pondělí 15. února 2016

Sparitual Event for bloggers

Krásné pondělí všem!!!


Jaký jste měli víkend? Já sobotu fantastickou, protože jsem jí strávila na místě, které prostě nelze nemilovat! S lidmi, které mám opravdu ráda a v končinách, kde se vždy naučím něčemu novému a nikdy mě to nepřestane bavit! Byla jsem totiž v Praze ve Sparitual Showroomu na eventu pro blogerky a jedno místečko bylo i pro mě! A jaké to tam bylo se dočtete dále...

zdroj


Na showroomu jsem nebyla poprvé, ale již po několikáté. Naposledy jsem tam byla, když jsem byla na semináři, ze kterého jsem si odnesla hromadu informaci a nějaký ten certifikát =)

Showroom je řešen ve světlých barvách s dřevitými a zemitými prvky. Mám showroom strašně ráda a dovolím si říct, že je krásnější než ten brněnský =P Jen je tedy přes celou Prahu a díky tomu se nám podařilo dojít pozdě, no co už, všem dotyčným se omlouvám =D 

zdroj
zdroj

Uvítali mě dvě úžasné dámy s úsměvem na rtech. Ta první je mistryní republiky v lakování a celý showroom v Praze má pod "palcem", její jméno není jiné než Veronika Mořkovská. Tou druhou byla moje nejlepší kamarádka a úžasná součást Sparitual týmu Mikrosvět By Ellen... Hodinku po zahájení za námi dojel i Pan Mořkovský, kterého mám opravdu ráda a chovám k němu neskutečný respekt a úctu, jakožto i k celé rodině Mořkovských.



zdroj - Sparitual

Po uvítacím přípitku a občerstvení formou ovocných špízů (a různých sušenek a já nevím čeho všeho =), nás čekala prezentace a představení značky Sparitual. Začneme tím nejdůležitějším - certifikáty:

zdroj
1) Certifikované složky - složky v každém produktu pochází z Certifikovaného zemědělství, Sparitual má certifikaci ECOCERT, francouzská certifikace a také nejpřísnější certifikace pro přírodní kosmetiku.  Ve výrobcích najdete 20% - 83% certifikovaných organických složek. Všechny složky nemohou mít ECOCERT, například voda nemůže pocházet z certifikovaného zemědělství. Samozřejmostí je, že veškeré plodiny, nesmí přijít do kontaktu s herbicidy, pesticidy či hnojivy. Sparitual si záměrně vybírá malé udržitelné zdroje a podporuje tak menší zemědělce. 
Sparitualem neprojde jediná věc bez certifikace. 

2) FairTrade - všem známe. Nevyužívá se nerovnocenných pracovních podmínek a především zaručuje, že dané plodiny nesklízeli děti a nebo staří nemohoucí apod.

3) FSC  Tento certifikát zákazníkům zaručuje, že dřevo pochází z šetrně obhospodařovaných lesů.

4) Priting with Soy Ink - všechny obaly jsou tištěny sójovým inkoustem

5) Recyklovatelné obaly - lahvičky laků jsou z 50% recyklovatelné a kov až ze 17%. Všechny ostatní obaly jejich výrobků jsou 100% recyklovatelné

6) Energy Efficiency - šetření energiemi a zdroji je u Sparitualu na prvním místě, takže i veškeré osvětlení, předřadníky jsou úsporné. Snížili se náklady na energie o více než o polovinu. 

7) Vegan - všechny látky např. konzervanty jsou přírodní a jsou vytvářené bez živočišných produktů. Například Glycerin může být vyráběn přírodní, ale ve většině produktů se nachází glycerin vytvořen ze zvířat.

8) Gluten Free - produkty Spa jsou bezlepkové, jedná se pouze o lesky na rty

9) Cruelty Free - milovníci zvířat můžou jásat, byť je Sparitual americká značka (tam je testování povolené), tak Sparitual má všechny látky v produktech netestované na zvířatech.

10) NON GMO - všechny látky nejsou geneticky upravené (v americe neexistuje např sója geneticky neupravená)

11) 5 free- laky Sparitual jsou bez 5 známých nebezpečných látek, které obsahuje většina laků více naleznete v článku o nehtech zde.

Sparitual v roce 2004 založila Shell Pink, snacha Jeffa Pinka, který je vynálezcem Orly a francouzské manikúry. Jedná se o značku, která je primárně určená pro lázeňství a hotelnictví. Sparitual nikdy nenaleznete v obchodech jako je Sephora, kde například kupujete Orly. Sparitual je profesionální značka pro manikérky a pedikérky. Každý stát má pouze jediného distributora Sparitual kosmetiky, u nás je to rodina Mořkovských. Pomalá krása pro rychlý svět je hlavním mottem Sparitualu.


zdroj


Po úvodu jsme si povídali o typech nehtů a jiných tématech úzce spjatých s fyziologii nehtu a ruky. Na toto téma se dá hovořit hodiny a stejně se vždy něco nového naučím. Rozdělení nehtů jsem Vám již rozepisovala v tomto článku. Probrali jsme i typy pilníků, taktéž naleznete v článku. 





