly vysadit palmy olejné. A co, že to je? To je ten palmový olej v každém druhém hnusu od Lays počínaje končíc v musli tyčinkách. Palmáč je i ve veganských věcech!!! A jak si to ti prodejci umí obhájit! To se ani Krejčíř neumí takhle vykecat ze svých činů jako oni se umějí vykecat z toho jak je palmáč úžasnej!!!
Palmáč je tuhý olej, který se nepřepaluje až do nějakých 200 stupňů celsia, vypadá to jak benzín... V žaludku funguje asi jako kdyby jste si tam nalili silikon. Obalí vám stěny až udělá nepropustnou vrstvu a vy pak skončíte doktorům na stole.
A jako bonus?! Umřou kvůli Vám tisíce Orangutanů, kterým se vybili deštné pralesy, jejich domovy a při útěku buď umřou hlady, uhoří nebo je zabijou Indonézané, protože se bojí, že jim vezmou už tak malé zásoby jídla... Orangutan bude do 5 let vyhlášen za ohroženého tvora. Podobně dopadají i tygři a všechny ostatní zvířata žijící v těchto oblastech! Všechno jenom proto, aby prodejci nemuseli řešit zda se jim přepálí nebo nepřepálí olej, aby nemuseli řešit, že jim ta hmota nedrží pospolu, proto aby to mohli udělat ještě víc nezdravé! Bez palmového oleje fungovali desítky let, ale najednou to prostě nacpou do všeho! A to, že jedna čokoláda palmáč nemá neznamená, že ta druhá od stejné značky ho mít nebude! Neexistují, žádné všeobecné tabulky, firmy co palmáč nepoužívali je najednou začnou používat a vy se to nedozvíte dokud si tu etiketu nepřečtete! A palmáč z ekologického zemědělství? Prosím Vás máte jako pocit, že na zemi jsou hektary místa s klimatickými podmínkami pro palmu olejnou? Proberte se, to je zástěrka pro již vykácené deštné pralesy, na ty na které se zapomnělo a už se tam desítky let pěstuje palma olejná.
Řešení? Číst etikety. Od nového roku (2015) musí být "rostlinný olej" definován a tak v závorce naleznete zda je tam palmový, palmojádrový, palmoil (vše to stejné) nebo není. Nekupujte to a nebuďte těmi kvůli kterým orangutani umírají! Jiné řešení není, s Indonéskou vládou (a všemi dalšími kde se palma olejná pěstuje) není domluvy. Pokud se nebudou věci s palmovým olejem nebudou kupovat, tak se nebudou ani kácet.
Pokud chcete o této věci vědět více sledujte Koalici proti palmovému oleji . A ZDE a podepište petici a především už nikdy nic nekupujte s palmovým olejem (přehled věcí s palmáčem naleznete zde)

zdroj

7) Zvířata jako dárek

Asi si teď myslíte, že jsem strašně negativní osoba co prostě nenávidí děti... No heleďte... Ty děti za to prostě nemůžou, jsem si toho vědoma. Oni nemají rozum na to, aby si na toho poníka nesedali... Za všechno můžou RODIČE!!!! Většina z nich je absolutně neschopná!!!
To platí i v případě pořizování mazlíčků pod stromeček... Prosím Vás tříleté děcko se Vám opravdu nebude starat o králíka, bude ho to bavit týden pak to bude na vás. To 7 leté dítě bude pes bavit venčit tak měsíc... možná dýl, dojde puberta a pes bude "jen blbej pes" stejně jak vy budete "blbý rodiče"... prostě to tak v 90% případů je... Neříkám, že vždy, neříkám, že každé dítě, ale je... Já byla taky vždycky strašně zklamaná, že pod stromečkem nebyl pes... Dnes to, ale naprosto chápu proč to nikdy naši neudělali, navíc v paneláku.
Zvíře není hračka a dětem by opravdu neměla přijít do ruky pokud vy opravdu nepočítáte s tím, že 60% starostí bude na Vás... dříve či později to tak to bude... takže zvíře pod stromek pro dítě ano, pokud si ho sami přejete..
Nekupujte náhodně zvířata! Na bazoši atd. jsou to jen psi, kočky, králíci aj. z množíren!! Chápu, že Vás tlačí čas, ale prostě co počkat raději do jara, když Váše vysněné zvíře mezi chovnými stanicemi prostě není? Je zima, zvířata se logicky rodí na jaře...
Pokud na zvíře nemáte čas a víte to, tak ho dítěti prostě nekupujte!!! Dítě to opravdu bude bavit jen chvíli... Jak dlouho ho baví nová hračka než začne škemrat po nové? Moc dlouho to není, že?


zdroj

No a to je asi tak vše co jsem Vám chtěla před Vánocemi připomenout =) V mém případě jde o 
vánoce, které chci strávit v kruhu rodinném a užít si pohádky. Absolutně nepotřebuji maso, tuny cukroví a ještě k tomu z másla (mám objednané vegan cukroví)... prostě si užívat pohodu, jak si je chcete užít vy to nechám na Vás ;) 

Co na Vánocích dráždí Vás? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...