neděle 21. září 2014

Když jedna partička řekne, že to lze dělat jinak a vznikne z toho nejlepší zážitek!

21.9.2014 17:00

Krásnou neděli přeji!

Dneska budou články dva =) Jako revanž za pátek, kdy článek nebyl, protože jsem byla na pohovoru (který jsem zkonila všema směrama). První část bude věnovaná Kryštof kempům. O tento příspěvek jste si psaly a já bych Vám ho zpětně ráda přiblížila.


Na pomoc jsem si vzala i článek z deníku MF Dnes, první část nechám jakoby autorům článku a druhou část Vám popíši vlastními slovy. Snad se bude líbit a přiblížím Vám atmosféru něčeho, co v této zemi nemá obdoby. Jdeme na to!




Jednotlivé texty za sebou navazují, jsou ořezané ze stránek, aby jste si je mohly vůbec přečíst =) P.S. Klikněte na fotky a zvětšíte si je mnohme víc!












pokračování prostředního sloupku na předchozí fotce.

Takže toto byl náhled jednoho redaktora. Já jsem obyčejný smrtelník a takto v patách jsem mu nemohla být. Potvrzuji však, že jsem v prosinci při prodeji lístku na Kryštof Kemp u ticketstreamu seděla a celý server se zhroutil, strávila jsem u toho celou noc, ale když ani ve 4 ráno jsem lístek nemohla koupit, tak jsem šla celá ubrečená spát a loučila se svým kempem v Mikulově. Vypadám fanaticky? Klubové tour po ČR vyprodal v Brně během hodiny, tak jsem přirozeně očekávala to stejné. Ráno jsem se probudila a cca 1500 lístku bylo pryč, ale na mně tam stále zbyly! Nebylo co řešit! 

Od Vánoc mi lístky visely na ledničce, při každé návštěvy této bílé potvory (strašně se po ní tloustne, znáte to? =D) jsem si vždy šťastně a smutně povzdychla, proč smutně? Čekejte na kapelu, kterou sleduete již 11 let dalších 8 měsíců.....pro věrného fanouška neúnosné.

Nadešel den Dé a v pátek jsme vyráželi s přítelem směr Mikulov. Hotel jsem zapomněla (nezapomněla su jen líná jak veš =D) objednat a mám pocit, že po jsem obvolala všechny hotely v celém Mikulově, abych nám urvala pokoj. Nejlevnější nebyl, ale byli jsme rádi, že máme kde spát. Možná si říkáte, proč jsem nešla do kempu, pardón, ale tohle já prostě nedělám. Klidně mně nazvěte namyšlenou, mně je to fuk, ale pro mně spát pod stanem je nepřípustná představa nehledě na to, že ani žádný stan nemám, takže náklady vynaložené na jedno přespání (věřím, že by mně pak už zase nikdo nedonutil, stanování v dětství bylo až až) pod stanem se rovnají ceně hotelu za celý víkend.

V pátek jsme oběhali klasické památky Mikulova a v sobotu jsem byla ráno donucena, ano DONUCENA, vyšlapat kopec jako krááávaaaa (nemůžu být slušnější) na dívčí hrádek....jojo to je ten na úpatí Pálavy, bylo to krásné, ale už mně tam nikdo znovu nedostane =D (kdo neví, mám špatné kolena a nesmím ani sportovat).





hele i po šíleným výšlapu mám furt skvělý make up =D



Vynechali jsme celý program jiných kapel, Michal Hrůza stejně zrovna ležel v nemocnici, takže mne nikdo jiný než Kryštof nezajímal. Dorazili jsme do Kempu přesně před koncertem kluků. Co se dělo poté se slovy nedá vyjádřit. Na koncertech zásadně nefotím a nenahrávám, za prvé - mi to stejně šumí - a za druhé - já když su na koncertě, tak prostě tancuju a zpívám a to s kamerou ani foťákem nejde moc ruku v ruce =D

Můj názor? Zažila jsem něco, co v této zemi nikdo nedokázal. Byla jsem na všech koncertech Kryštofů v okolí Moravy a tohle byl ten nejlepší za všech 11 let, co je poslouchám. Pamatuji si i doby, kdy nás pod pódiem v Brně stálo asi 200-300 lidí.....dnes si myslím, že je polovina lidí začala poslouchat jen kvůli Cestě a nikdo z nich nezná ani prvoplánové písničky jako jsou Tramvaje, Lampión apod. To mně na koncertech posledních dvou let strašně štvalo....najednou 7 tisíc lidí a někteří si jejich koncert začali užívat jen v momentech Inzerátů, Křídel z mýdel nebo Cest. Nic jsem z těch koncertů neměla a my věrní jsme museli stát stovky metrů za pódiem a kluky vidět jen na projekcích.

