úterý 3. června 2014

Proč nepolykám zlo jménem hormonální antikoncepce

3.6.2014 14:00

Krásné úterní odpoledne,

tenhle článek tady sepisuju den předtím o půl jedné ráno, ale mě když něco chytne, tak to prostě musím udělat hned....

Vás všechny, co jste spokojené s hormonální antikoncepcí a myslíte si, že to nic nedělá poprosím o zdrženlivost v komentářích.... já Vám to nevyvracím, taky jsem si kdysi klepala na čelo....

zdroj


Poslední dobou skoro všechny ženy vysazují hormonální antikoncepci, všimly jste si toho? Některé to samozřejmě dělají kvůli otěhotnění, ale těch je opravdu hrstka...nemluví se o ničem jiném...Jako kdyby ženy prozřely a najednou pochopily... nevím, co byl startovací bod, ale něco tuhle lavinu muselo spustit a vlastně mi je to fuk, co to bylo hlavně, že to něco spustilo...

Pamatuju doby, kdy ať jsem míjela jakoukoliv gynekologii, tak všude visely plakáty o tom jak je HA neškodná, třeba moje gynekoložka měla vypsaných 20 mýtů o HA. Již si nepamatuji, co tam bylo, ale prostě plky o tom jak to nic nemůže dělat...věřila jsem tomu však mi to nic nedělalo do té osudné chvíle...

Když jsem brala HA, tak jsem se snažila jednou za rok aspoň na měsíc vysadit prášky, aby se tělo vyčistilo a já mohla pokračovat dál. Měla jsem asi 4 druhy. Po prvních mi bylo zle jak psovi (mám citlivý žaludek i na dva ibalginy). Druhé byly fajn, ale zrušily je, tak jsem je nahradila třetími a najednou jsem zjistila, že slov sex pro mě vlastně nemá definici. Ok, vyměníme po čtvrté za super hyper prášky, které nepotlačují apetit...co myslíte? Jo bylo to furt stejné, ale byly tak silné, že jsem zase nechápala definici slova menstruace, protože jsem prostě jen špinila a tím pro mě moje měsíční "utrpení" končilo.

zdroj
 
HA jsem brala od svých 15 let možná 16ti, ať nevařím z vody. Nikdy mi nic nebylo (kromě těch prvních prášků, ale ty jsem po měsíci vyměnila) a menstruaci jsem měla sice slabou, ale měla a včas. Na váze jsem nepřibrala ať jsem měla kterékoliv ze čtyř variant....tak proč to měnit, že? Pak přišla ta osudná chvíle, došly mi prášky. Řekla jsem si "ok, dám si aspoň na měsíc pauzu" jenže za měsíc jsem nestíhala na gyndu jít a za další taky a najednou se něco dělo....

Bude to znít triviálně a směšně, ale jinak se to popsat nedá....já byla normálně šáhla na mozku! Nekecám! Já jsem během užívání HA byla vzteklá jak pes, stačilo jedno křivý slovo a já jsem hystericky ječela na všechny v okolí, upadala jsem do depresí a kolikrát jsem bezdůvodně řvala do polštářů a ve finále mě opuštěli chlapi, protože se mnou se nedalo jednat respektive ani mluvit (zpětně se jim nedivím). Jakmile jsem neměla zázračnou pilku, tak jsem najednou cítila, jak mi z mozku slézá jakýsi opar, jakýsi mrak všeho zlého...říkám, že to zní ironicky....jednoho krásného dne mi můj chlap řekl "co se to stebou sakra děje? si najednou klidnější" a v ten moment mi to došlo....Prostě jsem cítila, jak se veškeré napětí, neustálý stres, nervozita se ze mě ztratila a když si teď zpětně uvědomím jak jsem od rána do noci byla v napětí a všechno se ve mě napínalo a chystalo se k útoku jako šelma, tak nechápu jak jsem mohla fungovat. Je mi jasné, že si teď klepete na čelo a říkáte si, že jsem případ pro pana Chocholouška, ale věřte mi, že opravdu netrpím žádným psychickým onemocněním  (trpím pouze na panické záchvaty, ale ty jsem už skoro taky vymýtila a ty nemám z HA). 

