úterý 11. listopadu 2014

Přeborník na matné rtěnky? NYX!

11.11.2014 16:00

Krásné svatomartinské úterý!

Kdo měl už letošní víno? Já díky práci na odpoledne mám hold smůlu, ale tak aspoň Vám napíšu o svých letošních úlovcích matných rtěnek =)

Hledáte skvělé matné rtěnky? Tak čtěte dál!





Příběh NYX se začal psát letos v červenci, když jsem byla u své milované blogerky BeautyKoktejl, kdo mě sleduje, tak ví, že se o ní zmiňuji celkem často =)

Miluju matné rtěnky (to ví taky každý, co mě nějakou chvilku sleduje, furt s tím prudím =D)! Mám doma i pár "lesklých" a se shimmerem, ale musí být vkusné a mít něco do sebe. Ptáte se proč matné? Protože, když se řekne rtěnka se shimmerem, tak si představím ty staré občanky, se kterými jezdím každý den do práce (čti jedu do práce dřít na jejich důchod a ony jdou kupovat šunku pro psa do Kaufu), které jsou schopné si na tu pusu dát takový barvy, že bych se snimi styděla napsat i vzkaz na zrcadlo =D

No prostě a jednoduše jsem si u stojanu NYX (v Douglasu) všimla, že mají i speciální matnou řadu. Nebyla bych to já neodnést si už asi miliontou rtěnku v nude barvě, ale když jí prostě nešlo odolat =D Naturel je krásná růžovofialolová nude barva, kterou můžete "plácnout" na pusu k jakémukoliv líčení a nic nezkazíte.






barva odpovídá na 100%






Příběh se psal dál na konci léta (na dny marianne, moje paměť opět neslouží =D), kdy jsme s Blondie opět očumovaly stojan NYX a já už v té době přeorientovávala svůj styl na červené rtěnky. Chtěla jsem si tehdy koupit typicky červenou barvu, ale bylo mi to vyvráceno že ta se hodí spíše na jaro až léto a ať si vezmu Alabamu - krásná tmavě  vínová. Využití především nyní podzim - zima, kdy skvěle vynikne ke světlé pleti - neříkejte mi, že nikdo z Vás nechtěl aspoň jednou být jako sněhurka =D




Barva odpovídá na 100%



vypadám jak koala =DDD

Můj fanatismus nekončil. Když jsem uviděla na FB tuhle tu fotku, tak jsem byla jasná. Měla jsem zrovna po nevydařeném pohovoru a po pár dnech (až jsem to ze sebe setřásla) jsem začala "lovit". HOlky jí našly i ebay a pozor originál! Já jsem raději volila eshop Kosmetika -USA. Prostě na ebay kosmetiku nekupuju, pouze laky Orly, OPI u jednoho ověřeného prodejce. Ve finále to bylo fuk a všechny jsme jí měly konečně doma =) 

zdroj

 Copenhagen je nádherná burgundy barva s kapkou vínové. Na podzimní období jak vyšitá. Modlila jsem si, aby ke mě šla a myslím, že jde. Kdo si myslí, že ne, tak mi to neříkejte stejně jí budu nosit =D







před zaschnutím

po zaschnutí

vidíte to vpravo na okraji? to je přesně to, o čem mluvím - je to nerovnoměrně nanesené a proto je tam čára



Aby Copenhagen v pytlíčku na předání nebylo smutno přihodila jsem jí ještě jednu - Spirit. Typická nude naked barva. Tohle je prostě takový základ, mám takovejch asi 5 druhů. 











Rtěnky:

Jsou zabaleny v obyčejném černém plastovém obalu s průhlednou "přetržkou", aby jste viděly odstín. Obal neurazí, ani nenadchne. Rozhodně bych ho nenazvala nejbytelnějším na světě. Strašně - ale fakt STRAŠNĚ mě točí mechanismus! Dole nemá jakoby západku, takže když rtěnku zasunete, tak se nemá o co "šprajcnout". Koukněte se na spirit, jak má uraženou špičku. Přítel jí měl jen v tašce (kterou hned hodí v autě na sedačku) asi 30 minut, po přebrání v kosmetika-usa a stejně se potvora pootočila!
Na obalu najdete veškeré informace o rtěnce, na můj vkus tam už je toho celkem moc. Na spodní části máte název rtěnky, což mi vyhovuje, protože je mám "zasázené" v organizéru.Kažá rtěnka má ještě svoje speciální značení - MLS a číslo. Zkratka podle mě je Matte Lipstick Shade - nebo máte nějaký nápad na překlad? =D
Všechny voní stejně - lehce mentolově, na rtech to ani necítím.
Rtěnky jsou malinko máslovité, ale ne moc (potom by to nebyla rtěnka, ale hydratační rtěnkobalzám). Jsou tužší, což mi mnohem více vyhovuje. Znamená to jediné - rtěnka prostě nikam necestuje a můžete si mnou rty od rána do večera, jako já a nemusíte se o rtěnku starat =) Tohle prostě miluju! Výdrž je celý den, pokud tedy jste stavěné celý den nejíst =D Po jídle zůstávají jen kontury a je třeba celý střed znovu vykreslit, což zvládnete i bez zrcátka =)
Uděluji rtěnkám 4 hvězdy, chce to doladit "západku".