Za to Kryštof Kempy byly úplně o nečem jiném! Bylo nás na koncertě tuším jen 3000 lidí z toho polovina seděla na amfiteátru (osobně nechápu, proč bych na koncertě moderní hudby měla sedět) a další polovina stála před stagí. Užila jsem si to, jak nikdy a kluky jsem normálně viděla!

Pokud bych měla vypíchnout nejlepší momenty, tak rozhodně to je unesená nevěsta a předělávka písničky Kryštof.
Pánové unesli nevěstu přímo na koncert a nebyl by to Ríša aby si jí v těch bílých šatech nevšiml...a jak sám řekl "ty vole, my tady půl nebo třičtvrtě roku chystáme Kryštof kemp a pak přijdete domů, tak budete vykládat - oni unesli nevěstu" =D Však koukněte na video začíná to na 1:39 a je to tam celé =D Jinak video je hodně povedené a snímá skoro celý Kemp.


Bohužel předělávku Kryštofa, nikdo v Mikulově nenatočil, takže i musím pomoci videem z Konopiště.


Musím říct, že to kluci měli opravdu promakané. Byl to opravdu fesťák, kde jsem pořád neřešila, zda mně někdo okrade nebo povalí. Prostě, jak kdyby při vstupu do areálu na Vás byly vdechnuty pravidla a všichni lidi věděli, co znamená chovat se lidsky a vůči sobě mile. Jak kdyby jste cítili, že všichni ve skrytu duše tohle potřebovali, že tohle je něco, o tom jak by se k sobě měli lidé chovat stále, nejen vůči svým blízkým. Bylo to něco neskutečného, bylo to jak kdyby se partička 3000 kamarádu sešla a zazpívali si spolu písničky a skvěle se pobavili. Žádní securtiťáci, žádný nepříjemní lidé.... nic, prostě nic....jak kdyby jste přišli domů....když to tady popisuju, tak u toho brečím, protože Kryštof dokázal, to co nikdo jiný předtím. Ukázal, že 3000 lidí se mezi sebou umí slušně chovat a, že nejsme fanatičtí blázni, co by Richarda zadupali. Krajčo se mezi lidmi procházel a byl prostě jeden z nás. Lidi ani nenapadlo se mu vrhat kolem krku, natož mu nějak ublížit. Prošel kolem mně (jo kecala bych, málem jsem si cvrkla, ale protože on je přesně typ chlapa, co se mi strašně líbí) a propadla bych se hanbou kdybych se na něj vrhla, to stejný všichni kluci z kapely....prostě tohle se slovy vyjádřit nedá...kdo nezažil, tak přišel o nejlepší koncert všech dob a to, že jsem jich zažila....


Jediná fotka, kterou stejně pořídil přítel =D

Před Krajčem smekám, když Kempy oznámil, tak jsem si říkala, "tohle nemůže vyjít"..."vždyť ho někdo zabije, nebo mu někdo něco "samou láskou" udělá"....Ano měla jsem ho za blázna, tak jako celá hudební branže a říkala jsem si "tohle nebude pr.el, tam se stane něco i mně"....nakonec si odnáším lepší pocity než při koncertu s 1000 lidí, prostě jsem byla doma, byla jsem tam, kde jsem právě v ten moment měla být a cítila jsem se skvěle!
Klukům děkuju za tento neuvěřitelný zážitek, který mně skoro i po dvou měsících dokáže dojmout k pláči. Za rok nebo dva se těším a doufám, že to kluci udrží ve stejné linii, protože se asi odhodlám do kempu (ano já, brněnská dámička =D), protože toto je něco nepopsatelného.

