pondělí 9. března 2015

Louskáček, který obživl díky Clinique

Krásné pondělí všem!

Všichni známe ten pohádkový příběh, kdy malé Klárce se zdá sen o obživlém louskáčkovi, o dárku jenž našla ten den pod vánočním stromem. Louskáček vítězí v bitvě s myší armádou a mění se v krásného prince a s Klárkou odchází do pohádkové země.... jenže zpět na zem, byl to jen sen =D

Louskáček je baletní představení od P.I. Čajkovského... Když se řekne balet, tak si představím špičky a tutu sukně.... vše v nádechu růžové, pudrově bílé....

Podobnou barevnou vizí baletního prostředí jako mám já, se inspiroval i Clinique a minulý rok nám přinesl limitovanou kolekci Nutcracker. Kolekce obsahovaly paletky, chubby sticky a třpytivý pudr. Dnes se koukneme na paletky stínů a tvářenek =)





Přesněji se Clinique inspiroval baletním prostředím American Ballet Theatre classic. Já jsem k paletkám přišla, jak k slepý k houslím. Obdržela jsem je od Kačky (PR) jako poděkování za recenzi pleťové kosmetiky. Vyrazilo mi to dech, čekala jsem nějaké vzorečky a z obálky na mě vykoukly tyhle božské zrcadlové paletky... Nebyla bych to já aby se k tomu nevázala vtipná historka... Já jsem si kolekci Nutcracker chtěla koupit, ale klasicky jsem to upozadila a zapomněla na ní.  Myslela jsem, že v ruce držím stálou kolekci. Byla jsem vyvedena z omylu - "ty, nejsou to náhodou  nutcrackery paletky?"... v ten moment jsem začala lapat po dechu a měla jsem bílo před očima... ANO jsou to Nutcracker paletky a já moc milé Kateřině děkuji, vůbec jsem si to nezasloužila a dodnes jsem z nich unešená. Just fall in love for ever =P



Pojďme, ale na recenzi =) Začneme obalem. Jak je vidno, tak i balení má naznačovat baletní sál. Je celé zrcadlové. Paletky jsou pořádní macci. Nikde se nešetřilo a já v ruce držím nejbytelnější kosmetiku všech mých kosmetických dob... Sice se jedná o kombinaci plastu a železa, ale jsou jak nedobytná tvrz. Otevírání a zavírání paletky je snadné, ale rozhodně nehrozí samovolné otevření.


Vevnitř se na celé výklopné části nachází velikánské zrcátko až si říkám k čemu, když je celá paletka zrcadlová a vůbec bych se nebála paletku použít v jiné pohádce a to "zrcadlo, zrcadlo, kdo v zemi zdejší...." znáte to =D Na spodní části se nachází stíny, tvářenka a prostor pro štětece. 


Co bych ráda vyzvedla je krytka na stínech. Je to celkem silný plast, který nejen chrání stíny, ale má speciální výřez i na štětce... Prostě vychytanost do posledního detailu!
Když jsme u těch štětců, tak musím říct, že mě mile překvapily. Paletky obsahují štětec na tvářenku a duo štětec na stíny. V případě nouze bych se vůbec nebála se s nimi nalíčit... Jsou opravdu kvalitní.



1. Act I - Plie Pink

Začneme tou světlejší variantou, která je vytvořena pro první jednání. Jsou to přesně barvičky, které si představím pod slovem balet. Paletka začíná od slonové bíle, přes světle růžovou, k šedohnědé a končí naprosto božskou černou se stříbrnými třpytkami. Tři stíny se shimmerem a jeden stín třpytkový, skvělá kombinace barev. Starorůžová tvářenka je bez jakýchkoliv elementů.








2. Act II - Tutu Pink 

Tmavší verze paletky, která je laděna více do fialova. První stín je studený bílý, přecházíme do modrošedé, k světle fialkové s kapkou šedé a končíme jediným matným fialovým stínem. Tvářenka je tmavš s kapkou burgundy a obsahuje droboučké třpytky







