pátek 31. října 2014

Halloween is here!!!

 31.10.2014 16:00
Krásné odpoledne přeji!!!

Dnes je jeden z nejkrásnějších dnů v roce =) sice podzim nesnáším, ale vždy se těším na tento den - halloween!!! Chtěla bych Vám ukázat jak ho slavím já =)



Možná patříte do kategorie, kteří americké svátky neslavíte. Mě osobně české svátky přijdou strašně nudné a ohrané. Jedním z nich jsou právě dušičky, ať se na mě nikdo nezlobí, ale já nepotřebuju jeden den v roce abych si vzpoměla na své blízké zesnule. Jeden den je opravdu málo…

Proto volím halloween, ale koledovat opravdu nechodím =D 

Co u nás na halloweena nechybí??? Jako první samozřejmně nesmí chybět dlabání a vyřezávání dýně =) 

Každý rok je čím dál těžší dýni vůbec sehnat. Letos tomu nebylo jinak. Počasí dýním opravdu nepřálo a kupovat dýni v tescu, kilo za 15Kč mi přijde opravdu moc. Naštěstí jsme sehnali v nejteplejšim městě v ČR dýni. Míváme i malé, kterou jsou taky v obchodech nechutně předražené, ale letos jsme je neměli štěstí. 



Jako dalši zapalujeme Fredyho, letos jsme mu dali i dekoraci v podobě umělých dýní, které jsou opravdu povedené, co myslíte? =) natrhala jsem ještě šípky, ať to má více barev =)


Jelikož české obchody si stále moc neuvědomují, že keramické dýně opravdu všem nestačí, tak jakmile uvidím v akci jakékoliv věci nebo jídlo s halloweenským motivem, tak to skupuji ve velkém =) 




Jako další jsem si koupila v tigeru (pouze v Brně) tento božský stojan na cupcaky a nemohla jsem ho nechat osamocený =)  Napekla jsem mu cupcaky bez krému ve formičce s motivami dýní a vypečené ksichtíky jsem jim domalovana potravinářskou barvou. 





Jako další jsem na facebooku viděla tuto fotku strašidýlek a musela jsem je mít taky =) Poprvé jsem pekla sněhové pusinky a vytáhla jsem je do strašidýlek a pak jim jen domalovala ksichtíky, podařilo se mi? Co myslíte? =) prý se mi chuťově strašidýlka povedly ;-)



Měla jsem v plánu ještě strašidýlka na tyčce s těstem nebyl problém ba naopak chladí se mi doma v ledničce (jsem v čechách na školení). Pak se kuličky měli potáhnout fondánem, jenže když si koupíte fondán, tak je na něm napsané pomocí čeho z něj vytvoříte potahovací hmotu, jenže tam jaksi nenapsali poměr surovin a samozřejmně se mi to nepodařilo. Na druhý pokus jsem již neměla sílu. Kuličky prostě lidově sežeru a je to =D



Jakmile je venku sychravo, tak se ze mě stává pyroman… myslím to smrtelně vážně =D Přítel každý rok zapláče, že moje podpalovací období je zase v kurzu a ví, že až do jara bude hořet každý den cca 30 svíček =D a jelikož já chci být furt "in", tak jsem si samozřejmně koupila (respektive Adrianka mi koupila, děkuji moc) halloweenskou edici vosků yankee candle a můžu Vám říct, že ten bílý je naprosto mazecový!!!


Abych to dotáhla ještě do posledního detailu, tak jsem si koupila i skleněný svícen alá dýně a chtěla jsem i větší, ale jak říkám tady to furt nikomu nedošlo, že lidi by rádi měli krásné dekorace na halloweena než košťata na dušičky, které opravdu na hrobě hezky nevypadají. Raději zajdu v červenci do květinárství a objednám si krásnou letní lesní kytici a zanesu to svým blízkým na hrob než kupovat něco, protože to někdo řekl a všichni jak ovce poletíme ten den blízkým na hrob. Nemám svátky na povel opravdu ráda. 


Chtěla jsem ještě halloweenské nehty. Přiznejme si to, jsem na to prostě levá tohle Boo bylo jak skládat maturitu bez učení =D aspoň mám lak orly z halloweenské edice =D


Tak to je z mého halloweenu asi vše. Jak slavíte halloween Vy? Nebo tento svátek bojkotujete?


10 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. jééé ty strašidýlka jsou moc hezká, hned bych si jedno dala :)))
    a nehtíky se ti taky povedly :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ali nebuď vtipná a přiznejme si, že ty nehty jsou katastrofa =D ale děkuju ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasné dekorace, krásné nehtíky a nejvíc obdovuji to pečení, jsi šikulka, to já bych nedala. Já jen zapálila svíčky a černý Halloweenský vosk "Čarodějnický nápoj"🎃

    OdpovědětVymazat
  5. Adri ale dala prosím tebe :-) děkuju moc!!

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem na pečení levá.....za mě peče Dr. Oetker.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...