Plno holek popisuje po vysazení HA tyto věci: mastné vlasy, přibírání na váze, škaredší pleť a některé právě naopak jsou více vzteklé nebo depresivní. Zatím jsem neslyšela o někom, kdo by to měl jako já - uklidnil se. Dále jsem najednou dokázala zhubnout s HA jsem se prostě pod počáteční váhu před užíváním nemohla dostat. Zhoršila se mi pleť, ale to mi tak nevadí, protože kdyby to byly vlasy, tak to asi nepřežiju, jsou pro mě chloubou....musela jsem něco obětovat.... a to pleť, ale klidně jí obětuju, protože už nikdy nechci zažívat ten "napnelismus" jak by řekl pan Werich. Bylo to něco hrozného, ani na to nechci pomýšlet. Díky bohu, už je to za mnou. Je mi jasné, že nejsem čistá, nemůžu být během půl roku čistá po 10 letech užívání největší s.ačky na světě. Pardón, to se nedá slušně vyjádřit. Ještě sem tam citím jak mě chytá brnění po celým těle a jak čekám na to nejhorší ikdyž mi nic nehrozí. Dodnes se mi apetit nevrátil, ale jednou to přijít musí no ne?

zdroj

Vám všem, co HA berete velice dobře radím spláchněte to do záchodu, něco bohužel obětujte, ale prožívejte krásnější život, protože co vy víte, třeba Vám taky sedí jako pijavice na mozku a nejste to vůbec vy. Nemůžete to vědět, já těma práškama byla tak oblblá, že jsem věřila, že jsem to opravdu já! Nebudu si hrát na doktora a říkát, co Vám to dělá s tělem a nebo hormónama na tohle jsou specialisti (pusťte youtube a najdete kvanta materiálů), já Vám chci jen říct, co to udělalo se mnou a jak jsem neměla šanci rozeznat realitu od "drogy". Málem jsem přišla o dalšího chlapa a to o toho nejlepšího, díky bohu za mojí lenost a vytíženost. Nenechte si již nalhávat, jak to nic nedělá s tělem, copak znáte kromě placeba nějaký prášek, co nic nedělá?

38 komentářů:

  1. Třikrát sláva za tento článek ! O hormonální antikoncepci si nemyslím nic dobrého. Ano, také jsem ji brala, gynekoložka mi ji napsala v 15 letech kvůli ústálení cyklu... HA neberu nějaké 4 roky, v tu dobu jsem začala číst články, mluvila o tom s několika lidmi, i zdravotníky, udělala jsem si prostě svůj názor a rozhodla se, že do sebe takové jedy cpát nechci. Mám stálého partnera a chránit se lze i jinak než tabletkama...
    Samozřejmě je to rozhodnutí každé ženy, ale osobně si myslím, že naše tělo dostává už tak dost zabrat - např. strava, životní prostředí... tak proč do sebe vědomě ládovat ještě hormony.
    Před časem o HA jedna blogerka natočila video, ve kterém mi přišlo, že vlastně dívky k braní HA vyzývala (ale možná je to můj subjektivní dojem). No od té doby na dotyčnou mám krapet averzi a říkám si, že by si blogerky měly uvědomit, že jsou vzorem pro mnoho mladých dívek a žen a ty je hltají a proto by si měly více dát pozor na to, co říkají, co doporučují...
    Proto jsem ještě jednou ráda, že jsi napsala o HA bez servítek;)

    OdpovědětVymazat
  2. Podla mna akekolvek lieky su pre telo skodlive. Clovek by sa mal tomu vyhybat nie to este dobrovolne jest....

    OdpovědětVymazat
  3. Karolínko vidíš to a já ještě ráno přemýšlela, že tenhle článek stáhnu a nevydám ho, že to stejně nikoho nebude zajímat a, že spíš mě zkritizujete a řeknete, že jsem psychicky labilní.... do teď nevím zda je dobře, že jsem ho vydala =/ Nezačínalo jméno té blogerky na P? Jinak k chránění při sexu se stálým partnerem nijak neřeším prostě mu věřím ;)

    OdpovědětVymazat
  4. já se o HA raději nebudu vyjadřovat, protože bych to tu psala až do večera a byla bych dost sprostá :D každopádně lituju, že jsem ji kdy začala brát (ale prostě v 15ti letech mi to neměl kdo vysvětlit a každá si na to přijdeme sama, bohužel až pozdě) a jsem ráda, že ji už 2 roky neberu a je mi fááááájn :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tess, je moc dobře, že jsi ho vydala. Já když v noci viděla na FB fotku s HA, říkala jsem si: Ou jé, snad to nebude vychvalování až do nebes, snad to nebude jako u té P :-D Bohu díky, nebylo a já jsem moc ráda, že jsi do toho článku šla ;)

    OdpovědětVymazat
  6. S tímhle můžu jen souhlasit, navíc bych dodala, že jsem trpěla otoky nohou a dostala jsem kvůli HA i zánt žil. Je to svinstvo.

