neděle 17. srpna 2014

Velké kosmetické lži aneb jak se necháme utáhnout na vařenou nudli

17.8.2014 15:00

Dneska pro Vás mám jeden článek z týdenního časopisu MF Dnes. Článek vyšel minulý čtvrtek 7.8.2014. Četla jsem si ho na Šumavě a přišel mi tak zajímavý a především pravdivý, že jsem se rozhodla Vám o něm napsat svůj článek....Chtěla jsem zde vložit naskenované celé stránky, ale text nebyl k přečtení, tak prosím omluvte pouze vyřezané texty a hlavně si je nezapomeňte zvětšit kliknutím, jinak je ani tak nepřečtete. Hezké čtení přeji =)




1

2

3
4
5

zdroj

Doufám, že jste to nevzdaly a dočetly až jsem. Upřímně už tak půl roku mi vrtá hlavou v čem všem nám lžou. Sama jsem byla kdysi ten vůl, co si koupil krém proti celuitidě a striím (v pubertě jsem měla tendence rychle nabrat a shodit) a nikdy to nefungovalo. Teď zkouším jeden krém, který má vybělit pigmentové skvrny....opět to nic nedělá. Jediný lehký účinek jsem zpozorovala u krému, který měl eliminovat kuperózu....
Podle mně je tohle mega byznys. Tahají z nás jen peníze a díky bohu, za můj věk a zatím za nepořízení žádného dryáku proti hlubokým vráskám. Mám ušetřenou peněženku, protože je to jen pěkná blbost....co nás čeká za rok? Kterou kyselinu na nás zase vytasí nebo nějaké nové převratné sérum?
Nejedná se jen o krémy, ale i o ty BBíčka a podobné kraviny. Nikdy jsem tomu nepodlehla (se svojí pletí ani nemůžu), ale každý zdravý člověk mi řekl, že mezi BB a CC nevidí žádný rozdíl a bere to jako lehký make-up. Micely fungují, ale zase, co bude za rok? Micely budou out a zase budeme skupovat jinou kravinu....
Jediné v co ještě věřím jsou právě ty speciální krémy proti kuperóze, rosacea, flíčkům po pupíncích apod., ale není to taky tak převratné podle mně. Na super hyper ultra krém proti vráskám mě neutáhnou na vařenou nudli....
Jako další musím zmínit i opalovací krémy, na které Dtest dělal zkoušku ohněm....vážně mi budete tvrdit, jak potřebujete 50tku jinak se spálíte? =) Každý dermatolog Vám řekne, že to procento ochrany oproti 15tce a nebo 20tce je asi 4 % ;)
Kdo mě čte, tak ví, že jsem schopná utratit měsíčně tisíce, ale ten kdo mě taky čte, tak ví, že je to všechno dekorativka. Tam žádný dlouhodobý efekt neočekáváme a hodnotíme pouze kritéria denní, takže díky bohu za ni!

1
2
1
Vy jim opravdu bašíte, že reklamy na řasenky nejsou z umělých řas? ;)
Jen řasenka Miss Manga....za prvé nevím, kdo chce vypadat jak zmalovaná zfetovaná panda se slepenýma řasama a za druhé to nemůžou být lidské řasy (myšleno řasy té modelky). 

Pokud Vás tohle všechno nepřesvědčilo, tak tady máte ještě díl "a dost" ze stremové televize.

http://www.stream.cz/adost/10002587-kremy-proti-vraskam

P.S. Krém Cien i tak nedoporučuji, kvůli škodlivým parabenům. 

Apeluji na naše zdravé rozumy a mozky...tohle přece nemůže neustále procházet...sypeme do kosmetických firem a do jejich výrobků v péči o pleť a tělo miliardy....zamyslete se nad tím...

12 komentářů:

  1. Používám krém od ryoru matujici a dobrý a já už nic nepoužívám. co se týče rasenej, třeba orifkame má ty umělé rasy v katalogu vidět, takže o těch rasenkach to vím tam 13 let. . a mamce jsem kdysi k vánocům koupila krem na pigmentové skvrny. byl drahwj jak čert, ale fungoval.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si myslím, že průměrná spotřebitelka si tohle všechno uvědomuje, ale dělá to pro pocit, že se snažila, co nejvíc mohla. Nebo alespoň takhle to mám já:D

    OdpovědětVymazat
  3. Luci tak to je jeden z mála, ale opět spadá do takové té speciální kategorie, ten můj prostě nefunguje =)

    OdpovědětVymazat
  4. Anežka tak já si to teda nějak neříkám =D Kromě hydratačního krému od Manufaktury a tu Hauschku na kuperózu jsem si nikdy nic nekoupila...jinak od dr.hauschky jsem další dostala v giveaway, takže vlastně reálně jsem utratila jen za manufakturu =D

    OdpovědětVymazat
  5. Možná se to sem nehodí, ale..Máš skvělý blog, strašně ráda čtu Tvoje články a líbí se mi, že máš na věci svůj vlastní názor a nenecháš se ovlivnit. A recenze jsou taky super!

