úterý 27. ledna 2015

Bourjois - Rouge Edition 12 heures

Krásné odpoledne všem!!!

Na facebooku jste vybríraly mezi řasenkou a touto rtěnkou. Jednohlasně jste zvolily rtěnky, až mě to udivilo, protože poslední dobou je o těchto rtěnkách mraky recenzí a tak jsem původně chtěla recenzi udělat později =) Blog sice tvořím já, ale bez Vás by byl jen prázdným deníkem bez odezvy a proto Vám přaní splním! =) 

Jak u mě rtěnky uspěly či neuspěly? 



 
Rtěnky jsem obdržela od PR zastupující Bourjois Paris na území České republiky. Tímto paní Lucii samozřejmě vřele děkuji, protože neposkytla rtěnky jenom mě, ale i Vám - soutěž probíhala zde a dnes se již tři výherkyně z těchto rtěněk (v duši doufám) těší =) 

Oficiální popis rtěnek:

Rtěnky slaví svůj největší comeback v historii, jsou nepostradatelým kosmetickým doplňkem, nedílnou součástí módních přehlídek a plní stránky světových časopisů. Bourjois představuje zbrusu novou rtěnku Rouge Edition, která byla stvořena ve spolupráci s módními redaktorkami prestižních časopisů. Vaše rty se tak díky Rouge Edition ocitnou na samém vrcholu módních trendů.
Aktivní látky:
  • extrakt z orchideje,
  • 1/4 zářivých pigmentů.
Účinky:
  • skvěle přilne ke rtům,
  • poskytuje až 10hodinovou hydrataci,
  • zjemňuje a chrání rty.
Vlastnosti:
  • syté a zářivé barvy,
  • textura prête à porter,
  • moderní a nadčasové odstíny.

Můj názor? :

Začněme obalem. Hranatě černé tuby, které mají reliéfně vyrytý název bourjois z boční strany. Na přední straně se nachází název rtěnky a z druhé boční strany vyčteme veškeré informace o rtěnce - odstín, gramáž, výrobce atd. Rtěnka není celá z černého z plastu. Dole se nachází průhledná čast s barvou a číslem odstínu. Tenhle typ rozlišení rtěnek mám nejradši, protože v organizéru ihned vím, kterou rtěnku beru - nálepky odstínu moc často neodpovídají. 
Celá rtěnka je velmi bytelná, vytvořená z velmi pevného plastu, což je nedocenitelný fakt u každého kousku kosmetiky.




Samotná rtěnka je před světem uschována v šroubovacím systému. Voní trošku jako balzám na rty, ale nevím přesně ke kterému ho přirovnat, snad astrid nebo takový ten s nápisem Jelení lůj? Mému nosu vůně každopádně lahodí. 
Rtěnka je velmi hutné konzistence což mi vždycky vyhovovalo. Hutnější rtěnky vždy lépe drží konturu rtů i bez tužky. Rtěnka není klasicky seřezaná, ale má spíše placaté ořezání, však to vidíte na fotkách... S tím to jiným seřezáním ovšem není problém vykreslit kontury rtů. 


Odstín 31 - Beige Shooting

Jedná se o starorůžovou nude barvu. Jakmile jsem jí uviděla, tak mi bylo jasné, že budeme kámošky =)  to je prostě barva, která se hodí ke každému líčení a sluší všem. Prostě a jednoduše univerzálka.





odpovídá na 100%



Odstín 34 - Cherry my cherie

Tento odstín jsem si od PR přímo vyžádala a proto se v soutěži neobjevila. Je to typicky červená s nádechem do rubínova. Pro mě je dokonalá!! Chápu, že to není asi barva pro všechny, ale začínám mít pocit, že tahle typicky červená sluší všem, jen to chce trošku odvahy =) 

 

odpovídá na 100%





 
Všeobecně k rtěnkám. Na rtech jsou sametové až hedvábné a to se mi moc líbí. Všechny odstíny z kolekce (kterou vidíte níže) jsou matné bez jakýchkoliv treblítek kolem a to je prostě nejlepší! 
Po nanesení jsou cca 30 minut "vlhké", po tomto času se jakoby lehce zažerou do rtů a už cítíte jen hedvábný povrch. Nosím je bez konturky, protože tam, kam je nanesete, tak tam je i najdete. Zařadila bych je mezi sušší rtěnky, ale to tak u hutných rtěnek bývá. Rozhodně však nemůžu říct, že by rty ještě více vysušovaly. Kryjí v první vrstvě plně a není je třeba během dne domalovávat, protože se nevytrácí - jsou stálebarevné. 

zdroj
 
K 12 hodinové výdrži asi toliko... Fungují, ale 12 hodin nedají =) To by jste opravdu musely jen sedět, mlčet, nepít a nejíst. Jídlo vydrží, ale prostě po cca 8 hodinách povolí a začne po další "sváče" mizet.... Nemá ovšem problém ani s mastnějším jídlem, což mě tedy překvapilo. 
Nejsou pernamentní, takže otisky na skleničkách očekávejte, ale jakmile budete mít úplně "suché" (žádné jídlo ani pití), tak vydží na rtech a nemusíte se bát někomu dát pusu...rozumíte mi jak to myslím? =D 

Já jim prostě nemám, co vytknout. Někdo by namítal, ať strhnu bod, že nevydrží celých 12 hodin... ten kdo to namítá: prosím ukažte mi matnou RTĚNKU (žádný barvy, které se zažerou), která Vám tak dlouho vydrží.... já totiž asi o žádné nevím. Hodnotím plným počtem bodů a každému jí vřele doporučuji!! Aspoň jeden kousek by jste ve sbírce měly mít =) Na internetu je pořídíte již od 150,- a to je bezkonkurenční cena! 


Jaké máte doma odstíny? Máte rády červené rtěnky nebo se v nich necítíte?

5 komentářů:

  1. Ta červená neni nic pro mě, ale jinak se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Adriana Gröschlova28. ledna 2015 v 11:26

    Díky za recenzi, líbí se mi, (recenze i rtěnky). Určitě do nich půjdu, a jsou tam i moje barvy 31(tu chci) a 32 (tu chci také, na léto).

    OdpovědětVymazat
  3. super, pak mi pošli swatch té 32 =) jinak moc děkuju ;)

    OdpovědětVymazat
  4. To je vtipný, teď jsem tvůj blog objevila a máme stejný design a jsme obě z Brna :DD
    stillinbrno.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...