středa 24. září 2014

Scéna Naked - klapka po 3.

24.9.2014 16:00

Zdravím své věrné a milé čtenáře,

dnes pro Vás mám konečně paletku od Urban Decay která mi přišla koncem srpna.

Jak u mně paletka obstála a co na ní říkám? Stačí jenom číst dál.



Mám doma již Naked 1 nebo-li jen Naked. Článek jsem sepisovala v začátcích blogování (za 4 měsíce to bude rok, to je šupec) zde.

Naked 2 jsem nějak přeskočila, protože pro mně není tak moc atraktivní jako Naked 3. Každopádně nad ní hůl nelámu a až nebudu vědět, co s penězi (tohle je vtipná vsuvka, když každý měsíc hraničím s bankrotem =D), tak si jí určitě pořídím.

Naked 3 můžete zakoupit i u nás za nějakých 1.700,-, ale přijde  mi zbytečné vyhazovat 600,-, když se v Americe dá zakoupit za 1.100,-. Na beautybay.com vyhlásili dopravu po celém světě zdarma (stále akce trvá)...na co ještě víc čekat? Jenže v té době jsem v tom nebyla moc zběhlá a když mi Lenka oznámila, že je 99% pravděpodobnost, že mi na balík buchnou na celnici clo a DPH, tak mně málem omyli =D No 1% a moje modlitby zabraly a balík prošel celnicí bez povšimnutí =D

Paletka obsahuje klasicky 12 stínů, nachází se tam matné, se shimmerem, ale i se třpytkami. Tato paletka je laděna do růžové nude. Dojde Vám zabalená v papírové krabičce, kde naleznete zezadu popis paletky a názvy jednotlivých stínů.  Líbí se mi vnitřní řešení krabičky, je pěkně rozdělené, aby se paletce nic nestalo.




Barvy odpovídají na 100%

Krabička je plechová s různými vlnkami pro dojem krabacené látky. Nahoře je v 3D vyrytý název Naked ve zlaté barvě. Je bytelná mnohem více než jednička, Zavírání je na pacičky, ale nemám pocit, že by měly tendence odcestovat do většných lovišť. Barva paletky je taková stříbrnoměděná, slovy se moc popsat nedá, prostě do běžova =). Zezadu naleznete veškeré údaje o Urban Decay a gramáž jednotlivých stínů a mnohé jiné. Paletka je stejně silná jako jednička možná malinko širší, z jedné strany má prohlubeň na otevírání a z druhé strany pěkně vyražený název paletky, aby jste jí mezi všemi vyskládanými paletkami hezky našly, když toho máte takové kvanta jako já =D. Konečně je obal "normální" a při každém používání nemáte pocit, že jí mělo v rukách nějaké prase =D Nic se na ní nechytná, nikde nic neulpívá.






Stíny jsou zasazené do plastové formy a na odklápěcí části je přes celou plochu zrcátko. Co mi strašně vadí (a už to bylo u jedničky), tak stíny nejsou všechny v jedné rovině. Když se kouknete na stín Trick, tak jasně vidíte, že je pravá delší strana propadlá. Při takto drahé paletce mi to nepřijde žádoucí a vhodné. 

Součástí balení v krabičce jsou báze pod oční stíny od UD. Tyto testery jedny už doma mám, obdržela jsem je jako dárek v jednom českém eshopu. Co mi přijde směšné, že to dávají k Naked, protože je to úplně zbytečné =D Stíny mají nejlepší výdrž ze všech stínů, co jsem kdy zkusila. Kdybych měla hodnotit bázi, tak je bezkonkurenční a nechává za sebou i Artdeco.

V paletce naleznete i štětec. Klidně se přiznám....nikdy jsem ho nepoužila. Já tady tyhle štětce nějak nikdy ani nezkoušela a ani nevím proč, protože tady tento oboustraný štětec vypadá velmi kvalitně.



S touto paletkou jsem se nesetkala poprvé, dá se říci, že jsem si jí už odzkoušela na návštěvě u Blanky. I tak mně paletka dokázala překvapit. Do stínů poprvé šáhám až po nafocení celého produktu a to prstem, abych nafotila swatch (těžký život blogera =D). Když jsem pro Vás začala fotit první šestku, tak jsem se zhrozila a napadlo mně jediné - já si koupila fake!

Nekecám, takhle hrozné to bylo, šmudlala jsem to prstem snad 5x a furt "typická" pigmentace nikde. Když jsem první šestku nanášela při líčení, tak po šesté, tak se pigmentace konečně prokázala. Stíny byly asi na povrchu zapečené (?) nebo já nevím. 

První šestka stínů:

Tyto stíny jsou určené na celé pohyblivé víčko a jako základ pro další vrstvení.

Strange - krémově bílý matný stín jako základ celého líčení, nepostradatelný. Některé paletky takový to stín nemají a je to pak spíš k vzteku, když musíte šahat po jiném základním stínu do jiné paletky.
Dust - světle růžový stín se shimmerem, lze také použít jako základ.
Bournout - broskvový stín se shimmerem
Limit - dámy a pánové dostáváme se k nečemu famoznímu! Matný růžový stín s kapkou béžové! Něco nepopsatelně krásného.
Buzz - růžový stín podobný Dust, jen malinko tmavší. Kromě shimmeru obsahuje i drobounké třpytky 
Trick - mnou nenáviděný a milovaný zároveň. Nepřenesu přes srdce, že je propadlý =(. Zlatavěbroskvový  se shimmerem a třpytky. Po aplikaci je spíše do měděnorůžova, strašně klame na paletce a proto se do něj dá lehce zamilovat!

ve stínu

na slunci

 Druhá šestka stínů:

Přicházíme do druhé - tmavší poloviny paletky. Stíny jsou určené do vnějšího koutku oka na blending, popřípadně na výraznější líčení.

