úterý 10. června 2014

Dr.Hauschka - Růžový krém

10.6.2014 17:00

Dneska pro Vás mám recenzi růžového krému od věhlasné značky Dr.Hauschka.

Za 8 dní to budou přesně dva měsíce, co tento krém používám....

Jaké jsou moje dojmy a pojmy?


Myslím, že každý o Dr.Hauschce každý slyšel, ale pokud ne, tak ve zkratce:

Kosmetika Dr.Hauschka je jedna ze tří značek, které uvedla na trh právě společnost WALA. Historie této firmy začala již v roce 1935. Tehdy založena doktorem Rudolfem Hauschkou, ve které se začaly nejdřívě vyrábět přípravky na homeopatické bázi pod značkou WALA Arzneimittel. V dnešní době čítá tato první značka na 900 různých léčivých přípravků stejně tak přípravků volně dostupných. Podstata těchto přípravků spočívá v antroposofické medicíně a vzniká z léčivých rostlin a přírodních substancí, které jsou zpracovány podle rytmické metody, kterou vyvinul právě Dr. Rudolf Hauschka.
V roce 1967 přibyla značka kosmetika Dr.Hauschka, která dnes čítá více než 120 přípravků. A nakonec pod střechou společnosti WALA vznikla v roce 2004 třetí značka a to pod názvem: WalaVita, péče o zdraví. 

Proč je kosmetika Dr.Hauschka tak jedinečná?

Kosmetika Dr.Hauschka není „jen vyrobena“ z rostlinných výtažků a organických a minerálních substancí, které jsou brány z přírody. Spíše se skládá z takových přírodních složek, které odpovídají přírodním procesům kožního aparátu – např. podporují denní a noční rytmus pokožky.

Přírodní formující se a vývojové síly vybraných látek jsou skrze náročné procesy při zpracovávání ve velké míře zachovány.
Stálá obnova, údržba a regenerace formy a tvaru - a především aktivita pokožky je podpořena skrze kosmetiku Dr.Hauschka.
Přípravky stimulují zdravou rovnováhu pokožky a aktivují její přirozené síly, které vedou k vlastní nápravě.

Že se k dosažení těchto cílů používají výhradně přírodní substance, to je pro společnost WALA samozřejmostí.

Nebudu Vás tady zahlcovat informacema, vše další naleznete zde!

Dr.Hauschku můžete zakoupit na internetu nebo v "lepších" lékárnách (v Brně Vaňkovka sedí tam hezky vedle La roche posay ;). Nabízí veškerou peči o tělo, pleť atd. Koukněte na stránky (odkaz výše) a naleznete tam veškeré kategorie od klasické péči o pleť po péči pro může až těhotné a kojící matky atd. Prostě kvanta a kvanta kavlitní přírodní kosmetiky.

Cena není nejlevnější to uznávám, ale za "nepřírodní" značky jako je Vichy nebo Bioderma nezaplatíte méně. Dr. Hauschka používají i světové hvězdy, nejznámější "obdivovatel" a spotřebitel Dr.Hauschka je například Brad Pitt. Mě se třeba jako chlap moc nelíbí, ale na svůj věk je to pořád krásný a mladistvý chlap...díky čemu? No díky Dr.Hauschce!

Krémy na pleť jsou určené pouze na denní použití, žádný přípravek (krém! Dr.Hauscka má noc séra a tonika samozřejmě) na pleť není určen k nočnímu užívání. Filosofie Dr. Hauschky spočívá v tom, že přes noc pleť vylučuje nashromážděné toxiny ze dne a neměla by být zatěžováná krémy, které by toto vylučování mohly utlumit.

Růžový krém:


Popis:

pro normální, suchou, citlivou a zralou pleť

Růžový olej a výtažky ze šípků chrání a vyhlazují pokožku.
Tento hydratační a zároveň výživný krém s jemnou vůní růží, který je již na trhu téměř 40 let, podporuje regeneraci pokožky, zjemňuje zčervenalé skvrny a je vhodný při výskytu kuperózy a rozšířených žilkách. Zároveň činí podkožní vrstvu hedvábně hebkou.
Růžový krém uchovává ochranný lipidový plášť pokožky v rovnováze a může se používat po celý rok, kdy v podzimním a zimním období navíc dodává ochranu před studeným větrem a zimou.
Růže, královna květin, má výjimečné vyrovnávající vlastnosti. Její vzácný olej obsahuje důležité, lehce vstřebatelné výživné látky. Extrakt z růžových šípků má harmonizační účinky, výtažky z okvětních lístků růže vypínají pleť a růžový vosk chrání před vysoušením.
Růžový krém dále slouží jako ideální ochranný a hydratační krém při péči o dítě.
  • Regeneruje svrchní vrstvu pokožky.
  • Udržuje vlhkostní hladinu pokožky.
  • Má tepelné vlastnosti.
  • Udržuje pokožku hedvábně hebkou.
  • Dodává jemnou vůni růží.
Složení:

Voda (Aqua)  Arašídový olej (Arachis hypogaea)  Ibišek lékařský (Althaea officinalis)  Včelí vosk (Cera flava)  Avokádový olej (Persea gratissima)  Třezalka tečkovaná (Hypericum perforatum)  Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)  Lecitin (Lecithin),Éterické oleje (Parfum)  Citronellol  Geraniol  Linalool  Limonene Citral  Farnesol  Benzylalkohol (Benzyl Alcohol)  Eugenol  Růžový vosk (Rosa Gallica)  Růže galská (Rosa gallica)  Růže šípková (Rosa canina) 


Můj názor:

Krém jsem poctivě používala každý den. Vynechala jsem asi 3x (nj ta moje zapomnětlivost) a okamžitě jsem poznala, že jsem si zapoměla pod make-up dát krém.


