úterý 31. března 2015

Yves Saint Laurent - Couture Variation Palette

Krásné úterý všem mým zlatíčkům! 

Dnešek mě učinil nejšťastnějším člověkem této planety.... Co je k tomu třeba, ptáte se? Jedna obyčejná, ale neovlivnitelná věc - SNÍH... moje naděje byla naplněna... Prostě miluju zimu, nenávidím zbytek ročních období =D ještě kdyby byly Vánoce, tak už rovnou skáču sto metrů do stropu... Komentáře typu, že jsem divná jsi odpusťte, taky Vám neříkám, že jste divní, protože milujete něco tak odporného jako je léto =D 

No tak po mém šíleném prologu se vrhneme na to, proč jsme vlastně tady =P recenze limitované paletky od Yves Saint Laurent... Here we go =P 


 
Paletku můžete (snad ještě) zakoupit v Marionnaud po celé ČR. Původně byly naskladněny po jednom kusu na každou prodejnu, jenže díky takovým bláznům, jako jsem i já =D byly okamžitě pryč. Takže vím, že paletky na prodejny doplnily. Cena je 1.799,- pokud budete mít štěstí jako já, tak jí zakoupíte s kupónkem na 20% slevu. 


Paletky byly dvě. Tato nude a pak druhá do fialova, která tak rychle nemizela. Mě osobně fialová verze absolutně neoslovila. 

zdroj

Paletka je v papírovém přebalu. Zezadu máte i názvy stínů, které byly ale přelepeny etiketou v češtině... Proto si dovoluji na sdílet zadní stranu z Googlu. Vidíte, že je paletka rozdělena na bázi, světlé, střední a tmavé barvy. Absolutně se s tím shoduji, pouze před poslední stín, kde je vyraženo YSL (dodává mu to na exkluzivitě, dle mě) tak moc tmavý není a používám ho jako středně tmavý, ale každý máme jiný způsob líčení, ve smyslu výraznosti ;)

zdroj

Najdete tam i tipy na líčení a samozřejmě složení. To je vše co zlatý přebal ukrývá. Pokud jste sysli jako já, tak Vám už taky někde stojí na poličce =D Normální člověk krabičku okamžitě zahazuje



pro nadšence do chemie... já to radši nečetla =D

Paletka je celá černa se zlatým pruhem YSL. Na to jak je úzká a elegantní a působí křehce, tak je z kvalitního pevného plastu. 





Obsahuje zrcátko přes celou výklopnou část a štěteček, který je velmi kvalitní, asi jeden z nejlepších co jsem kdy v paletce viděla, no a samozřejmě obsahuje všech 10 stínů zasazených naprosto čistě do paletky. Žádné odchylky a křivé lepení jako u Naked. Tady jde vidět, že není High-end kosmetika jako high-end kosmetika =) 
Otevírání je snadné, ale pevné, neočekávejte žádné zlámané nehty.  





První stín je rozjasňující báze, matný. Zbylé čtyři stíny jsou se shimmerem. Poslední stín z této pětky už spadá do středně tmavé části paletky. 
První stín (druhý v paletce atd.) je světle lososový, vybočuje ze "standartu nude" paletek
Druhý stín je světle růžový s nádechem do stříbrna
Třetí stín je je šedohnědý 
Čtvrtý stín béžový


 Druhá část je mnohem zajímavější. Prolínají se zde dva stíny ze středně tmavé části a tři stíny, které jsou označené jako tmavá část paletky.

Pátý stín je opět světle růžový s nádechem hnědo stříbrna, můj oblíbenec
Šestý stín uzavírá střední část paletky a je to měděno zlatý, neskutečná barva, žádný podobný doma nemám
Sedmý stín je matný hnědo cihlový
Osmý stín s vyraženým znakem YSL je hnědo stříbrný a je naprosto božský, ale dala bych ho mezi středně tmavé
Devátý stín uzavírá tuto krásu tmavě hnědým matným stínem



No přistoupíme k tomu, co Vás stejně zajímá nejvíce =) Pigmentace je naprosto božská a to zcela smrtelně vážně, především matné stíny jsou jedny z nejpigmentovanějších na trhu vůbec. Stačí jediné přetření štětcem a máte barvy na celé víčko. Stíny se shimmerem jsou máslovité, až to nemůže být pravda. Matné stíny jsou sušší a díky tomu lehce práší. Není to nic katastrofálního, ale na tom černém obalu to prostě ihned vidíte. 



Poslední věc je výdrž... Jsou bohužel máslovité až moc... Po cca 5 hodinách se začnou mezi sebou mazlat... Bohužel... Výdrž není celodenní... Samozřejmě se bavíme bez báze a to nemám žádné extrémně mastné víčka. Pokud jste majitelky mastných víček a paletku chcete, tak báze je nutností. První stín jako bázi neberte... Mě to stíny neudrží. Používám ho jako světlý bílý stín na zjemňování aj. 


Shrňme to. Obal pevnosti a designem je parádní, ale je černý a vše na něm okamžitě jde vidět. Chválím štětec, který je opravdu použitelný na rozdíl od konkurenčních značek. Stíny jsou nadpozemsky pigmentované, ale výdrž ta mě bohužel zklamala.... Prašnost matných stínů taky není ku prospěchu =/ Nemůžu říct, že bych byla litovala nákupu. To rozhodně ne. V parfumérii jsem jí zkoušela prstem, který samozřejmě prašnost nezpůsobuje tolik jako štětec. 
Ještě rýpnutí - stíny mohly mít názvy, takhle se to strašně blbě rozepisuje =D 
Uděluji 4 hvězdičky, ubrala jsem jí především za tu slabou výdrž, kterou jsem opravdu neočekávala. Není to však katastrofa a stačí použít bázi a budou sedět jako přibité. Chválím barvičky, tahle paletka je neskutečně krásná a podobné stíny nenajdete jinde. Je to ladící mému oku a lahodící i na oku =D 

Máte tuto paletku doma? Co používáte o YSL?

6 komentářů:

  1. Tereza Loves makeup31. března 2015 v 18:23

    Tak tá je krááásna. Páči sa mi aj tá druhá s tmavými farbami.

    OdpovědětVymazat
  2. jsou nádherné, ale já bych tu druhou prostě nevyužila... ale pro tebe je jak dělaná i ta druhá =)

    OdpovědětVymazat
  3. Adriana Gröschlova1. dubna 2015 v 12:17

    Je moc krásná, ale překvapila mě ta výdrž.Tu druhou bych také nevybrala, má nějak moc těch tmavých odstínů, ale pro sněhurkovské výrazné černovlásky bude pěkná:)) A máš jí opravdu krásně nafocenou:))

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem to s tou výdrží nečekala =( jinak moc děkuju =)

    OdpovědětVymazat
  5. Neni hodne podobna Naked paletce od Urban Decay? Kterou v CR neprodavaji pokud vim. Dekuji za clanek a reakci.

    OdpovědětVymazat
  6. jakou naked myslíš? už jich je 6... jinak UD se v Čr už prodává ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...