Noooner - světle hnědý matný stín, spadá ještě do kategorie světlejších.
Liar - hnědý stín se zlatavými odlesky.
Factory - hnědý stín se shimmerem a malými stříbrnými třpytky.
Mugshot - zlatý stín s hnědými odlesky a zlatavými třpytkami
Darkside - opravdu temná strana jak má být. Takový jediný šedohnědý stín a drobounkými stříbrnými třpytkami.
Blackheart - tak toto je druhý stín, při kterém otírám tekoucí slinty =D. Tmavě hnědočerný stín se shimmerem a červenozlatými třpytkami.

ve stínu

na slunci

Po zmíněném "odrbání" stínů musím uznat, že ta pigmentace je neskutečná. Klasicky se stává, že matné stíny v paletkách mají nižší pigmantaci....na tohle u Naked zapomeňte, všechny jsou stejně skvěle pigmentované.

Už to vypadalo, že Naked 3 aspiruje na nejlepší paletku celé mé sbírky, ale již od vyzkoušení u Blanky vím jedno.....ta prašnost je hrozná. Když to porovnám s jedničkou, tak je to nebe a dudy. Jednička je taková krásně máslová, jen přejedete štětcem a vše je jen na jednom místě - na štětci. Jenže Naked 3 už máslová skoro vůbec není. Pokud po ní přejedete štětcem, tak Vám za cestičkou zůstane poprašek stínu. Nevím zda změnili proces výroby, ale prostě to tak je.

Tahle paletka je věhlasná právem. Její stíny jsou nepřekonatelné a takovéto barvy nikde neseženete. Pro někoho jeden stín jak druhý, ale pro mně neuvěřitelná nude paleta, která se k mým očím hodí. Chválím bytelnost a provedení obalu. Líbí se mi  i dáreček k paletce, ale využití nalezne u jiných stínů, které nejsou tak famózní jako tyto. Pigmentace a výdrž je nepřekonatelná, jediný kdo se s touto značkou může rovnat je theBalm, nic jiného se mi takto nepotvrdilo. Ubírám dvě hvězdičky za prašnost (jo tak moc mně štve, že za to strhávám 1,5 bodu) a za opět křivě zasazený stín (0,5 bodu). Jsem šťastná, že jí mám a to i přes tu prašnost ( o které jsem věděla) a všem milovníkům Nude barev vřele doporučuju, protože takovéhle barvičky moc nepotkáte a když ano, tak spíše mono a ty já už nemám kam dávat =D.


Jakou Naked vlastníte Vy? Co milujete od Urban Decay, kromě paletek?

16 komentářů:

  1. Já jsem s Naked 3 hodně spokojená, neříkám, že to je moje top paletka, ale kvalitou se mi zdá víc než fajn. Nezdá se mi, že by stíny nějak moc prášily. Nezkusila jsi je třeba nabrat jinou značkou štětce?

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Ultimate a máš i jedničku? Je to nebe a dudy, spíš než prášily, bych řekla, že po přjetí nechávají prašný ocas, jako odrolky...nevím jak to nazvat =D Používám jako vždy sigmu a hakuro jako na všechny stíny a rozdíl mezi nimi nebyl

    OdpovědětVymazat
  3. já ji mám a jsem zklamaná.. škoda

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie vždy\ť si říkala, že si jí ani nezkoušela protože je moc drahá.....

    OdpovědětVymazat
  5. No jo, originál je originál, ta paletka vypadá fakt božsky! ááááách...
    A máš moc pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Adriana děkuju moc =) Bylo to focený už při zápáadu slunce, musela jsem trošku stahovat barvy, protože to bylo oranžové =D

    OdpovědětVymazat
  7. mám ji doma od února, takže jsem ji samozřejmě několikrát zkusila... ale ty stíny mě zklamaly.. prašný a rozhodně ne máslový

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie, prašný jo, ale nepadají pod oko, znám teda i horší stíny =) ale ty barvy jsou nepřekonatelné ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Pravda je, že mi přijdou taky trošku prasnější. Vystínovávám li více odstíny mám je vždy po očima. Ale jinak odstíny jsou nádherné :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mne taky padaj pod oci, musim otrit plet. vodou po naliceni, ale behem dne pak uz drzi. Jen pri tom nanaseni prasi a docela dost. Ale u mne to muze byt i stetcema, nemam Hakuro ani jinou bombu....

    OdpovědětVymazat
  11. Lady es, tak já asi moc nemíchám, takže pod očima nemám, ale paletku musím vždy ofouknout =)

    OdpovědětVymazat
  12. Ivonka pod očima je nemám, pokud chceš kvalitní štětce, které tě však nezruinujou tak si kup sigmu =) Rozhodně je to také o štětcích ;)

    OdpovědětVymazat
  13. wow, na té první fotce stínů se mi strašně líbí ten čtvrtý zleva a z té druhé poloviny ten první.. Ty jsou úžasné!! Jinak musím uznat, že mám slabost hlavně celkově pro matné stíny. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nicca jj limit je nejkrutější =)

    OdpovědětVymazat
  15. Tess, trošku pozdě jsem se dostala k přečtení této recenze, ale hrozně jsem se na ní těšila. Já jak víš mám UD ráda obecně, takže i tato paletka je má oblíbená. Malinko víc práší, to je pravda, ale já jí to ráda odpustím. Jinak super fotky a super swatche, ty jsou fakt povedené :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...