zdroj: Sparitual
Celá přednáška byla doplněna praktickou ukázkou manikúry a to mě vždy baví sledovat Verču při práci a okoukat, tak jednotlivé tahy masáží, pilování a lakování, vlastně "očumováním" jsem se vždy snažila naučit =D Dostala jsem pochvalu, že prý už umím dobře pilovat a to vždy zahřeje u srdce =) Když už to trénuji dva roky... Cesta je však ještě hodně daleká...


zdroj - Sparitual

No a na závěr přišla praktická zkouška pro nás. Měli jsme si udělat manikúru za dohledu Verči a Lenky... Byla jsem nervózní jak pes, ale snad to dopadlo dobře. Fotku nehtů nemám, protože v neděli jsme zase stěhovali a byť Gold vydrží i 14 dnů, tak při těchto úkonech nevydrží žádný lak (i kdyby jste ho pozlatili) ani 12 hodin, takže to prosím omluvte. 
Konečně jsem se odvážila vzít do ruky brusku a teflonovým nástavcem jsem si chtěla odstranit přebytečnou kůžičku na povrchu nehtů... Byla jsem doslova překvapena, že tam vlastně nic nemám =D Asi moje domácí zatlačování je úspěšné =)

zdroj: Sparitual
Dostali jsme spoustu super věciček. Konečně mám odlakovač, chtělo se mi skákat do stropu, že jsem ho dostala. Neustále si ho chci koupit a pak to vždy zavrhnu, a teď konečně i já mám svojí lahvičku =) Nakonec jsem od Verunky slyšela, že si mám něco vybrat na recenzi. Chtěla jsem to nějak zamluvit, ale neprošlo mi to =D  Tak jsem si s dovolením vybrala bílý gold lak, bez kterého prostě nejde razítkovat... a proč mluvím o razítkování? Před Vánoci jsem se přidala k objednávce Lenky a objednala jsem si destičky, razítko a na eventu jsme si to předali a teď můžu razítkovat do skonání světa =D Vypadá to jednoduše, ale po pěti minutách jsem zjistila, že to tak easy není a už jsem psala Lence "mám problém, nejde mi razítkovat" =D no prostě je to rukama =) 






ve finále prý není nic z toho moje, říkala =D 

Bylo nás celkem 10: 

Všechny jsem ráda poznala a zrcadlila jsem se v nich před pár lety... Když jsem Sparitual objevila (díky Lence), tak jsem začala zjišťovat co vše dělám špatně a jak náročné tohle "studium" bude... Viděla jsem většině z nich v očích stejný údiv a rozčarování jako kdysi ve svých očích =) Je prostě skvělé, že toto rodina Mořkovských pořádá a vnáší do našich životů pochopení a poučení, k těmto informacím se strašně horko těžko dostává, sama jsem to zjistila. Tímto jim chci poděkovat za veškeré podklady, informace, odpovědi a vlastně za vše co se nehtů týče, protože vlastně díky nim jsem se dopracovala po ekzému tak moc daleko, že již teď jsem na svoje nehty hrdá. Děkuji samozřejmě i za pozvání, dárečky a za lak na recenzi. Moc si toho všeho cením, že to slovy ani vyjádřit nelze. 




Pokud byste i Vy rádi za zapluli do problematiky nehtů, manikúry a pedikúry, tak neváhejte se přihlásit na některých z jejich seminářů. Já si včera zarezervovala dvoudenní seminář ve Věstonicích. Se vším se prosím obracejte na Lenku. Jen upozorňuji, že místa na semináře jsou vždy limitované, čím dříve tím lépe =)
Odkaz na Věstonice: http://www.sparitual.eu/soubory/Seminar_SpaRitual_22_23042016_HV.pdf

Pokud chcete aspoň malinko do tajů zaplout sami, tak Vám doporučuji začít s těmito články:

http://www.mikrosvetbyellen.com/2014/06/lakomanie-seminar-od-sparitualu-aneb-co.html
http://www.mikrosvetbyellen.com/2014/10/seminar-sparitual-26-2792014.html
http://www.mikrosvetbyellen.com/2015/02/jak-spravne-aneb-nehtem-vsechno-zacina.html

Jak dělat manikúru? Nebudu se zde rozepisovat, vše najdete jak u mě tak i u Lenky v článcích, ale abyste to měli i vizuálně, tak zde je oficiální video od Sparitualu. První část je pedikúra od paní Mořkovské a hned po ní následuje manikúra od Verči a vše tam lze skvěle vidět =)


Jediné co nás Verča nyní učila, že se nejdříve dává krém na kůžičku a až poté olej (ve videu je to naopak). Nezapomínejte, že na nalakování jednoho nehtu potřebujete až 8 tahů. Barva se "natlačí" k lunule a poté se začíná rozprostírat po stranách a nakonec do středu. Vždy raději více laku, než přidávat a štěteček musí být ve vodorovné poloze vůči nehtu =) 

To je asi vše co bych tak ráda na pondělí dodala. Děkuji všem moc z týmu Sparitual, děkuji za milý doprovod An a Klárce. Prostě děkuji za super den, po dlouhé době!

Znali jste takto podrobně značku Sparitual? Zúčastníte se nějakého kurzu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...