    OdpovědětVymazat
  7. no tak nemyslím si, že by antikoncepce byla zase takové zlo. Zlo je podle mě jen její nadužívání (předepisování jen kvůli pleti) a nedostatečné informování o rizicích. Rozhodně netvrdím, že ji všechny snáší dobře, tyhle články píšou většinou uživatelky,které s ní měli nějaký problém. Ale co se týká třeba složení a toho, že do těla cpu "chemii" (a podobně) tak antikoncepce jsou pouze hormony, které se v těle vyskytují i normálně a prášky pouze mění jejich hladinu (což samozřejmě pak může způsobit ty zmíněné potíže s náladami a apetitem), takže se do těla nic zvláštního nedostává.
    Abych to shrnula, pokud je žena srozuměna s riziky (trombóza atd.) a je ochotna to podstoupit, tak proč ne (mluvím s vlastní zkušenosti). Rizika jsou všude, některá s větší některá s menší pravděpodobností (taky nepřestanu jezdit v Praze na kole i přesto že pravděpodobnost dopravní nehody je značně vyšší než když pojedu MHD:))

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrá, dobrá, článek hezký a možná bych i souhlasila, ale já jsem ve skupině žen, která jíst antikoncepci musí. Když to řeknu hnusně, žeru ji už 8let v kuse, bez jediného dne vysazení. Na váze jsem přibrala hromady kil, v nejhorší fázi to bylo kolem 20kil nahoře, pleť mám relativně dobrou, alespoń to, ale víte proč ji musím baštit? Protože když ji nebudu brát, tvoří se mi cysty, které poté praskají a já končím v nemocnici na pohotovosti s bolestmi břicha, které bych nepřála nikomu, omdlévala jsem při chůzi, sport pro mě bylo sprosté slovo, tak moc mě to bolelo. Na gyndě nikdo nevěděl co to a nakonec mi přišly na endometriozu, musela jsem na operaci, kde mi vyndali cystu v průměru měla 8cm, to jsem nosila v břiše a nemohla jsem žít normálně. Po operaci mi bylo sděleno, že nevědí proč tuto nemoc ženy mají, ani proč ji mám já, ale že šance jak předejít tomuto exktrému je, že mě dostanou do přechodu, no řeknu vám, mít návaly horka ve 23letech je děs, potom mi to upravili na hormonální antikoncepci a teď to jde. Mohu sportovat a nevím o problémech, cysty se mi tvoří i tak, ale mnohem méně rychle rostou a zaniknou.
    Takže ano, chápu, že je HA hnus, ale já bych bez ní neměla život, ale peklo.

    OdpovědětVymazat
  9. Alice jooo to se ti nedivím, taky jsem to několikrát mazala a přepisovala protože ten článek byl jak kanál =D to jedno sprostý slovo jsem si odpustit nemohla....

    OdpovědětVymazat
  10. Anežka díky bohu, že mě to udělalo je tohle...muselo to být hrozný =/

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  11. K8 tak si to mysli, já si to taky myslela a rychle jsem prozřela když jsem jí vysadila taky jsem si myslela, při používání, že jsem to já ;) já ti tvůj názor vyvracet nebudu, ale chci upozornit, že to z Vás může udělat i psychicky lebilního člověka a ani o tom nevíte....

    OdpovědětVymazat
  12. Lucie tak to je věc druhá i tomhle jsem slyšela a upřímně taky bych byla raději ve svém případě šáhlá na mozku než prožívat něco takovýho =/ takže tě chápu a to kolísání váhy je masakr teda!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  13. to jo byl to masakr, a to si vem že měřím jen 158cm, takže tolik kilo bylo znát.. ale asi už to baštím tak dlouho, že mi nepřijde, že bych měla nějaké šáhnutí na mozku :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Veronika já to té své ani ještě neřekla, protože jsem nestihla jít n kontrolu, ale až na ní pujdu tak jí to klidně od plic řeknu, proč to neberu! Je to humus, člověk si přijde jak když vyleze z psychiatrické léčebny když to přestane brát....

