středa 27. srpna 2014

Když tonikum není jen ovoněná voda

27.8.2014 12:00

Nebudu psát krásný den,

protože tohle fakt krásný není....co to sakra je? =D

No nic zpříjemníme si to recenzí na tonika Bione, které se staly mými stálicemi v denní a noční péči. Chci Vám ukázat, že se nejedná jen o ovoněnou vodu jako ve většině případů. 



Kdo vlastně Bione Cosmetics je? 

Základy BIONE COSMETICS kosmetiky byly položeny již před 20 lety, kdy jsme s výrobou této kosmetiky započali. Během let se charakter i vlastnosti těchto výrobků vyvíjely jak v souvislosti s legislativními požadavky, tak zvláště v návaznosti na nové poznatky z oborů kosmetologie, biochemie, dermatologie, botaniky farmacie aj. Kosmetika získávala postupně svou dnešní podobu, která je opět dynamická a dále se v uvedeném duchu bude zvolna proměňovat.
Hlavní charakteristikou kosmetických produktů BIONE COSMETICS je pragmatičnost ve složení a v užitných vlastnostech. Lze si povšimnout, že složení všech výrobků, pokud to jde, je elegantně jednoduché, maximálně se využívá funkčnosti některých použitých surovin. Neobsahuje žádné nadbytečné a zatěžující látky.
Kladem velký důraz na funkčnost prostředků, na vysoký obsah hlavních účinných látek s cílem poskytnou našim zákazníkům maximum užitných vlastností za přijatelné ceny.
BIONE COSMETICS kosmetika je šetrná jak k uživatelům, tak k přírodě. Již dávno jsme z kosmetiky odstranili všechny všeobecné nežádoucí složky, které jsou nepříznivé, jak z hlediska dermatologického, tak i ekologického. Tato snaha nás postupně přivedla až k výrobkům vysoce ekologických, označených BIO, které neobsahují žádné ropné produkty, žádné silikony, etoxyláty, žádné SLES,SLS, parabeny,alkylfenoly, komplexony polyfosfáty, ani zvířecí produkty. Parfemace jen pomocí hypo alergenních ingrediencí. Zákazníci mohou být maximálně spokojeni. Do výrobků ochotně zavádíme ty nejnovější produkty biotechnologie. Využíváme všech možných vlastností rostlinných extraktů a silic k dosažení požadovaného efektu. Jako jedni z prvních na světě využíváme v emulzní kosmetice typy emulzí, které jsou bez emulgátorů, nesmírně jemné, nedráždivé, elegantně stabilizované některými přírodními polysacharidy a lipofolní polyakrylátovou matricí.
Vše děláme pro naše zákazníky, kteří tak získávají přípravky zcela výjimečné kvality!  

Jejich výrobky poznáte velice jednoduše, protože na balení se někde bude nacházet tento roztomilý dráček =) 

zdroj

No nebudu Vás více trápit teorií, myslím si, že polovina z Vás to ani nečetla =D

Jejich výrobků (potažmo řad) je nespočet a každý si najde svého favorita. Pokud Vás však trápí na pleti neduhy jako mě, tak Vás chci odkázat na tyto tonika. 

Někde jsem nedávno četla, že by se tonikum nemělo používat na noc....prý uzavírá póry....no nevím, podle mě naprostá blbost, alespoň u těchto. Pokud bych je nepoužívala na noc, tak se minou s účinkem.

1. BIO MED + Q10 Regenerační čistící odličovací pleťové tonikum

Pro normální a suchou pleť ke konečnému hloubkovému vyčištění po použití pleťového mléka. Přídavek včelího medu působí hojivě a antimikrobiálně. V medu obsažené enzymy a vitamíny pokožku vyživují a harmonizují biochemické procesy.Již Kleopatra používala med jako zkrášlující pleťovou masku. Tonikum je jemné, nedráždivé, neobsahuje líh a je doplněno o zklidňující allantoin, hydratační hydrokreatin a o regenerační panthenol. Koenzym Q10 optimalizuje přirozené buněčné dýchání, tím podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, potlačuje tvorbu vrásek.



2. BIO EXCLUSIVE Q10 Čistící odličovací pleťové tonikum

Pro všechny typy pleti ke každodennímu hloubkovému čištění a odlíčení pleti. Šetrně odstraňuje z pleti nečistoty, tuk, pleťové krémy, stíny apod. Pokožku zanechá zklidněnou. Obsahuje Q10 a další regenerační zvláčňující a hydratační složky jako jsou allantoin, panthenol, glycerin, ochranný karnosin a vitamín mládí a vitality - inositol.




3. BIO ALOE VERA Zklidňující čistící odličovací pleťové tonikum

Pro všechny typy pleti ke každodennímu hloubkovému čištění a odlíčení pleti. Obsahuje intenzivně hydratační a regenerační extrakt Aloe Vera Barbadensis Miller, kolagenní hydrolyzát, regenerační allantoin, hydratační panthenol a glycerin pro zklidnění a hydrataci pokožky. Pro optimalizaci kožního pH (5,5) tonikum obsahuje kyselinu mléčnou. Vykazuje snížený obsah konzervačních složek i parfému.  




