čtvrtek 16. dubna 2015

Francouzský olivový krém na ruce Créme mains

Krásný čtvrtek, 

jak se máte? Já se mám skvěle... Sice vyčerpaně, ale skvěle.... Konečně bylo oceněno moje pracovní nasazení, tak jsem nejspokojenější =) 

Mám pro Vás pokračování o skvělé francouzské kosmetice, kterou jsem Vám představila minule zde. Parfém nebylo to jediné, co mi bylo Adriankou zasláno v balíčku od franca.sk. Dnes si něco povíme o olivovém krému na ruce.
 




Oficiální popis ze stránek: 

Obsahuje olivový olej, ktorý Vašu pokožku dokonale hydratuje, vyživuje  ošetruje.
Olivový olej obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny A, D, E, K. Pre svoje vlastnosti prispieva k elasticite pokožky, a je blahodárny k rôznym kožným problémom, ako napríklad ekzém a suchá pokožka. Je veľmi účinný v boji so stárnutím, s redukovaním vrások a s prejavmi stareckých škvŕn. Krém je určené na všetky druhy pokožky, osobitne na suchú a popraskanú. Pokožku zanechá vláčnu a jemnú.
Pre optimálne zloženie krému na báze olivového oleja, odporúčame ho tiež používať aj na pleť, najmä ak je vystavená záťaži z vonkajšieho prostredia.

Můj názor: 

Začněme od píky - balení. Klidně se přiznám, že zde při výběru na 50% vyhrálo právě balení.…. Je to dětinské pro někoho, chápu =D O to veselejší to je, protože jsem odpůrce věcí, do kterých se musí šahat. I krémy na obličej mám raději v tubě... Největší extrém, a pro mě osobně nepochopitelná věc, jsou kalíšky s balzámy na rty... Za mě prostě nikdy, i když ty labelo kelímky vypadají tak vábně... Ale prostě ne =D přijde mi to nehygienické a nikdy nenaberu požadované množství produktu.

Zde to bylo úplně zapomenuto =D  Když jsem balení na webu uviděla, tak jsem byla unešená. Jediná modrá, kterou naprosto zbožňuju je právě tato (asi su chlap, nevím jak se jmenuje =D), k tomu to žluté písmo, a vlastně celé polygrafické uspořádání, mě neuvěřitelně polapilo za srdce a řvalo "to chceš"... Zapomněla jsem na nějaké kelímky, a můj názor na ně, a byla jsem jasná, jak hvězda jasná =D za mě prostě balení má 100%. Krabička je na šroubování, ale závit není nejpevnější. Avšak tahám krém sebou v kabelce a nikdy se tedy neotevřel, takže to taky přejděme. Kalíšek je kovový a prostě je celkově krásně provedený.


Konzistence mě absolutně dostala... Krém je prostě krém... Jenže tohle prostě není krém... Nemůžu si pomoci, ale jak je to lesklé a takové táhlé, tak mi to připomíná šodó na buchtičkách (vtačí mlieko, pro slováky =) a nebo nějaký gel pro gelové nehty... Nevím k čemu to přirovnat, je to prostě dokonalé =)
 


Očekavála jsem všelijaký odér, ale rozhodně ne tento... Jo jo, prostě tenhle krém mě překvapil vším... Je to taková příjemná, ale nevrívaravá vůně, ani nejde k ničemu přirovnat, ale je mi sympatická o tom žádná. Dodatečná vsuvka: připomíná mi pláž... taková ta směs vůně moře, opalovacího krému, parfému, koktejlů a čerstvého ovoce... prostě to, co nejde slovy popsat (jsme tam kde jsme byli =D), to se musí zažít.
Když přistoupíme k samotné aplikaci, tak první co musím říci, že krém příjemně díky gelové struktůře chladí. Je ho potřeba malinko více než klasického krému na ruce. Jedinou výtku ovšem mám - po rozetření lehce lepí, ne moc dlouho (cca 5 minut), ale prostě lepí... Není to nějak rapidní jako, že by jste nemohli nic dělat, ale když dáte dlaňe k sobě, tak to cítíte. Když to vydržíte, tak se dostaví super pocit hydratace a jako by zaobalenosti - vytvoří se neviditelný a nijak obtěžující film, který Vaše ruce chrání. Tento film odchází společně s následným umytí rukou.
Když letmě koukneme na složení, tak kromě vody je hned druhá položka je olivovník - stal se asi zázrak, ale tady opravdu je olivový olej =D Všichni to známe. Já si včera koupila odlakovač s měsíčkem lékařským a hle, měsíček tam neni =D to je prostě klasika v dnešním světě, ale ne u francouzů!!! Pak tam nalezneme právě i zmíněný měsíček (jsou napsané i na víčku), hamamelis (vilín je to česky myslím, já tyhle věci umím jen latinsky), parafín, nějaký ethanol a jako poslední je zde i silikon. Krémům se silikony se vyhýbám, mluvím o krémech na obličej. Na ruce je v malém množství vítám, protože mi neviditelně ochrání ruce před nepřiznivými vlivy. Je mi jasné, že to není zdravé a i ty ruce si na silikony zvykají a pak, jednou, bez nich nebudou schopné "fungovat", ale krém na ruce, bez špetky silikonu, je zárukou navrácení ekzému. 

Já, jako ekzematik nehtů a vysušených rukou v důsledku ekzému, musím konstatovat, že krém je opravdu super. Ruce hydratuje, promaže a pokud si je neumyju, tak mám na několik hodin vystaráno. Všimla jsem si, že mi i skvěle vyživuje nehtovou kůžičku a valy, které mám prostě zničené ekzémem. Takto vyživené je mám často, skoro u všech krémů, jenže asi na 5 minut... Jakmile se jiný krém vpije tak moje nehtové okolí je tam kde bylo před aplikací, i když zbytek ruky je hydratovaný. S tímto krémem pozoruji hydrataci dlouhodobou a dovoluji si i tvrdit, že mi kůžičku a valy zlepšil, což žádný krém doposuď nedokázal. 

Shrňme to. Krém si mě získal: balením, potiskem, provedením a to i přes můj kalíškový odpor, vůní, konzistencí a především hydratací a výživou v dlouhodobém měřítku mezi aplikacema. Krém vychází na naše (při aktuálním kurzu) cca na 300 Kč za 60g. Používám ho již tři týdny (skoro měsíc) a nejsem ani za polovinou. Je to způsobené tím, že sice použijete malinko více produktu, ale pokud si ihned neumyjete ruce, tak s Vámi vydrží dlouhé hodiny a.není ho třeba aplikovat víckrát. Účinek a především film, který krém vytvoří, nikam nevymizí. 
Kdybych měla "půlky" hvězdiček, tak by to bylo za 4,5. Jelikož je nemám, tak dávám 4 body, protože byť dlouhodobý účinek je skvělý, tak za mě by krém mohl vydržet opláchnutí rukou a další věc - to lepení není moje vyhledávaná dispozice. Za sebe produkt vřele doporučuji, protože se dostal na špičku mých krémů a to už se dlouho nikomu nepovedlo. Prostě jsem se zamilovala do francouzských produktů z franca.sk a moje nadšení jen tak neodpluje =)

Nakoupil na Franca někdo, od minulé recnze? Jaký krém(y) používáte vy? 

2 komentáře:

  1. Balení je opravdu moc hezké a zaujala mě konzistence :)

    OdpovědětVymazat
  2. konzistence je prostě nepopsatelná, to se musí zažít =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...