    OdpovědětVymazat
  15. Lucy nemůžeš vědět já to taky vůbec nevěděla =/

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem ráda, že jsem přestala a už neberu. Uvidím, jak se moje tělo bude k tomu stavět. Však můj článek jsi už četla viď :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Také jsem ji brala od 16 do 21 let.. je to už 9 měsíců co neberu a s mým tělem se děly neskutečné divy, jak kladné tak špatné. Zezačátku jsem mívala pořád hrozné návaly horka, brnění po celém těle, ale zase v pozitivním smyslu proběhla vyšší chuť na sex, celkově lepší nálada. Ale asi po 4 měsících se mi tak zhoršila pleť, že mě málem hospitalizovali. Zánět ve tvářích jako hrom, přišlo to ze dne na den a diagnóza byla akné. Tak jsem nasadila prvně čajíky pro ženy, volně dostupné produkty na pupínky ale nic nezabíralo, tak jsem začala kapat Gynex a ten je opravdu báječný. Menses mi chodil vždycky v pořádku naštěstí. Na akné jsem měla tunu mastiček od renomované docentky v Brně, efekt nula nic, několik týdnů antibiotika - nic, tak teď čekám už jen na nasazení Roaccutanu. Ale co čert nechtěl, pleť se mi začala sama od sebe zase ze dne na den srovnávat. Moje tělo je asi úplně poblázněné. Nevím, zda-li to(se) srovnaly hormony, ale kéž by. Ještě jsem navíc měla šílené bolesti v podbřišku, jako kdybych měla slepáka, asi tři měsíce v kuse, no a na gyndě mi našli syndrom polycystických ovárií, který jde vidět jen bez HA a hádejte jaké je jediné řešení tohoto problému? Nečekaně HA, které ovšem tento problém neléčí, ale zakrývá, tudíž až bych vysadila, když bych chtěla mimi, tak by bylo vše zpět. Takže do sebe cpu přírodní hormony (fytoestrogeny) ve formě Gynexu a je mi relativně fajn. :) HA už nikdy více, to raději budu celý život používat kondom. :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Kyrkys jasně, že četla však jsem tam o tomhle psala ;) tobě se hrozně zhoršily ty vlasy =( je to fakt naprd...

    OdpovědětVymazat
  19. Marcela to je hrozný =/ jestli mě tohle čeká tak si snad dám lano! hrůůůza

    OdpovědětVymazat
  20. přítel je se mnou pořád, před tím i teď a říká, že ted jsem méně hysterická :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Já beru od 18, čili pomalu čtyři roky a nemůžu si stěžovat. První jsem měla Chloe, ta mi skvěle sedla, nahoru jen dvě kila, takže v podstatě nic, pleť ok..Před rokem mi ji doktorka ale už nedala kvůli tomu humbuku kolem některých HA a dostala jsem Lindynette. Vydržela jsem dva měsíce, byla jsem protivná, furt jen štěkala a několikrát krvácela úplně mimo. Dostala jsem Mistru, ze začátku mi bylo šíleně zle, chtělo se mi furt zvracet, bolely mě nohy. Pak to přešlo a nemůžu si stěžovat, zmizeli mi ihned i ty dvě kila, plet mám stále ok a co se týče chuti na sex, tak ji ještě zvýšila a celkově je to mnohem lepší. S tou Mistru nemám jediný problém.
    Problémy žádný nemám a vysazovat nehodlám, i když vim, že to má určitá rizika, mě ale zatím vyhovuje. Nemusim se bát otěhotnění a každý měsíc se stresovat a hlavně si menstruaci řídim sama.
    Chápu ale, že někdo vysazuje a nechce ji a neberu jim to, já se ale k tomu davu zatím nepřidám.