    OdpovědětVymazat
  6. Ines to moc ráda slyším a velmi si toho vážím, tohle je to je nejhezčí, co můžu slyšet =) Jsem typ člověka, co nesnáší ovce proto jsem celkem dosti rázná a píšu to bez okolek =) Takže DÍKY TI!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek.. S hodně věcma souhlasím, ale musím uznat, že co se o kosmetiku zajímám, pleť se mi opravdu zlepšila a našla jsem si i zázraky, které podle mě svou reklamu ještě předčí. Díky Hauschce už nemám tak problematickou pleť a když se mi na ní něco vyraší, zabere pleťový koktejl Kivvi (třeba na takovou tu krupičku nebo co to je), případně Sébium od Biodermy na akné.

    Zázračné obnovení vypadaných vlasů se mi taky podařilo - skoro nic nezabíralo, ale božsky pomohl Biohaar z lékárny, který jsem ale používala několik měšíců a vrazila do něj hromadu peněz.

    Na vrásky věřím že pomáhá jedině prevence - udržovat pleť vyživenou a pružnou. Jakmile se zvrásčí, nepomůže dokonale nic. Ale pořád je lepší vyživovat, než nechat to tak a sledovat rychlé zhoršení.

    Akorát na celulitidu věřím že nic nepomáhá! A se striema si nejsem jistá, protože mamka měla třeba nějakou drahou mast na jizvy a svou obří jizvu co měla už snad dvacet let se jí díky tomu podařilo zmenšit na minimum (takže něco podobného by možná na strie zabralo, ale jde o dost drahou záležitost).

    OdpovědětVymazat
  8. Perfektný článok. Dovolím si tvrdiť, že jeden z najlepších aké som doposiaľ čítala na beauty blogoch. Môžem s tebou len súhlasiť. Žiaden krém nemá takú moc aby nás na počkanie zbavil vrások. Jasné, dá sa bojovať proti akné, ale tá vyrážka ti bez krému zmizne za 5 dní, s krémom za 4 a pol. ;-)
    Dnes som sa rozprávala s kamarátkou o tom, že nepatrím k blogerkám, ktoré každú novinku musia mať okamžite doma a najlepšie vo všetkých variantoch. Ja si kupujem krémy úplne obyčajné, ktoré budú hydratovať. To mi stačí. Vrásky prídu vekom a mne to vekom bude čoraz viac jedno. Budem riešiť aby moje deti boli zdravé, aby mi manžel bol oporou, aby som nemala na krku exekútora.. Tak čo tam po nejakých vráskach a celulitíde? To k životu skrátka patrí. Bohužiaľ tlak spoločnosti je veľký a kto nenosí veľkosť XS a nevyzerá ako z továrne na dokonalé telo, ten pomaly nemá ani právo na život. Je to choré kam táto doba dospela. Predbiehame sa v tom kto je bohatší, chudší, kto vyzerá mladšie. Nie sme už z toho celého unavení?

    OdpovědětVymazat
  9. Zuzka máš ode mě komentář na blogu ;) Jinak děkuju moc za pochvalu, ale já toho moc nenapsala =) Jen jsem dodala pár svých poznatků k rpáci druhých , ale i tak mi to udělalo radost =) Máš správný přístup k životu, ale opačný extrém je taky hrozný, to si také řekněme ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Áno, to s tebou plne súhlasím. Ani jeden extrém nie je dobrý a je jedno o čom sa práve bavíme. V každom smere života treba nájsť tú správnu mieru. Nie nadarmo sa hovorí - zlatá stredná cesta. Nič netreba preháňať, ale zase ani podceňovať či na to kašľať. O telo sa treba starať, ale nesmie z toho vzniknúť posadnutosť. Tak je to podľa mňa v živote so všetkým :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Určite je na tom niečo pravdy, hlavne tie krémy proti vráskam sú určite čistý biznis, rovnako aj krémy na strie a proti celulitídie, tie som aj sama vyskúšala a nič. Ja už neverím ani krémom na akné, pretože žiaden krém ma zatiaľ nezbavil červených fľakov, ktoré po akné ostávajú na pleti a nedá sa ich žiadnym spôsobom zbaviť, pardon jedine laser, ten pomôže, ale to je zase iná metóda, nie vždy je na to čas a peniaze a krém je určite pohodlnejšie používať, žiaľ krémy nejako nefungujú.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  12. Bianka a zkoušela si eflectar duo nebo jak se to píše...od la roche posay? =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...