neděle 16. února 2014

Nedělní pečení podle blogerky!

16.2.2014 22:00
Dneska to bude trošku na jiné brdo, jak se říká =)
Našla jsem u své nejoblíbenšější blogerky recept na Skořicové šneky. Sice je to kynuté těsto, což se rovná dlouhá doba přípravy, ale rozhodně to stojí za to! Vyzkoušejte je taky =)


Nebudu zde vypisovat celý recept, protože ho najdete zde!


Příprava těsta, před přidáním kvásku.
Můj kvásek
Na jejím blogu jsem se dočetla, že těsto míchala v rukách....smekám! Můj Kenwood měl co dělat aby to umíchal.
No a teď příjde ta nejvtipnější část =D Na jejím blogu mě přišlo, že je to hrozně málo, tak jsem mléka, cukru, kvasnic dala na dvě dávky, až pak jsem si přečetla, že tam patří 4 hrnky mouky (na jednu dávku). Takže moje dvě dávky byly z kila mouky =DDD Ilovemakeup se mi smála, především po shlednutí následující fotky =D

No prostě jsem to nevychytala no, ale už stím nešlo nic dělat =D
Takže jsem u válení málem vypustila duši=D Teď ještě zábavnější část...nejdřív jsem se k ní nechtěla přiznat, ale proč bych Vás nepobavila. Mám kořenky zavěšené na lince v takových košíčkách. No a mám tam i skořici. Šáhla jsem po kořence a hlásím přes celý byt "teď jsem tam málem nasypala drcený kmín", odložila jsem kořenku šáhla poté vedle a sebevědomně jsem začala sypat....no byl to pepř =DDDDDD Naštěstí mě to došlo hned a zasáhlo to jen roh o rozměrech tak 10x10cm takže jsem ho odřízla a nahradila novým těstem, no a aby toho nebylo málo, tak jak jsem tam ten nový kus "přivalovala" tak jsem tak zabrala, že mě spadl na zem stojan s noži...no samozřejmě ulomila se na něm noha...Já jsem prostě expert =DDDD
Válela jsem a válela =D

Mazlící na plechu před následným nakynutím

Neodradilo mě to a dodělala jsem to. Ještě, že tak protože výsledek stojí za to!

Už polití šnečci.
Vytahování jednotlivých šneků, nejde moc lehce
Takto vypadají jednotlivě.

Recept hodnotím na výbornou, lepší baštu v neděli večer si neumím představit. Nedoporučuju Vám být jako já a dělat to ze dvou dávek. Za prvé je toho až až z jedné dávky a za druhé Vás to nebude tak bavit, popřípadně si zruinujete kuchyň jako já =D
Jedině negativum, že šnecci nejdou příliš dobře po jednom vytahovat, ale vždyť je to fuk, nevaříme přece do soutěže, ale na chuť!!!
Udělala jsem jedinou věc jinak - použila jsem mandlové aroma místo vanilkového, a to z důvodu, že mě ta vanilka od oetkera prostě smrdí uměle. Na vršek šneků před pečením jsem ještě nadrobila čokoládu z mlýnku Kotanyi.
Ilovemakeup díky moc za super recept!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...