Všeobecně k paletkám asi toliko: pigmentace není stejná jako třeba UD nebo Sigma, ale vede si velmi dobře, jen je třeba víckrát stín nabrat. Tvářenky jsou na tom s pigmentací lépe, srovnatelné s theBalm. Jsou lehce prašné, ale není to nic katastrofálního, práší i dražší stíny. Výdrž je cca 8 hodinová (samozřejmě mluvíme bez báze) a to i u tvářenek. Stíny ani tvářenka nemá tendence se vytrácet či slévat, dříve než po osmi hodinách. Po cca 8 hodinách se začnou samovolně, ale rovnoměrně vytrácet.
Mile mě překvapil blending. Čekala jsem, že když pigmentace není tak skvělá tak, že se stíny při blendingu budou vytrácet, ale není tomu tak... Stíny si drží svojí barevnou stálost a není je nutné na blending vrstvit.

zdroj

Velice kladně hodnotím celé zpracování, to je prostě dokonalost v každém bodě... Kdykoliv se na ně kouknu, tak jsem z nich paf... Mile mě překvapily štětce a krycí fólie - kdo by to řekl, že taková "blbost", jako je fólie, si u mě vyslouží poctu =D Barevný výběr je více než famózní a s baletním prostředím to koresponduje více než dobře. Malinko mě zklamala pigmentace stínů, je to prostě škoda, protože musím přejet po stínu víckrát. Celkově mě paletky naprosto uchvátili a mám v plánu k nim pořídit ještě třpytivý pudr ze stejné kolekce. Nevím, zda jsou paletky ještě na prodejnách Clinique (o víkendu zjistím a dopíši), ale třpytivý pudr na prodejnách ještě seženete. Kdyby někdo měl zájem o paletky, tak je lze ve světě zakoupit za 36$ (cca 900,-).
Tyhle paletky jsou klenotem mého kosmetického stolu a všem se s nimi chlubím =) Uděluji 4 hvězdy.


Co máte z kolekce Nutcracker? Chodíte na balet do divadla?

17 komentářů:

  1. Teda tomu říkám umět poděkovat :D Ta první paletka je nádherná, přesně moje barvičky, krása :)

    OdpovědětVymazat
  2. to já taky, věř mi... normálně jsem byla v šoku ještě dva dny a psala jsem Katce, že tohle si nezasloužím =) jsou krásné obě dvě =)

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, koukam, ze na to, ze louskacka jsem videla pouze jako baletni vyrez v podani statniho muzskeho baletu ze st petersburgu... Pod UV svetlem... :-D se nase predstava o baletu docela priblizuje :-)

    Paletky jsou na zivo opravdu tutu :-)
    A tobe slusi.

    OdpovědětVymazat
  4. On to málo kdo ví, ale já jsem cca 5 let balet tancovala a tutu sukýnky byly mým skoro denním šálkem kávy =D skončila jsem v tom roce, kdy jsem poprvé nazula špičky... Tu bolest nikomu nepřeju a ty zruinovaný kolena i po tak krátké době taky ne =D
    Díky moc kočko ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Adriana Gröschlova10. března 2015 v 9:47

    To je krásný a milý dárek. Obě paletky jsou opravdu povedené. Je vidět, že PR a slečna Katka vědí.... Paletky se opravdu dostaly do správných rukou "Paletkové Lady"....a pěkná recenze kočí:))

    OdpovědětVymazat
  6. Slečna Katka je skvělá, jsem ráda, že jsem jí poznala =) Jinak děkuji za krásné označení, protože mě už taky napadlo, že jsem posedlá paletkama =D díky moc kočko!

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem viděla tuto LE u Mii a moc se mi zamlouvá. Stíny Clinique i jejich tvářenky mám moc ráda. A Louskáčka miluju, byla jsem na něm dvakrát v ND :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já se opravdu obávám, že v Čr je už vyprodán, kouknu se ti v clinique o víkendu...

    OdpovědětVymazat
  9. Díky, dej vědět :-) Já se do Clinique dostanu asi nejdřív až po víkendu...

    OdpovědětVymazat
  10. to je sranda... já se tam dostanu vůbec poprvé =D =D ale vím, že mají pudry, to mi Kateřina psala

    OdpovědětVymazat
  11. Veronika Gavlasová15. března 2015 v 17:31

    Aww, tak to je nádhera.. Kvůli pigmentaci a barvičkám bych hned brala tu druhou paletku, je kouzelná. :3

    OdpovědětVymazat
  12. ten obal je krásny!

    OdpovědětVymazat
  13. tak hlasím (opožděne, su hrozná já vím), že na palládiu mají pudry, ale i PALETKY! =) mají jich tam hromadu =) takže směle do toho =)

    OdpovědětVymazat
  14. To vyzerá úžasne!!!

    http://ladyminimalism.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  15. však jí v clinique mají nic ti nebrání =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...