    OdpovědětVymazat
  22. No.... :D Fajn článek, o tom žádná. Ale je fakt, že se u toho musím trochu smát :D
    Každý je jiný a každý reaguje na všechno jinak. I na HA. A ne, že ne. Je to tak. Ke všemu je strašná spousta HA a každému pasuje něco jiného. Že ji všichni teď vysazují nepřičítám ničemu jinému než přívalu LOHAS, aneb žijeme zdravě, přírodně a naprosto nechemicky-neuměle-neatd... Prostě najednou je špatně nejen maso, nejen, vajíčka a mléko, nejen bílá mouka, dětské plínky, nebio kosmetika, ale i třeba zmíněná HA. Nevidím v tom nic více než moderní trend, který prostě po všech těch umělinách přijít musel.
    Antikoncepci jsem začala brát v 15, nepamatuji si, jak dlouho jsem ji brala, ale ne déle jak rok v kuse. Prostě jsem ji brala různě, podle toho, zda jsem měla vztah či ne. Proč ji brát, když jsem dlouhodobě neměla sex, to mi přišlo zbytečné. Nicméně zkušenosti mám takové, že opravdu nevidím rozdíl. A to absolutně v ničem. A není to žádné zamlžení, které bych nevnímala. Brala jsem ji vždy stejně dlouho jako pak nebrala, takže za tu dobu by se mi "vyjasnilo".
    Mám dvě zdravé a krásné děti, před nimi jsem HA užívala, mezi nimi chvilku taky a nyní jsem ji začala užívat znovu. Beru stále tu stejnou- Mercilon a vše je v naprostém pořádku. Nemám žádné zdravotní problémy a neměla jsem je ani předtím, nepřibývám ani nehubnu, nemám změny nálad ani osobnosti, prostě jsem identická s ní i bez ní. Mě ty hormony prostě neovlivňují a to bych klidně odpřísáhla. Ono totiž ze všeho nejdůležitější na HA je správné užívání, které téměř nikdo nedodržuje a potom světe div se? On je někde problém. No proč asi... Není to tím, že je HA takový brak a svinstvo, ale protože ženy jsou - sprominutím- hloupé a myslí si, že ji mohou užívat jak JIM se zlíbí a ne jak je to doporučeno. On výrobce ale ví, proč to doporučuje právě takhle...
    Kdo bere HA dlouhodobě, VŽDY by měl dodržet, že po 2 letech vysadí alespoň na 3. měsíce, protože teprve během nich se tělo zcela pročistí. 1.měsíc nebo 2. je prostě málo. A pokud se objeví nějaké problémy, ihned s tím jít k doktorovi a nemávat nad tím rukou. To jsou dvě poměrně lehké věci a přitom je jen malá hrstka schopná je dodržovat. Moje bývalá kolegině je případ sám pro sebe. Láduje do sebe HA od 15 nonstop bez vysazení a diví se, že jí už žádná HA pořádně nesedí, má problémy... Aby ne. Zadělává si tak na pořádný zdravotní problém.
    Do chemie zabíhat nebudu, to by nikoho nezajímalo a už takhle je to sáhodlouhý komentář :D Neodsuzujte ty, co ji berou, jakož i ony neodsuzují vás, že ji neberete. Je to každého věc a ne na každého to má tak "zhoubný" dopad ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Charmedka já ti to neberu já jen chtěla ukázat, co to dokáže udělat psychického ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Michiyo já na nějakej lohas nebo co to je pěkně z vysoka prdím, vždyť víš, že já netřídím ani odpad, proč bych měla za tu sumu? Takže kvůli tomu jsem jí fakt nevysadila a nejím nic bio, protože testy dávno ukázaly, že bio je kravina a je to mnohem horší než obyč rajčata ze zahrádky. Jinak ti tvůj názor neberu, neříkám, že nemůže být někdo na koho to vliv nemá a pokud si je měla vysazené a nic se na tobě nezměnilo tak gratuluji, ale já do téhle kategorie nespadám a už to nikdy nechci ani vidět...já prostě nemůžu sníst ani dva ibalginy za sebou protože bych se prostě pozvracela... já mám na prášky strašně citlivý žaludek, co pak se mnou asi udělá takovéhle napupané monstrum s hormonama?

