4.4.2014
Krásný podvečer dámy!
Máme tu pátek a já už pro Vás nějaký ten pátek =D mám přichystané nějaké recepty, tak jsem se rozhodla, že dnes nadešel ten správný čas, aby jste o víkendu mohly kuchtit =)
Ingredience:
- 250g jahod
- 150g polohrubé mouky
- 180g másla
- 160g cukr krupice
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva (radím více, aby lépe vyběhly)
- 1 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 80ml mléka
- Papírové košíčky
Ingredience jahodový krém:
- 300g plnotučného tvarohu
- 100ml smetany
- 150g jahody
- 2 plátky želatiny
- 100g moučkového cukru
- Celé jahody na zdobení
Postup:
Jahody omyjeme a nakrájíme na malinkaté kousky cca 1cm. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejcem do pěny. Po lžících ručně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a jogurt (zak.smetanu). Nakonec do těsta vmícháme jahody. Košíčky vložíme do formy na muffiny a naplníme je do 3/4 těstem. Pečeme na 180°C přibližně 25 minut.
Na krém rozmačkáme jahody s cukrem, přidáme tvaroh. Želatinu namočte ve studené vodě. Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu a přidáme do ní namočenou želatinu a mícháme dokud se želatina nerozmělní. Směs necháme vychladnout a poté přimícháme do tvarohové směsi. Tuto směs vyšleháme do krému a necháme v ledničce vychladit.Poté pomocí cukrářského sáčku zdobíme vychladlé cupcaky a dozdobíme celými jahodami.
Já použila úplně jiný krém, vlastně já dělám jen tento krém a jen ho všemožně "vylepšuju", především proto, že nejím tvaroh =) Takže krém můžete dát jakýkoliv, je to jen na Vás. Jahody na dozdobení nezbyly =P
Cupcaky jsou vláčné a akorát sladké, jen nechtějí moc vyběhnout kvůli kouskům jahod, takže se kypřícího prášku opravdu nebojte =)
Vyzkoušíte tento recept? Zaujal Vás?
Kdo by kuchtil, tak mě pak dejte dolů do komentářů odkaz, ať se můžu Vašema výtvorama pokochat =)
Mnamka asi vyzkouším. Jsi moje sikulka :)
OdpovědětVymazatKyrkys zkusss a pak se pochlub =)
OdpovědětVymazatMňaaam, ja sa chystám na domáce cookies už týždeň :DDD
OdpovědětVymazatDanda ty bývají zrádný =/ já k nim ještě nenalezla odvahu, protože plno jich bývá moc tvrdých...
OdpovědětVymazatmňam mňam :) receptík už mám hozený v oblíbených a snad ho brzy zkusím :)
OdpovědětVymazatAlice tak se pak pochlub =) a hlavně se pochlub co sis koupila na interbeauty =)
OdpovědětVymazat