pátek 11. dubna 2014

Monoi Tiki Tahiti Tiaré

11.4.2014 16:30
Máme tu pátek, což je nejlepší den v týdnu, alespoň pro všechny, co nemají víkendové směny. Těmto nešťastlivcům přeju, aby to uteklo možná co nejrychleji. Já mám skvělý den, protože v rukách držím svůj opravený fotoaparát a s radostí Vám oznamuji, že od ZÍTŘKA SE BLOG VRACÍ DO 100% KVALITY =) Kdo má radost jako já ať dá + 1 =)

Dneska tady pro Vás mám recenzi tahitského oleje. Možná si vzpomínáte, že jsem před třemi týdny na facebooku jásala, že mi dorazil voňavý sen, dělala jsem před Váma strašně záhadnou =D, ale kdo pečlivě koukal, tak ho už musel vidět stát na stolku při focení několika kosmetiky do recenzí z předešlých týdnů. Nechala jsem ho tam stát schválně, zda ho některá postřehnete =P Takže, kdo postřehl, tak se mi pochlubte v komentářích =P


Jdeme na to a připravte si peněženky, protože tenhle kousek musí být Váš a to garantuji Vám, že si ho zamilujete =)

O tomto produktu jsem četla u své oblíbené blogerky Fashion Picnic, kdo nezná, tak určitě koukněte, protože tato holčina má takový rozhled v přírodní kosmetice až Vám zůstane rozum stát. Na olej psala recenzi, když jsem se zeptala, kde se tento super kousek (už před dodáním jsem mu věřila) dá sehnat, poradila mi ať zkusím zkontaktovat firmu Tahiti-tiaré.cz na facebooku a zeptám se na testování.

Napsala jsem jim tedy a tito úžasní lidé souhlasili a zaslali mě olej k testování. Všechny by jste čekaly nějaký vzoreček, ale oni mě poslali plné balení! K tomu všemu jsem si mohla ještě vybrat vůni a moje volba padla jak jinak než na vanilku =) Tím to e-shopu tiaré velmi děkuju!

Poprosím všechny rejpaly a podobné individua, které mají potřebu si vylévat zlost na tom, že blogerkám se zasílají produkty zdarma, aby se v komentářích nevyjadřovaly, protože stejně budete smazáni a především se zamyslete, jak obtížné je psát blog a zaujmout rozsáhlé publikum. Až si to zkusíte, tak mi klidně nadávejte do té doby poprosím o trochu pochopení a ohledy na to kolik času do recenzí vkládám =) Recenze dělám pro Vás a pro snadnější koupi dobrých a nedobrých produktů, nedělám to proto abych dostávala něco zadarmo ;) Děkuji

No a teď konečně k tomuto zázraku. Ze stránek Tahiti tiaré si s dovolením zapůjčím popis a využití produktu, abych vše nemusela přepisovat z balení =):

Monoï z Tahiti - přírodní kosmetika

Monoï je starobylé tahitské slovo označující vonný olej. Vyrábí se namáčením lístku květů rostliny tiaré (Gardenia tahitensis) do kokosového oleje. Jeho historie se datuje do doby před více než 2000 lety, kdy jej domorodí Polynésané denně využívali pro lékařské, kosmetické a náboženské účely.


Pro tělo: Po koupeli si nalijte malé množství monoï na dlaň, ruce promněte a poté olej jemně vmasírujte do ještě vlhké pokožky těla, která se tak stane díky obnovené hydrataci hebkou a jemnou.
Pro obličej: Aplikujte malé množství oleje na konečky prstů a lehkými, krouživými pohyby naneste na tvář, kterou monoï vyživí a zjemní. Obsažený vitamín E (tokoferol) ochraňuje před účinky volných radikálů a coby antioxidant zpomaluje stárnutí pleti.
Na suché vlasy: Vetřete pár kapek do konečků vlasů pro intenzívní výživu. Nesmývejte.
Na mokré vlasy: Naneste malé množství oleje na vlasy. Promasírujte a nechte působit nejméně 15 minut. Poté smyjte. Opakujte jednou týdně.
Do koupele: Pro relaxační koupel nakapejte olej přímo do vody. Monoï ochrání pokožku před účinky chlóru a tvrdé vody a zanechá tělo jemně provoněné.
Pro depilaci: Monoï je vhodný pro zvláčnění a ošetření kůže po depilaci či holení.
Pro masáž: Nalijte trochu oleje do dlaně, třením zahřejte a aplikujte na tělo. Masírujte ve směru energetických drah od vrcholku hlavy až po šlapky nohou.
Péče o dětskou pokožku: Monoï lze bez obav používat i pro jemnou pokožku dětí, kterou ochraňuje a díky snadnému vstřebávání ji nezanechává mastnou.
Ochrana před sluncem a péče po opalování: Po slunění vydatně aplikujte na nejexponovanější části těla (ramena, hruď, kotníky). Pokožka bude zklidněná a vláčná. Monoï zintenzivňuje opálení, uklidňuje pokožku a dodává smyslnou vůni. Upozornění: Monoï z Tahiti neochrání kůži před škodlivými účinky slunečního záření. Proto vždy při pobytu na slunci používejte ochranné opalovací krémy s UV filtrem.
Ochrana před větrem a mrazem: Díky svému složení a obsahu vitamínu E pomáhá monoï chránit pleť, která je vystavena větru a mrazu.