    OdpovědětVymazat
  25. úžasný článek!! chci jen dobrat tento měsíc a taky končím at si říká kdo chce co chce, už to do sebe cpát nechci! S užíváním jsem přibrla 10kg a to se necpu a ani nemám špatný stravovací návyky, pohybu mám taky dost tak at si každej trhne nohou kdo mě říká že se po HA nemůže přibrat a úplně jsme ztratila chut na sex a tu jsem předtím měla hodně velkou takže už se na to můžu vyprdnout! Navíc když to tak čtu jsem taky hodně vzteklá, taky stačí když mě někdo jen něco řekne a hned ječím a dost mě to štve někdy ani nechápu proč mě to tak vytočilo a nikdy jsme za tím nehledala HA, takže díky za tento článek už asi vím čím to sakra je!
    HA je prostě zase tahání peněz z ženskejch farmaceutickýma firmama a nikdy nám neřeknou jaká to je sračka.
    Navíc nikdy nepochopím moji kámošku která brala HA od svých 14let jen kvůli tomu aby měla hezčí plet a nikdy kluka neměla, proboha proč? To už jako ani na té gyndě nemají torchu rozumu aby to takovým hlkám rozmluvili ? Myslím si že plet se dá zlepšit jinak - vitamíny, kvalitní kosmetika a další halda jiných a hlavně zdravých věcí!

    Jsem ta vzteklá když vidím jak to na gyndě napíšou úplně komukoliv, navíc by měli dělat jaterní testy atd, a to mě nikdy doktorka neudělala.

    Fakt super článek!!!!! :)))

    OdpovědětVymazat
  26. Michaelka uvidíš až vysadíš, mě to taky nedocházelo a taky jsem nechápala proč su jak čertík z krabičky a hlavně mě to pak bylo líto a nechápala jsem proč jsem reagovala jak jsem reagovala. Můj chlap se se mnou chtěl rozejít, ani se mu nedivím protože sama sobě bych zpětně dala facku....je to humus...a ta kámoška řekla, že to chce jen kvůli pleti? Pokud jo tak na té gyndě opravdu sedí neschopní lidi, mě jaterní testy taky nedělala, ale já zas říkám díky bohu, když se bojím jehel =D takže tohle mě vyhovovalo....jinak děkuju moc ;) slyšela jsem i negativa na tento článek, takže doteď nevím zda bylo dobře ho vydat =/

    OdpovědětVymazat
  27. No možné mé nálady a chování souvísí s HA: Jsem nehorázně vzteklá vytočí mě i maličkosti, za které bych vraždila. Vždycky se mi setmí před očima :/ Bohužel ten hnus musím brát, Zkusila jsem ho vysadit jednou a vypadala mi snad půlka vlasů, takže díky ne. A navíc děti taky nechci, takže budu muset až do smrti polikat tenhle hnus, co mě pomalu zabíjí,

    OdpovědětVymazat
  28. Tess: Jak říkám, na každého to působí jinak a pokud jsi citlivá na prášky všeobecně, je dost pochopitelné, že hormony navíc tě velmi ovlivní. A s tím LOHAS jsem to nemyslela přímo na tebe, ale že kvůli tomu se vysazování HA stalo nyní všeobecně tak populární, podobně jako nepoužívání vložek a tamponů :)

    Lady eS: HA s padáním vlasů nesouvisí, nanejvýš to potlačuje. To lze ale nahradit třeba přírodními hormony, které udělají stejnou i lepší službu tobě i tvým vlasům ;) A pokud děti nikdy nechceš, jsou i jiné metody antikoncepce, které jsou stejně nebo ještě více bezproblémové jak HA. Možná by bylo dobré o tom popřemýšlet a mrknout se na ně :)

    OdpovědětVymazat
  29. Lady Es já si myslím, že musí existovat i nějaké méně "radikální" řešení, s těma vlasama mě to mrzí =( co zkusit brát jiný s nižším obsahem hormonů a pořád to snižovat, až to úplně vysadit? jinak to temno před očima znám se neboj ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Michiyo mě tady to lohas přijde jako zhovadilost a jen další tahání peněz z lidí jako bio a nebo třeba HA...raději nechci vědět, co při mentruaci tady tyhle fanatičky používají, když ne tampóny a vložky....jinak jsem proti tampónem už asi tak od 15ti moje setřenka trpěla tou chorobou, co je zezadu napsaná a když mě to popisovala, tak mě nějaký tampóny rychle přešly....skončila až v nemocnici....fuj děkuji nechci....zlatý vložky...

    OdpovědětVymazat
  31. Moc hezky napsaný článek, já jsem HA brala 5 let a 100% s tebou souhlasím po vysazení HA jsem byla úplně někdo jiný jakoby lepší člověk díky bohu za to, že mi to došlo včas teď už dva roky neberu a jsem za to moc ráda !

