pondělí 27. října 2014

Rtěnky od MeMeMe

27.10.2014 16:00

Krásný den vinšuju!

Jak jste se měly moje věrné a milé čtenářky? Vím, že jsem děsná, ale měla jsem toho minulý týden opravdu moc. Včera, když jsem se tak těšila, že Vám napíši článek, tak mě chytly záda takovým způsobem, že jsem nemohla ani 5 minut stát =( Ale jsem zpět! a nic mě nezastaví =D 

Dnes pro Vás mám recenzi dvou rtěnek od jedné známé firmy....jaké jsou? =)



V prvé řadě si řekneme něco o "původu rtěnek". Hnědá rtěnka pochází z e-shopu Bestmakeup, se kterým spolupracuji. Touto cestou bych chtěla samozřejmě poděkovat úžasné paní Lucii =)
Druhá, tedy růžová, pochází od Ladyboxu jako kompenzace za chybějící produkt v boxu.

zdroj

Jaká je vlastně historie MeMeMe?: zdroj

MeMeMe je britská kosmetika ve vlastnictví Lifestyle Aesthetics, specialisty v kosmetickém průmyslu. Od roku 2009 se z MeMeMe stala roztomilá a velmi líbivá boutique značka, jakou je dnes.
Z počátku se značka inspirovala starověkými Řeky, kteří měli obrovský vliv na civilizaci, umění a architekturu.
Pokračováním k renesanci, obdobím v historii, kterě vidělo znovuzrození klasického učení od našich starověkých řeckých předchůdců, kde ženy byly zbožňovány a cherubína byla ustálená jako kultovní ztělesnění lásky.
Nakonec je to bohémská duše, která je ztělesněním jejich unikátního stylu. Bohémové jsou plní dobrodružství, chtíče a jsou svobodně smýšlející lidé. Jejich styl je eklektický a neotodoxní.
V MeMeMe převládají ženy a proto vědí, co zákaznice chtějí a stále kosmetiku zlepšují, aby vyhovovala našim náročným požadavkům.
 
Kosmetika MeMeMe splňuje kritéria vegetariánů a veganů.


V duchu starověkého Řecka se nesou i tyto rtěnky. Obě dvě jsou zabalené do papírových krabiček, na kterých jsou vyobrazeny bohyně Gaia a Selene. Kromě jiného na krabičce naleznete "popis" bohyně, složení rtěnky a samozřejmě názvy rtěnek. Vrhneme se na ně =)


 

1) Cherub Blush 

Nádherná nude barvička, nazvala bych jí lískověoříškovou. Vadí mi malinko její vůně. Voní jak garáž.... blbý popis, ale jinak to nejde =D Když vlezete do garáže, kde má chlap i verjcak, benzín atd., tak přesně tak voní....ještě, že je to cítít je při přičuchnutí k samotné rtěnce a na rtěch už ne =D Co musím vyzdvihnout, tak je obal - narozdíl od růžové verze je spodní matná část rtěnky  vyzdobena lesklými ornamenty a to je prostě krásné! 





tady jde vidět, jak šíleně tečou....


na slunci

v místnosti


2) Pashmina Pink

Světle růžová barva, ke mně se moc nehodí. na internetu vypadala tmavší, ale pro blondýnky je jak dělaná! Vůně je tady zase úplně úchylná =D Na tomhle by MeMeMe mohlo zapracovat =D Ta rtěnka voní jak naleštěná palubová deska....nedělám si srandu =D Jak když si vyčistíte auto a pak tam dát voňavý stromeček, tak přesně takto voní....že by Řekové voněli jako auta a garáže? =D Opět vůni cítíte jen v obalu. Rtěnka má celé pouzdro pouze matné, žádné ornamenty, trošku nudné. =/




na slunci

v místnosti

Celkově musím říct, že jsou opravdu hodně, ale fakt hodně hutné, obsahují i bambucké máslo a vitamín E. Jenže hutnost a sytost nese i jeden velký neduh - jsou hrozně "tekoucí" (viz.fotka Cherub Blush). Právě teď 27.10 při domácí teplotě 24 stupňů prostě tečou a matlají se (dokonce ta růžová se nalomila).Zase nemůžu říct, že by po rtech neklouzaly a nevyživovaly. 
Další mínus díky hydrataci je, že nejsou tak výrazné, je to spíš hutný máslovitý balzámek s troškou barvy. Třeba hnědá na rtech vůbec nejde poznat =(

Obaly rtěnek jsou sice plastové, ale hodně bytelné! Ty ornamenty na hnědé jsou opravdu krásné a dodávají jí šmrnc. Jelikož jsou matné, tak je to něco jako sleek - vše na nich jde vidět. Každý otisk je na obalu znatelný.

Výdrž není taky nic světoborného, ale to u hydratačních rtěnek, to tak nějak bývá (proto jim moc neholduji). Dokud nejíte, tak je tam cca 2 hodinky, pak samovolně vymizí =/

Kladně hodnotím bytelnost, nápad s bohynemi a výživu rtěnek. Ubírám za "matlavost" a vůni. Slabost barvy nelze hodnotit, protože takhle to mají všechny vyživující rtěnky. Zda si koupím i jiné odstíny? Určitě ne, vadí mi jak jsou domatlané, tekoucí a mají sklon se lámat, prostě čekám od rtěnky trošku více. Na výživu mám balzám, rtěnka má především obarvit ;)
Uděluji tři body. Když vezmeme v potaz ještě cenu (260,-), tak by to mohlo být i za dva body =/


6 komentářů:

  1. Ta pink se mi libi ☺

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. jéé, tak ty vypadají krásně :) Hlavně ty obaly <3

    OdpovědětVymazat
  3. voní jak garáž, voní jak naleštěná palubová deska :DD umírám smíchy :DDD

    OdpovědětVymazat
  4. hahaha taky se smeju tvemu popisu vune, ale tyhle patlave, lamave a navic nevonave vecicky uz davno neberu......diky za varovani. Mam doma 180 rtenek a toto bych na rty, po tech zkusenostech s jinymi skvosty, nedala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...