No takže myslím, že popis je více než stručný. Dále bych jen uvedla, že produkt neobsahuje žádné konzervanty, parabeny, barviva a jiné neduhy, ba naopak ještě obsahuje přírodní antioxidat a vitamín E. Pro mě nejdůležitějším bodem je, že produkty NEJSOU TESTOVÁNY NA ZVÍŘATECH! Milovník zvířat, no co jiného ode mě čekat =D


Balení je plastová lahvička s uzávěrem, který má v sobě gumu, aby olej nevytekl. Možná bych uvítala menší otvor, ale vše je o zvyku. Na lahvičce je nádherná etiketa a zezadu jsou základní informace o balení, původu atd. Každá lahvička má na sobě ještě přivázaný papírek, kde najdete napsané veškeré použití viz. výše.

Prostě jen kokosový olej a květ tiaré a aroma vanilky =) Květ je v každé lahvičce, takže to není plíseň, co vidíte na fotkách, ale přímo tento květ, který se v oleji koupe =)



Ze zmíněných bodů na využití oleje jsem využila pouze těchto pět: na vlasy mokré a suché, na obličej, na masáž, na tělo. Koupele si nedělám (su strašně líná a nebaví mě to =D), depilace mi problémy nedělá - používám jen vodu a strojek - a na opalování to ještě venku není, ale kdyby bylo, tak by ho hned využila a mráz tuhle republiku letos absolutně minul =)

Nyní Vám popíši jednotlivých 5 bodů, vlastně 6 bodů protože jsem našla i jedno využití navíc =)


Na mokré vlasy - no teď to bude vypadat, že jsem vlastně nespokojená s olejem, ale není to tak. Na vlasy jsem ho použila jen jednou a už nikdy více, nejen, že jsem si vypatlala čtvrtku lahvičky - teď mi to tak schází =/ - a sice jsem měla vlasy vyživené, ale jako kdyby jste mi na ně vylili půl litru rostliného oleje =( Možná si říkáte, že jsem olej špatně vymyla, ale opravdu jsem si na tom dala záležet a z popisu jsem pochopila, že se olej vymývá bez šampónu. Po vyschnutí vlasů jsem si je musela jít okamžitě znovu umýt hlavu. Za mě tedy ne.

Do konečků - po mokré zkušenosti jsem si dala opravdu jen pár kapiček do konečků a bomba! Konečky jsou vyživné, hebké a voňavé! Za mě tedy ano!

Na obličej - co, že to všechny dělají? Neustále hledají ten a nebo onen super krém? Ty předražené krémy proti vráskám, co nefungují?! Na všechno tady to běhání, zjišťování a testování zapomeňte a kupte si tenhle olej! Nic lepšího jsem na pleť snad nikdy neměla (jedině pleťový elixír z manufaktury a na ten bude recenze, ale není tak skvělý jako olej). Nanášela jsem jenom na noc, protože na den se moc "nekámoší" s make-up, což je asi jasný. Po noci stímto úžasným olejíčkem jsem měla pleť vyživenou, hebkou, vypnutou bez vrásek a především se mi přes noc vyléčilili pupínky a ty moje hrozné fleky byly také přijatelnější. No koukala jsem na to jak z jara. Takže za mě 1000x ano! Myslím, že nic lepšího na vrásky ani nemůže být!