    OdpovědětVymazat
  32. Tess: Ty myslíš PPM či tak nějak se to jmenuje. Jo, tenhle syndrom je průšvih, ale co jsem tak vyčetla viděla, je to údajně jen z toho, když tampony špatně používáš, tak nevím... Já je používám a problém s tím nemám. Vložky moc nemusím, jak to teče ven se mi příliš nelíbí :D Jinak ty, co to nepoužívají, používají tzv. menstruační kalíšky, to se dá dovnitř, tam se to střádá a pak se to prostě vyndá a vylije... Ale představa, že si lehnu a ono se to vyleje zpátky do mě... Děkuju pěkně :D Do toho by mě nikdo neuvrtal ani za nic.
    Pro mě je LOHAS svým způsobem taky jen moderní výstřelek a nic víc. Abych kvůli tomu nepoužívala jednorázové plenky pro děti nebo tampony, to se na to můžu vyprdnout. Jsem ráda, že mi alespoň tohle usnadní trochu život. A na BIO rovněž kašlu, protože jsou to beztak z velké části bludy. Přírodní věci jo, ty beru, ale BIO nálepky mě nechávají chladnou.

    OdpovědětVymazat
  33. Michiyo jj přesně to bu´d , když to špatně používáš a nebo jako sestřenka to používáš furt i v noci! Takže mě to odradilo a použila jsem je parkrát do bazenů nebo do moře, ale vůbec mě to nebylo příjemný....

    Jinak kalíšek? Fuj....když to vylítlo, tak jsem nechápala, že si to vůbec někdo koupí a on to fakt někdo kupuje....no je mi tedy blivno jen z té představy

    Jinak bio mě taky necává naprosto klidnou už bylo dokázaný, že třeba bio vejce jsou mnohem horší než ty polský, takže se spíš tomu směju, ale jak píšeš přírodní mě bere a to moc! Lohas je jen pěkná kravina na vymývání mozků, pokud nedioolují ani používat jednorázový plenky pro děti....proč se někdo dobrovolně vrací do komunistických let? nechápu...

    OdpovědětVymazat
  34. Jak tady píšete s těma plínkama, tak ono je prý lepší děti vázat do těch plátěných protože je to zdravější, a teda po tom co našli v pemprskách ty skleněný střípky nebo co to bylo - chudáci děti. Aspon při výrobě takovýchto věcí by si měl dávat sakra pozor ne :)).... jako tohle je asi na každým do čeho děcko dá :)
    Jo a ty kalíšky jsou vážně nechutný :-/ teta to používá a to teda nechápu, příjde mě to nechutný :-D

    a je to dobrý článek a je dobře že jsi ho vydala, mě pomohl třeba tím že mě nikdy nenapadlo že moje nálady jsou způsobený nejspíš HA takže super že jsi ho zveřejnila a nesmíš se nechat odradit negativníma ohlasama tohle téma m á prostě dva tábory - ty co HA nesnáší a ty co se jí pořád zastávají a nedají na ni dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  35. Michaelka M nevím, co bylo v pamperskách, ale když si vzpomenu jak mě máma popisovala, co to bylo za práci stěma látkovýma plenama, tak bych teda nic jinýho než pampers nechtěla...

    Jinak mi bylo jasné, že budou dva tábory, ale psát mi tady, že píšu kraviny, že HA nic nedělá, když se jasně ukázalo, že jsem z toho byla labilní to mě trošku mrzelo =( chtěla jsem upozornit přesně na tohle, co máš i ty, že je to možné díky téhle pidi tabletce, protože by mě to taky nikdy nenapadlo =(

    OdpovědětVymazat
  36. Yveta Dvořáková18. července 2015 v 22:46

    Další skvělý článek, který mně utvrzuje, že tohle brát nechci! Moc se mi líbil. Ještě před rokem jsem si myslela, že tohle jednou budu taky brát. Posledních pár měsíců se ale šťourám v různých článcích, které HA nedoporučují atd. Mám jednoznačně jasno. Je mi 16 let, a kdyby mi gynekoložka nabídla hormonální antikoncepci, tak rozhodně řeknu NE! Vadí mi nejen účinky na naše tělo, ale i na přírodu atd. :) Vážně moc hezky jsi to napsala (y)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...