4. BIO ANTAKNE Salicylový líh

Antakne salicylový líh pro občasnou intenzivní hloubkovou očistu mastné a problematické pleti. Výtečná kombinace odmašťujícího lihu, kyseliny salicylové a oleje Tea Tree účinně pomáhá ošetřit problematickou a mastnou pleť. Líh pokožku vyčistí, odmastí a uvolní ucpané póry. Kyselina salicylová urychluje obnovu kůže, odleptává staré a zrohovatělé buňky pokožky. Tea Tree dezinfikuje, mentol chladí a stahuje póry, glycerin zvláčňuje a hydratuje. Používejte pravidelně dle potřeby, využijte dalších prostředků z řady Antakne. Vyrobeno v bio formulaci, bez silikonů, ropných produktů, parabenů, barviv a bez parfémů. 





Možná se divíte, proč u každého není můj názor. Kromě posledního v nich moc rozdíl nevidím....
Rozhodně je nedoporučuju jako odličovací, jen budete plýtvat a nic neodlíčíte. Moje rada je používat je na opláchnutí, které necháte samovolně uschnout, díky tomu se tonikum vstřebá do pleti a plní svojí funkci.  Po všech třech tonikách (tonicích, já nevím =D) se mně pupínky zatáhli a především se přestali tvořit bolavé vřídky. Všechny působí antibakteriálně a protizánětlivě.

Aby byla recenze věrohodná, tak jsem na dva týdny tonikum vysadila. Jeden týden úplně a druhý týden jsem ho používala - dle chytré rady - jen ráno. První týden jsem trpěla jak kůň. Velké boláky, hromada pupínků, krupice a hlavně drsná pleť. Druhý týden to bylo lepší tak o 25%, protože tonikum nemá tolik času působit, protože na něj hned dáte (nebo aspoň já) make-up a pleť udusíte. Takže apeluji ať takové rady neposloucháte, protože jedině na noc může toto tonikum řádně působit (+ samozřejmě nanést noční krém) a ráno se budit s pletí jak dětská prdýlka =D Zmizí veškeré nalité pupeny, začervenání a pozor i barevné nesrovnalosti! Jenže je to to tonikum a jakmile nanesu make-up, tak najednou je barva pleti ta tam....Rozhodně udělá hezčí, vypnutou a hebkou pleť  a to i uživatelkám bez větších problémů, v jejich případě bych používala tonikum pro krásnou pleť a vyprdla bych na make-up.

Poslední kousek je salicylový líh. Používá se pouze večer....Víte, co to je? Takový ten dryák, co Vás při aplikaci i rozpláče. Rozhodně ho nedopručuju používat denně, protože hodně odmašťuje a jen by jste si ublížili, protože se pleť bude bránit nadměrnou tvorbou kožního mazu. Používám ho cca 2x do měsíce, kdy mám opravdu nejvíce neduhů. Tímto líhem je vysušíte a vyčistíte a druhý den ráno jsou o polovinu menší až skoro neviditelné. Jen se tedy připravte, že je to síla a třeba aknelot je oproti tomu prčovská hračka =D

Ceny jsou více než přijatelné. tonikum seženete po 60,- za 250ml a líh za 75,- 260ml. Horší je to s dostupností....Něco málo zakoupíte v Bille a různých menších tetách, jenže šampóny tak lehko neseženete. Ty hledejte v různých zapadlých drogériích, kterou jsou výhradními prodejci Bione a nebo v Globusu. Dále můžete nakupovat na e-shopu, ale je zde celkem vysoké poštovné, zde se vyplatí spíše objednat si toho víc nebo se podělit s kamarádkou či kolegyněma. 

Já této kosmetice tleskám, nepřestává mně překvapovat. Jako jedna z mála přírodních firem nerejžuje na ceně, což mně strašně štve třeba u Dr. Hauschky. Ty ceny jsou prostě moc a myslím si, že ceny by mohly být o polovinu nižší a Bione o polovinu vyšší a našel by se takový průměr, který bych si u přírodní a bio kosmetiky představovala. U Bione tonikum stojí 60,- u Dr. Hauschky 560,-, ale jen 100ml! No nepřijde Vám to samotným úsměvné a malinko divné?

Tonikům uděluji 4 body. Ubírám za to, že je to vlastně odličovací tonikum, ale nevyčistíte tím vůbec nic =D Jinak všechny pozitiva jsou zřetelná a je to spása pro problematickou a aknózní pleť. Vřele doporučuji a volte podle vůně, na efekt jsou všechy stejné =)


Líh hodnotím také 4 body, protože je to opravdu dryák a nikde není uvedené jak často používat, což podle mě není dobré a pokud se toho někdo chytne, tak si spíše při každodenním použití uškodí než-li pomůže. Další mínus je velké pálení a lehké začervenání pleti.... no prostě se připravte, že z Vás bude červená brečící hašlerka =DDD Pokud to přetrpíte, tak se Vám líh velmi přes noc odvděčí. Vřele dporučuju všem, co trpí akné a bolavý hnisavými pupínky.


Jaké tonikum používáte Vy ?

6 komentářů:

  1. Tak si mne nalákala, takže až spotřebuju ty svoje odličovací krámy, jdu si dokoupit to ANTAKNE... protože z té řady mám sérum a jako klobouk dolů...používám jednou týdně a pleť se zlepšíla, ustálila a boláky mne trápí jednou za uher :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle značka je fakt dobrá. Už potřebuji výplatu a půjdu si zase koupit Aloe vera vodu. Taje mooc dobrá:)
    Ještě jsem měla myslím odličovací mléko a nějaký krém :))) a se vším spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uvažuju nad tim s tim lihem, pro případ, že se mi udělá nějaký komedon :)

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
  4. Blondies, odliju ti, to nikdy nemůžu vypotřebovat ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý tip, určitě se na ně podívám:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...