středa 30. července 2014

Jak vypadá božské léto?

30.7.2014 16:00

Možná to někoho překvapí, možná ne....

ale já se dneska rozhodla pro kecací článek...nějak mě poslední dobou ničí neustále psát jen "je to super", " ujde to", "tohle musíte mít", "je to propadák roku....ano rozumíte správně....prostě mám po krk recenzí a na líčení mi ani nezbývá čas a proč?


Dá se říct, že zažívám dokonalé léto....moře? Ale kdeže....

Naposled jsem byla na Krétě před cca 4 rokama (? nevím přesně), jako chybí mi to nebudu říkat, že ne....komu by nechybělo obskakování personálem, naklizený luxusní pokoj a jen být na pláži, jak vyvržený vorvaň s drinkem v jedné ruce a s cigaretou v druhé ruce a poslouchat šplouchání moře....

Jenže jsem tenhle rok zjistila, že se dá zabavit i jinak než-li (poslední roky předraženou) dovolenou u moře. Moje minulé léto bylo na prd... a to doslovně. Jako objeli jsme s přítelem nějaké té zámky (konečně jsem viděla Vranov nad Dyjí - Nesmrtelná teta), ale vždy volno třeba jen v pátek a v pondělí. Vůbec se nedivím, že na mě koncem června lehla prokrastinace...na koho by po roce práce, kde máte dovolenou na vánoce a na jarní prázdniny nelehla? ;)

Jsem vyfluslá jak švestka a to už mi začne třetí týden dovolené....je to tak...a jak vypadaly moje dny volna?

V práci jsem vydržela prvních 10 dní prázdnin....pak jsem zvedla telefon a řekla si dost. Zavolala jsem mému otci, ten zavolal mé tetě a úkol zněl jasně....Pokud mě příští týden neodvezeš pryč, tak je ze mě chodící mrtvola. 


Jelikož moje teta je jaká je (neskutečně skvělá), tak jí bylo fuk, že jsme se jí nafařili do baráku. Za vše mohl můj otec, protože jí řekla "předběžně dojedeme 14.7, ale dám vědět". Jenže můj otec dává zásadně vědět hodinu dopředu =D My skoro v Českých Budějících a on jí teprve volal. Teta říkala, být to někdo jiný, tak Vás vyrazím....není nad to být milovaná neteř a zbožňovaná sestřenice =)

Někdo věděl, někdo ne, ale odjela jsem na Šumavu, kde teta bydlí. Jako kempování nebo něco jiného si prostě na šumavě neumím představit a nechtěla bych to ani zažít, proč? Velice jednoduché, já na šumavě trávila skoro každé prázdniny a znám tam každý les, každou stezku, každou louku a jakoukoliv pláž....já jsem tam prostě doma. 

Bývala jsem takový ten rodinný jedináček...byla jsem od všech moc daleko, buď kolem mě byli prťata nebo dospělé sestřenice a já si prostě neměla, ským hrát. Za to na Šumavě jsem měla dva bratrance. Jednoho staršího skoro o 10 let a jednoho mladšího o dva roky. Zažila jsem takové věci, které někteří lidi nezažijí za celý svůj život. Pravidla zněly jasně: Šumava = volnost. Nikdo se o nás nestaral, furt jsme někde lítali a nikdo nás nehlídal...proč by nás na takové pustině taky někdo hlídal že? =D 

nepřekonatelné tetiny knedlíky!

Jak podle mě vypadá ideální šumava? Vstát v 10 něco zbaštit sednout na terasu, pít kafe a kouřit. Odpoledne do lesa, se psem k lipnu nebo si jen tak něco ugrilovat. Večer se zavřít s bráchačem a dělat kraviny (vymyslel, že budeme hrát pinec =D) a pěkně se opíjet! Tohle je pro mě dovolená...nic neřešit, jen vypnout, užívat si ten klid a blbnout se psem (kterého nemám) a dovézt si kvanta malin, borůvek a hub.

Na fb jsem se ptala zda chcete vidět nějaké fotky ze šumavy....ani jedna z Vás nenapsala =D Tak fajn, tak Vás budu prudit tady =P =D Jsem hrozná, já vím, ale tohle vidět musíte. 

malé jezero





pohled z verandy




trhač co? Ten určitě =D ten by se s zlodějem i pomazlil =D Nuňátko moje ♥


velké Lipno


ubýtek vody =( voda bývá až po ty zelené kopečky napravo

podle mě typická šumavská kuchyň

to je pohodička, co? =P

vidíte ten džem? Nejlepší na svtě! Celej jsem ho za týden zfutrovala i bez rohlíku =D


Jen teda bych ještě zmínila, že 4.8.2014 jsem zaznala jako datum, kdy jsem toho měla po třech dnech v práci dost a opět se lifruju zpět na šumavu =D Předtím mě čeká náročný víkend na Kryštof kempu v Mikulově...potkáme se? =)

Kde relaxujte Vy?

