středa 16. dubna 2014

Sigma Essential Kit - Make Me Blush

16.4.2014 19:00

Tak jak jsem deklarovala včera, tak je zde dnes jeden naprosto exkluzivní post! Ano vím, že samochvála smrdí, ale prostě si myslím, že Sigma je TOP mezi všemi štětci na trhu. Možná se už budu opakovat, ale prostě některé výrobky stojí úúúúplně na vrcholu a pod nima se řadí další výrobky, které se snaží na pomyslný vrchol dosáhnout, ale bez úspěchu. Neříkám, že vše, co není top je špatné to vůbec ne, ale první může být jen jeden a v tomhle případě je to podle mě Sigma. 


Zakoupila jsem si základní sadu na líčení a teď se jí podíváme na zoubek. Uvařte si něco dobrého na pití a pohodlně se usaďte, protože toto bude dlouhé čtení =)

Budete se možná divit a klepat si na čelo, jak můžu psát beauty blog, protože tohle jsou moje první kvalitní štětce. Dost jsem si o tom nastudovala, hromady článků pročetla a zkoumala různé porovnání.

Na trhu se nachází kromě Sigmy další velká jména jako je Hakuro, Zoeva, Nanshy nebo Real Techniques, který mě jediný absolutně neoslovil. Chtěla jsem si pořídit nějakou základní sestavů štětců a nekupovat je po jednotlivých kusech, takže tímto mi vypadly štětce Hakuro, ale jsem blázen a už mám na cestě tři kousky =P
Nanshy není až tak vychvalovaná, tak mi zbyla pouze Zoeva a Sigma. Obě značky jsou kvalitní, ale prostě Sigma je taková známější, sice její cena je 1x tak vyšší, ale potom (ano, už mě zabte jestli chcete, ale nemůžu jinak =), co paní Blanka z Cosmetics4you vystavila nabídku, že při koupi Essential Kit obdržíme k objednávce zdarma paletku Sleek Garden of Eden o které jsem Vám napsala již předevčírem - zde, tak jsem neměla nad čím přemýšlet (nakonec jsem dostala paletky dvě vše v článku z předvčerejška =).

Pořizovací cena byla 3.650,- a byl to poslední kus na skladě. Tuto sadu nabízí i v jiných barvách, ale všechny již byly prodané, ale ikdyby nebyly, tak bych si i tak pořídila tuto, protože růžovou prostě miluju =) Od Zoevy si chci pořídit sadu štětclů na líčení očí, takže to byl další důvod pro růžové mazlíky, protože nechci mít jen všechny štětce černé.





Dodání bleskové jako vždy prostě tomuto e-shopu nelze nic vytknout =) Ráno mě PPL kurýr (chodí ke mě pořád ten stejný, musí si myslet, že jsem magor =D) donesl krabici až ke dveřím a mě srdce zaplesalo a jak jsem za ním zabouchla, tak jsem začala škubat izolepy, abych konečně štětce držela v ruce! Vybalila jsem nádhernou krabičku Sigma, která byla opatřena na otevírání nálepkou, aby jste měli jistotu, že Vám do nich opravdu nikdo nešahal. V krabici se nacházela nádherný, dle mého názoru kožný, cestovní tubus v růžové barvě. Je to malinko světlejší barva než rukojeti štětců, ale prostě je strašně roztomilá. Na boku obsahuje patentky, které když vyklapnete tak tubus rozdělíte na půl a obě půlky Vám slouží jako kalíšky na štětce, takže odpadá hledání sklenic a svícnů na stůl. Obě půlky tubusu jsou opatřeny vyrytým nápisem Sigma. a jsou z tvrdého nepoddajného materiálu.






Vevnitř se nacházel sáček a v něm KONEČNĚ vytoužené štětce. Každý štětec byl zvlášť opatřen obalem po celé své délce, aby se jim nic nestalo, což velmi oceňuji. Každý tento celofánový obal má na sobě vytištěné barevné logo Sigma, nejdříve jsem si myslela, že se jedná o nálepky, ale kdeže, tvůrci Sigma si na tom opravdu dali záležet a na celofán logo vytiskli. 





Sada obsahuje 12 štětců - 5 na líčení tváře a zbylých 7 na líčení očí nebo jeho okolí. Možná si říkáte, jak mohu hodnotit štětce, když žádné jiné kvalitní nevlastním, ale to, že je nevlastním neznamená, že jsem je nikdy neměla v ruce. Prostě na tohle mám cit v rukou, poznám který štětec za to stojí a který ne, jen podle dotyku, uznávám, že v líčení tomu může být jinak, ale tohle není ani tak recenze jako využití a seznámení se štětci Sigma. 





