středa 14. ledna 2015

Změna je život aneb Vítejte na proměněném blogu =)

Krásnou středu všem!!!

Po dlouhé době Vás opět zdravím. Je to už přes týden, co jsem Vám nic nepřinesla, ale jak vidíte, tak i přes ukrutné pracovní vytížení, které se táhne už od prosince, jsem nelenila. Po nocích jsem seděla a koukala do html kódů a snažila jsem se blog dotáhnout k dokonalosti své myšlenky =))




Zachvíli tomu bude rok, co jsem začala blogovat. Za ten rok se zde vyměnili pouze dva vzhledy. 

Ten první se u mě moc neohřál. Byla to šablona od bloggeru, ale dala mi to nejnutnější a já sesumírovala základní prvky a widgety, které jsem přenesla do druhé šablony. 


Druhý vzhled zde byla 3/4 roku. Jednalo se o šablonu ke stažení zdarma. Kdo bloguju, tak asi už ví, že není šablona jako šablona. Tohle byla normálnim prasečina a v kódech se nedalo vůbec orientovat. Jakákoliv změna byl hodinový boj kód vůbec najít a po nalezení to byl několika hodinový boj, aby se vůbec něco dělo. Nefungoval čas a datum přidání příspěvku a zápatí ani neexistovalo.... No prostě a jednoduše tahle šablona mi uštědřila pěknou lekci v programování =D

Nedávno jsem Vám na facebooku psala, že byly změněny komentáře. Došlo k tomu vesměs omylem, ale princip se mi tak zalíbil, že jsem si ho po vyřešení některých lapálii nechala a nemůžu si ho vynachválit. Proč? Protože umožňuje lidem bez účtu na googlu komentovat přes facebook a nebo přes samostatný systém Disqus a co je hlavní - funguje tlačítko odpovědět, které předešlá šablona také úplně zazdila a nešlo to opravit. Jako bonus Vám ještě chodí upozornění buď na facebook nebo na email, když ode mě dostanete zpětnou vazbu na Váš komentář. Chce to jen se jednou přihlásit, účet na disqus lehce poupravit a tato apka se Vám prostě odvděčí. Myslím si, že je tohle blízká budoucnost na všech blozích =) 

Někdy v létě jsme s Blondie řešili vzhledy. Já měla přehled o webech, kde bylo nepřeberné množství šablon zdarma a ona o webech s placenými šablonami. Nechtělo se mi za šablonu platit (lakomec já vím =D) tak jsem zkoušela pár šablon zdarma, ale výsledek byl stejný - kód byl prasečina největšího kalibru. Na jednom webu od Blondie jsem se okamžitě zamilovala do této šablony, co nyní již vidíte na blogu. Odhodlávala jsem se pěkně dlouho, ale nenalezla jsem nikde hezčí šablonu. Devalvací jsem za ní zaplatila o trošku víc a zda lituju? V žádném případě! V kódech se dá vyznat a veškeré zmény jsou možné, tak jak jsem zvyklá od prvopočátku programování. 

fotka od tvůrkyně šablony
A co, že se změnilo? Kromě vzhledu jsou zde přidaní králíčci (je to prostě symbol blogu), kterými si dostanete na další stránky blogu nebo si rozbalíte daný článek. Přibyly další sekce (nails, inspiration, reviews, care). V těchto sekcích se Vám zobrazí články s danými tagy (budu dělat ještě doplnění). Do budoucna plánuji ještě rozbalovací menu. Pod každým článkem naleznete 5 dalších příspěvků, které jsou si podobné se čteným postem. Změnila jsem sociální ikonky. Každý článek má automaticky datum a čas vydaní. Dole pod článkem naleznete odkazy na různé sociální sítě, kam článek můžete sdílet. Konečně mám zápatí, kde naleznete tagy. V sloupci napravo najdete sekci s nejčtenějšími články za poslední měsíc. Máme novou faviconku =) Kdo neví, co to je ať koukne úplně nahoru na panely a vedle jména webu, kde se nacházíte také vidíte nový obrázek =) Blog kombinuje krasopísmo s nápisy s velkými písmeny a font pro samotný text je také jiný, ale podle mě lépe čitelný. 





Nuže to je asi vše. Vzhled je jiný, ale obsah zůstává =) 

Jak se Vám vzhled líbí? Nějaké nápady na změnu? 

13 komentářů:

  1. Krásne zmeny :-) Inak ja na disquse oceňujem hlavne možnosť spätne upraviť komentár, čo mi v Bloggeri strašne chýbalo. .Často píšem rýchlo a urobím nejaké preklepy alebo chcem ešte niečo doplniť, prípadne vymazať či zmeniť formuláciu vety a tak musím buď dopisovať nový komentár alebo starý zmazať a napísať ho nanovo a to už vyzerá debilne keď tam svieti "komentár odstránený autorom".. Našťastie v Disquse sa dá komentár pekne krásne upraviť.. Plus sa do komentov dajú vkladať obrázky, komentáre sa dajú lajkovať či dislajkovať a tak ďalej a tak ďalej. Proste milión výhod ;)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to upravování mě právě štve...taky dělám chyby, ale existují lidi, co mění komentáře (třeba na fb) pro svůj užitek, aby z toho vyšly s čistým štítem... Obrázky mám zablokovaný =) říkala jsem si, že by to bylo zbytečně zatřískané =D Na ty likes a dislikes jsem zapoměla, to je fakt... je to prostě dobré o tom žádná =)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný vzhled, hlavně králíčci :D Jinak já tyhle komentáře nemusím, ale na druhém blogu mi přestaly jít odpovědi, což mě docela štve a nevím, co s tím, taklže asi skončím u tohohle.

    OdpovědětVymazat
  4. Alice in Wonderland CZ14. ledna 2015 v 22:48

    teď je to tu parádní :))

    OdpovědětVymazat
  5. Jako fakt to zkus, widget můžeš zahodit vždycky =) moc děkuju ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Králíčci všude! Super:)

    OdpovědětVymazat
  7. Adriana Gröschlova15. ledna 2015 v 12:33

    Moooc pěkné, palec nahoru:))

    OdpovědětVymazat
  8. taky jsem ti dala palec hore =P děkuju moc!

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherný design! :-)

    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Veronika Gavlasová17. ledna 2015 v 17:46

    Ha, a já mám pořád šablonu bloggeru :D Jediné na co jsem se zmohla bylo vystřídat 2 hlavičky blogu :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je masakr =D já bych to vůbec do tvýho blogu neřekla =)

    OdpovědětVymazat
  12. Veronika Gavlasová15. března 2015 v 17:30

    :D Děkuju.. ale je to pravda, jsem na změnu líná :P

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...