Barva na rty:

Je balena do tuby, dolní část průhledná s veškerými popisky. Vrchní část pogumovaná. Nahoře opět zkratka SMLC 20 - zde mi nápady už došly =D. Zespod opět klasicky název odstínu.
Vůně je taková lehce žvýkačková, ale opět nic "řvavého" =)
Chci upozornit na králíčka Cruelty free (bez krutosti), což je samozřejmě mezinárodní označení produktů, které netestují na zvířatech. Celkem dost jsem si o této problematice načetla a zjistila. Setkala jsem se i s názorem, že někdo nebude kupovat produkty L'oreál (nebo dceřinných firem např. Body shop), protože testují na zvířatech. 
Dámy, ráda bych Vás upozornila, že veškeré produkty, které u nás leží v obchodě na pultě nesmí být testované na zvířatech. ANO, čtete dobře - nesmí se prodávat v EU. Argumentem mi bylo, že peníze tečou do té firmy, do ameriky, kde je to dovolené. Nemám interní účetnictví L'oreálu, ale těžce pochybuji o tom, že peníze za produkty z ČR se vezmou a odešlou do ameriky, pouze se promítnou v ziscích. Ano, jistá "podpora" týrání zvířat to je, uznávám, ale poté bychom si už vůbec nic nemohly koupit. 
Poté jsou produkty, které se tady v česku prodávají pouze na eshopech, jsou tzv. dotažené z ameriky - UD, eos atd. atd. V EU není fabrika na výrobu a produkty nejsou pro náš trh určené a pokud ano (třeba pro Británii), tak opět jsou dotažené z ameriky za jistých podmínek. U těchto produktů okamžitě zbystřím a sleduji, zda se tam známka "netýrání" objeví. NYX donedávna v Douglasu neměli, takže jsem si už dávno předtím zjišťovala, zda testuje na nebohých zvířatech nebo ne. Takže velké plus NYXu, který je americký, jak díkuvzdání a stejně této hnusné vlně, která v americe panuje, nepodlehl.

Barva má pod uzávěrem ukrytý pěnový štěteček. Bohužel, mohl by být lepší. Prúžkuje a celkem dost. Je nutné nanášet barvu opravdu precizně a především vícekrát, na aplikátoru velmi barvy neulpí. Po nanasení, především nemněte rty - okamžitě se vytvoří proužky. Musíte nanést a čekat, po pár minutách barva zaschne a zmatní a v ten moment se stává "nehnutelnou". Pamtujete si na pernamentní barvu od Sleek - zde? Tak ta je stále favoritem. Tato barvička, je sice nádherná, matná, ale rozhodně není pernamentní. Má tendence po pár hodinách (3-4) blednout a je nutné jí přetřít. Jídlo také nevydrží a zůstanou opět jen kontury, ale zde bych to bez zrcátka již neriskovala. Barva rty nevysušuje, nenapíná ani nic jiného. V tomto je prostě skvělá, ale ta výdrž je špatná =/ Uděluji 3 hvězdy. Za co jsem snížila je z textu patrné =)


Nemusím snad dodávat, že na matné rtěnky je třeba mít rty v top stavu =)

Máte nějaký produkt na rty od NYX?

11 komentářů:

  1. NYX chci dlouho vyzkoušet :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám od Nyxu 2 matné rtěnky a jsem s nima docela spokojená. Mám teda letní odstíny, jednu výrazně fuchsiovou, ta je boží a meruňkovou, která je kvalitou o kapku horší.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  3. UltimateChci oranžový, maj všeobecně problém =/

    OdpovědětVymazat
  4. Charmedka jen škoda té "výdrže" =(

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné jsou, Nautrel a Esprit jsou boží, barva Copenhagen se mi také moc líbí na podzim. Jen ta červená mě nějak neoslovila, ale to bude tím, že já červené rtěnky všeobecně nemusím, jsem "studené léto", tak mi červená ani nesluší.Ještě od NYX nic nemám, tak to budu muset napravit, až budu mít o vánocích volno a budu šmejdit po obchodech, tak NYX (Douglas) rozhodně nevynechám. Jinak moc pěkná recenze i fotky, a na koalu zapomeň, sluší ti to, jako vždycky:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Adri, tak ty zase můžeš mít jasně růžové, které já zase mít nemůžu =) Díky moc, ale jsem tam fakt vypleštěná jak koala =D prd jak koala, jak outloň tam su =D

    OdpovědětVymazat
  7. Copenhagen vypadá úžasně a přijde mi, že k tobě sedne skvěle :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...