Příště pokračování o návštěvě u Prahy =)


15 komentářů:

  1. Krásný fotky. Za mě je božské léto právě u moře, jezdíme s přítelem každý rok a vždy se na to šíleně těším. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. tak to těžká závist.. pro jednu firmu pracuji už devátým rokem a za tu dobu jsem nikdy neměla dovolenou delší než 10dní včetně víkendu. jsem na takovém místě, kde to ani moc dobře nejde.. bohužel.. dovolenou mám teprve před sebou, ale ještě si počkám a an mém zdraví a psychice je to znát.. už potřebuji páru.. takže tiše závidím tvé volno a hezky užívej.. jo a taky ti závidím ty maliny

    OdpovědětVymazat
  3. Jéj, tá príroda je nádherná (o záhrade ani nevravím). :) Úplne z toho príspevku cítiť, že si ten oddych potrebovala. :D A tie buchty mňam. :D

    A úprimne, nemôžeš písať stále len recenzie... jednak chápem, že to je už určite otravné stále niečo hodnotiť, ale jednak blog je hlavne o názoroch, zážitkoch... na tvoj blog chodím rada a čítam aj všetky recenzie, lebo ich píšeš úprimne a je v tom aj kritika... Ale je mi zle z mladých dievčat, ktoré píšu fakt stále dokola len recenzie, a tým sa zmenila aj čitateľská komunita (t.j. že ak napíšeš dlhý článok o svojich zážitkoch, tak si každý pozrie len fotky:D ) .
    Až som v šoku, koľko je teraz beauty blogov, pričom blogovanie proste nie je len o tom. :D Jasné, že mi to uľahčí nákup kozmetiky, ale aj sa rozhodnem, komu tú recenziu uverím. :D A myslím si, že teraz keď je leto, sa to priam pýta napísať niečo aj o sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš recht! Šumava je krásná a kouzelná, je tam nejmíň milion míst, kam se dá vyrazit - nevyčerpatelná zásobárna námětů na výlety. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se v sobotu vrátila z Bulharska,zájezd letecky s polopenzí za 10tis na 8dní,tak si myslím,že zas tak drahý to není právě. Musíš hledat.
    Ale určitě není nad českou klasiku,já na Šumavě nikdy nebyla,ale každý říká,jak je tam božskz,podle fotek nadhera :)
    PS: Nekuř :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja to mám presne takto u starkej....a milujem to!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky,
    tvůj blog znám krátce, ale hrozně se mi líbí tvé fotky a styl psaní :) A tak jsem tě nominovala na Liebster Award tag, alespoň se toho o tobě dozvím víc <3

    Liebster Award - Berry The Blue

    OdpovědětVymazat
  8. charmedka tak kdbych jezdila každý rok tak podle mě bude taky božská dovča =)

    OdpovědětVymazat
  9. Lucie tak to mě mrzí =( ale zase si to řádně užiješ ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Rowena to nejsou buchty, ale knedlíky s borůvkama :D

    Tak já se snažím od začátku to na blogu kombinovat, každý týden byly jak recenze, tak líčení, tag nebo něco o zvířatech, ale jak píšu na líčení není vůbec čas a tagy mě přijdou už nudné =D jinak máš pravdu s beauty blgerkama se rozrtrhl pytel =/ proto jsem ráda za každého čtenáře....jinak děkuju moc za poklonu ;) vážím si toho

    OdpovědětVymazat
  11. Lucie já jsem asi moc zhýčkaná Krétou a Mallorkou a Bulharsko by mě asi neoslovilo =/ =)

    OdpovědětVymazat
  12. Theresa děkuju moc! Nevím zda jsem toho o sobě v těch všech tagách neřekla moc =D Ale, za ty krásná slova to pro tebe udělá a ráda =) jn teda nebudu nominovat ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky a ovoce je na to nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Na Šumavě jsem nikdy nebyla, ale ráda bych se tam podívala. Mně se v ČR líbí na Jižní Moravě a v Beskydech u nás na chatě v Rožnově pod Radhoštěm :-)

    OdpovědětVymazat
  15. ervulenka morava je nej =P tady se blaze žije =P

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...