Trpím na suchou oblast okolo kořene nosu a špičku nosu, tváře a bradu mám mastné a zbytek mám normální pleť. Trpím barevnými nesrovnalostmi po celé pleti, prostě a jednoduše jsem flekatá jak měnící se chameleon ;) Dále trpím na pupínky a jejich zhnědnutí po "likvidaci". Mám kuperózu (je to dědičné, mám to po otci v oblasti nosu, na boční straně nosní dírky), popraskané žilky díky bohu nemám. Začervenalou a citlivou pokožku také nemám. 


Krém je opravdu hodně mastný a vyživující. Když ho ráno nanesu, tak musím počkat cca 5 minut abych mohla aplikovat make-up a neroztekl se mi. Krém nádherně voní po šípkových růží, je opravdu hodně parfemovaný. Je lehce nažloutlý a opravdu tuhý. Na celý obličej Vám stačí vytlačit z tuby cca 1cm krému. Tuba Vám vydrží cca na 2 měsíce, do dvou týdnů ho mít nebudu.


S recenzí jsem schválně čekala takto dlouho, protože bohužel po první měsíci jsem žádné převratné změny neviděla =/ Kuperóza dále seděla na mém nose, barevnost byla stejně šílená jako na začátku a šupiny jsem měla mezi obočím, také neustále.
Po dvou měsících, ale přišla změna....šupiny se již netvoří nebo jen minimálně, kuperóza skoro vymizela a barevnost se lehce ustálila, ale dávám tomu také za příčinu tonikum od Bione (taktéž čistě přírodní). Dr.Hauschka doporučuje používat krém společně s jejich tonikem. Myslím si, že s tonikem by byly účinky viditělnější a razantnější.

Dobrovolně se také přiznávám, že jsem noční péči nevynechala a používala jsem neustále růžový krém od Manufaktury, o kterém jsem Vám psala zde. Toto je další bod, čímž jsem asi rychlejší účinky zabila...Dle mého bych tak po cca 4 měsíčním používání měla krásnější pleť než kdykoliv předtím.


Dr.Hauschku jako většina uživatelů vřele doporučuji, jen nedoporučuji dělat takovou blbost jako já, že bude používat noční péči. Pokud chcete mít účinky rychlejší a viditělnější již po kratší době, tak se vyplatí investovat do jejich věhlasného tonika a především do růžového oleje, který jsem měla (stále mám) možnost vyzkoušet. Jediné, co mi chybí je absence látky, která by zabraňovala hnědým flíčkům po pupínkách. Kdyby bylo opět na mě, tak si tentokrát koupím - růžový krém, růžový olej, tonikum, vysadím noční péči a skloubím to s Duo Effaclar od La roche Posay, které bojuje s flíčky po pupínkách. Po používání krému jsem měla pleť vyhlazenější, hebkou a "brutálně" vyživenou. Nejlepší by bylo, kdybych mohla krém používat asi tak 2x denně (ráno a odpoledne), protože se hydratace malinko vytrácela. Cena je 528,- za 30ml. Uznávám, že je to celkem dost, ale po dlouhodobém užívání a viditelných účincích Vám to přijde jako úplně směšná částka. Další velikánské plus je naprosto čisté přírodní složení. Víte, že nejsem biofanatik nebo něco podobného, ale prostě mám lepší pocit s Dr.Hauschkou, než s něčím od Vichy, který je jen chemický koktejl, byť to nejsou špatné látky, ale prostě pocit, že si na pleť mažete pouze růže je prostě příjemnější a mě osobně milejší. Z jejich nabídky si vybere opravdu každý a pokud si nejste růžovým krémem jisté, není nic jednodušího než si koupit vzorek 5ml za 98,-, ale varuji Vás závislost na jejich produktech roste neúměrně rychle =) Sumasumárum uděluji 3, 5 bodu. Já vím, že mám jen celé hvězdičky, ale tak si tam tu půl hvězdičku domyslete ;)


Co máte od Dr.Hauschka Vy? Jak jste s touto značkou spokojené?



5 komentářů:

  1. Já Hauschku zbožňuju, to je známá věc. :P Hlavně jejich čistící krém a tonikum hodlám už pořád dokupovat, jsou to prostě poklady. :3 Ale vím že i pečující produkty jsou božské, jen má mastná pleť je na obličeji nesnese.. Teda akorát Revital masku, tu můžu.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ella závislost jak blázen,co? =D

    OdpovědětVymazat
  3. Uf, vážně dobrá recenze a spousta informací, super :) Já už delší dobou přemýšlím, že něco z téhle kosmetiky vyzkouším, jen jsi mě k tomu ještě víc "nakopla" :)

    OdpovědětVymazat
  4. Violet díky moc kočko!!!! počkej až zase budou mít nějakou akci =) Já tenhle krém kupovala myslím v 10% slevě a je to hned příjemnější =) nebo prolézat drogérie zda tam taky nemají akce

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...