Kdy jste byly naposledy na koncertě? Poslouchá tady někdo Kryštof dlouhodobě (před albem Inzerát)

10 komentářů:

  1. To je už pěkně dlouho, co jsem byla naposled na konzertě :D Ale Kryštof jsem viděla naživo na vinobraní v Mělníce, což bylo fajn. Sice nejsem jejich fanoušek a nějak zvlášť je neposlouchám, ale písničky mají dobré a když je někde hrají, poslechnu si :)

    OdpovědětVymazat
  2. Michiyo já jezdím kždý rok na jejich koncerty =) oni jsou parádní, ale málo kdo pochopí jejich texty =)

    OdpovědětVymazat
  3. jeiši, kdy já byla na koncertě... tvl. :-D musím počítat... (kecám, šla jsem googlit :-D)
    Takže.. přesně to bylo 4.11.2006, měli turné k Rubikonu, luxusní zážitek byl, jak s tou kostkou popojeli dopředu. Jak při Obchodníkovi s deštěm padali z oblohy pidi konfety (či co to bylo)... do toho to osvětlení...

    Jooo, dík za připomenutí, byl to parádní pocit. úžasný zážitek a ještě lepší pocit. Klidu, míru, pohody.

    OdpovědětVymazat
  4. Ellen ježiššš na ten jsem úplně zapomněla....ten byl taky parádní! to byly ještě doby, kdy je najednou neposlouchali všichni a opravdu se na koncertech scházeli ti nejvěrnější fanoušci =) Oni to prostě uměli, umí a stále umět budou =)

    OdpovědětVymazat
  5. hele, já na to našla i fotky :-D
    http://www.tjloko-plzen.cz/index.php?mact=Album,m3,default,1&m3albumid=10&m3returnid=19&page=19&hl=cz

    jsme si u vstupu koupili se ségrou ty neonový svítítka.. ještě ho doma mám, má tři volby a na obchodníka s deštěm se dalo to pomalý... místo blikačky :-)

    Táta tehdy koupil tři lístky, ale nějak mu to nevyšlo, tak jsme tam byli akorát se ségrou a fakt jsme si to tehdy užili. Přiznám se, že z té novější tvorby nevím, co už hrají. Jaksi rádio neposlouchám, ale na těch prvních pěti CD jsme vyrostli.

    Stejně... nejlepší a nejvěrnější klasika je za mne onen Obchodník s deštěm, to je moje srdcová záležitost. A pak Srdce :-)

    Ale jinak máš recht, tehdy to bylo pohodový :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ellen ježíššš úplně si mi to připomněla a vše se mi vybavilo! To byl taky parádní koncert! Moje nejoblíbenější je plán a lampión, ale k tomu mám osobní vazbu a nemůžu si ho pouštět, protože řvu jak želva =D

    Tak si představ rubikon tour s dalšíma 20ceti písničkama a máš Kryštof Kemp, ale s osobním přístupem =)

    OdpovědětVymazat
  7. tak dvacet písniček jsme tam asi i měli.. ty vado, bylo mi 18 :-D to už mám paměť na tohle děravou.
    Vím, že jsem přemýšlela, jak to mají vymakaný, jak furt do toho skáčou, houpou se na tom a neruplo to a pak to prostě na laně... či jak to měli ukotvený... vyvezli nad publikum :-D To byl jako mazec :-D

    A něco podobného já mám právě u Obchodníka :-D nej písnička na depku, za deštivého počasí apod :-D a že jsem si to tele pustila, tak ideální ke kapesníku :-D

    jako ten kemp zní dobře, ale když já nemám ráda davy a v plzni to letos bylo na amfiteátru (hned vedle zoo) a po davech nemám ráda kravál vedle zoo :-D Takže bych asi musela zvolit jinou destinaci :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Ellen ale ne, že hráli 20 písniček ale, že sis měla vypíchnout best z rubikonu a k tomu přidat dvacet novodobých písniček a přenést to ven a máš Kryštof kemp =D

    Neřviii brouku =D

    Tak u Zoo se mi to ted fakt taky nelíbí, tak tě zvu do Mikulova, tam je amfiteátr tuším nad hřbitovem a to jde ne? =D Mikulov je za rok nebo dva po pauze potvrzený

    OdpovědětVymazat
  9. nad hřbitovem má babi barák. to je optimální :-D
    Mi to u té zoo prostě vadí, holt v Plzni to tak je no :-D

    Jasněěě.... pojedu si takhle do mikulova... jen 400 km :-D S dvěma malýma teroristkama :-D A už první hodiny mne na kempu budou křísit :-D

    a proč hned jem z rubikonu, taky měli 03, poločas, mikrokosmos, v siločarách a určitě ještě někde něco... ostatně stejně na CD se ty nějvětší pecky opakovaly :-D

    Ale četla jsem Mňága... to bych tam jiříka asi ukecala :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Děti někde uschovejte a uděláme si rande ve čtyřech =D

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...