Na masáž - já sama jsem to asi moc nemohla otestovat, ale přítel když mi dělal masáž, tak měl porovnávat s jinými oleji a říkala, že Monoi je mnohem lepší, že sice se vsákne, ale záda jsou poté stále suprově naolejované, tak akorát na masáž! Za mě tedy ano!

Krém na ruce - no tohle není sice v popisu na tiaré, ale já jsem ho používala také jako krém na ruce a byla jsem naprotosto spokojená! Mé dehydratované pokožce se konečně dostala výživa jak má být a ruce byly celkově zjemněné a vyhlazené, bez šupinek a ta úleva? To ani nejde popsat. Takže za mě rozhodně také ano!

Na tělo - asi už víte, že nejsem fanda tělových mlík a podobných věci, protože mě to prostě nebaví, tak to nepoužívám, ale tady jsem udělala vyjímku! Po sprše jsem se celá od hlavy k patě tímto zázrakem namazala. Pokožka byla nádherně vyživená, hebká a vypnutá! Někomu, ale může vadit, že je pak mastný a jak si se nemůže obléct a jít ven, ale na noc proč ne. Jen bych vytkla, že čeho je moc toho je příliš a když jste od shora dolů naolejovaná, tak Vám vůně oleje může už trošku vadit. Takže za mě tak za 50%, ale já nejsem mazací typ =)

Sumasumárum jsem naprosto spokojená a především překvapená, co všechno tento olej z Tahiti může dokázat! Jeho vyplnění vrásek a vypnutí je až neuvěřitené. Je naprosto všestranný a už se nemůžu dočkat až ho v létě použiji na opalování, protože se mažu jen olejem a ochranné filmy nepoužívám =) Vůně vanilky je taková klasická, nic umělého a převoněného. Olej tuhne při nižší teplotě než 20°C, což je někdy lehce otravné, protože musíte olej rozehřívat, ale myslím si, že pro ty všechny účinky mu to velice rády odpustíte, tak jako já =) Za mě by to bylo 4,5 bodu, kdybych mohla dát, ale když to nejde tak dávám 4. =)


Úplně bych zapoměla, tyto super oleje se prodávají zde a je na výběr z těchto vůní:
- originál bez vůně, vanilka, kokos, ylang-ylang, Tipánié (pro suchou pokožku), jasmín a sanatalové dřevo. Pořizovací cena je 249,- což je absolutně směšné v porovnání s tím, co vše dokáže. Zkuste a uvidíte, že by jste za něj zaplatily i dvojnásobek =) 

10 komentářů:

  1. zaujalo mě to díky tomu, že jsi napsala,že na konečky ano a na vrásky taky ano.. obojí potřebuji.. vážně, hezký článek

    OdpovědětVymazat
  2. Lucinko děkuji ;) fakt to zkus...je to bomba! 250,- není tolik =)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tip kočko moje krásný článek ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Kyrkys není vůbec zač =) jsem ráda, že jsem pomohla =)

    OdpovědětVymazat
  5. Jůů, konečně článek o Monoi. :3
    Akorát pozor na to použití u mokrých vlasů - opravdu se má vymývat šamponem (stejně jako kokosový olej) - dokonce i vícekrát aby se vymyl pořádně. :D
    Někde jsem o tom asi psala u samotného kokosáku - zábal dělám tak, že nanesu na vlhké vlasy, zabalím do alobalu nebo sáčku, přes to hodím šátek nebo ručník, nechám klidně zabalené v teple i několik hodin, ale pak pořádně umyju šamponem. :) Ale stejně mi přijde že je Monoi na zábal škoda, raději na to používám jen čistý kokosový olej, účinky jsou zrovna na vlasy úplně stejné. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a ještě moooc děkuji za zmínění mého blogu, jsi zlatá ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nicca no , ale to mi příjde jako nesmysl, vždyť to tím šampónem zase vymyju a ztratí to efekt...no za mě prostě na vlasy ne =) Jinak nemáš za co brouku ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Už několikrát jsem na Monoi koukala, ale tvoje recenze mě přesvědčila a jdu objednávat! :-) Děkuju za krásnou, přehlednou recenzi, super! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Domi tak to jsem ráda =) opravdu neuděláš chybu...pak napiš jak si spokojená =) a jinak já děkuju ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Monoi je moje srdeční záležitost strašně moc jsem si ho zamilovala je úžasný :))) na vlasy jsme ho zkoušela na konečky a jak říká nicca je ho škoda také raději použiju kokosák a monoi nechávám pro plet obličeje :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...