Všechny štětce Sigma jsou tvořeny dřevěnou rukojetí v růžové barvě s kapkou vínové, není to typicky růžová a to víc se mi líbí a hodí se do mé červené ložnice.Každý štětec má na rukojeti vyryté logo, dále popis štětce a jeho číselné označení, což je podle mne hodně dobré, především pro začátečníky. Takhle vezmete štětec, přečtete a víte na co je určený. Palec nahoru dávám především za to, že je písmo vyryté a není pouze povrchové, tudíž se Vám nápis při používání neošoupe a nevytratí. Barva písma je holografická, prostě krásná =). Všechny precizně zastřižené hlavy štětců jsou zasazeny v kovovém pouzdře (jiné slovo mě nenapadá =D) s vyrytým logem z jedné strany a z druhé strany s nápisem "patent pending", prostě klasicky jako většina štětců, jediné Real Techniques mají štětce zasazeny přímo do rukojeti v celku. Sada je sestavena ze štětců z přírodních i syntetických materiálů. Na štětcích prostě lze vidět opravdu preciznost a důslednost značky Sigma, prostě okamžitě cítíte, že v ruce držíte něco výjmečného. Štětce samozřejmě nepouští chlupy a to ani po praní, které již absolvovaly. Řekla bych to asi takhle : koukáte se na své skvěle investované peníze a říkáte si, jak skvěle nakoupily =)




1. Large Powder F30

Popis: Největší štětec ze sady. Je určený ke konečnému zafixování make-upu pudrovými výrobky (pudr, bronzer) jak na obličej tak i na tělo. Jeho celková delka je 20,6 cm, velká hlava štětce sestává z přírodních chlupů, je velmi hustá, měkká. 
Názor: Okamžitě jsem si ho zamilovala, je to takový méďa mezi celou sadou. Pudrovat se sním každé ráno je prostě blaho a jen si to užíváte. Velká rukojeť skvěle padne do ruky a je skvěle vyvážená.





2. Large Angled Contour F40

Popis: Štětec s měkkými, zaoblenými hranami a sešikmeným vrškem, pro jemnou aplikaci tvářenky, rozjasňovače nebo pro lehké zvýraznění kontury lícních kostí.Díky zkosenému tvaru se skvěle přizpůsobí tváři. Délka 18,8 cm.
Názor: Tenhle štětec jsem si asi nejvíce oblíbila, jediný je bílý a měkkounký, až to možné není. Používám ho každý den na tvářenku. Vždycky se na něj jako na poslední používaný štětec při líčení těším. Skvěle se sním tvářenka nanáší a nevytváří nevzhledné fleky. Líbilo by se mi, kdyby všechny štětce byly v sadě bílé, je to takové hezčí =)   





3.  Duo Fibre F50

Popis: Vytváří na tváři airbrush efekt. Slouží k nanášení pudru nebo bronzeru, tekutých a krémových produktů. Délka 19,4 cm a je tvořen z přírodních i syntetických materiálů
Názor: Používám na nanášení make-upu, osobně si neumím představit, že bych se tímto štětcem zapudrovala. Tento štětec je pro mě jediný z celé sady, kde došlo ke zklamání. Make-up se sním nanést dá, ale chlup je přespříliš dlouhý, takže ikdyby by byl nejhustější na světě, tak prostě spíše zapracováváte make-up do štětce než do tváře, protože se štětiny moc ohýbají do stran. Prostě bych ho o pár centrimetrů ustřihla a bylo by =D Sigma má štětec s kratším chlupem a je to F80 a prostě bych spíš v sadě uvítala jeho .





4. Foundation F60

Popis: velký plochý štětec vhodný na nanášení makeupu či báze pod makeup na větší plochy, vhodný i na nášení korektoru na větší plochy. Délka štětce 18,3cm.
Názor: Tenhle štětec používám pouze na nanášení masky. Make-up s ním podle mne nejde tak dobře zapracovat jako s F50, možná tak BB cream, ale ty já nepoužívám. Pokud bych používala bázi pod make-up, tak zde jistě naleznu uplatnění. 




5.  Concealer F70

Popis: Štětec s malou, pevnou, mírně se zužující hlavou. Vhodný k zakrytí malých nedostatků na pleti, dostane se i na těžko přístupná  místa jako jsou partie kolem očí nebo nosu. Dále je velmi vhodný k nanášení krémových očních stínů, ale lze s nimi nanášet i klasický stín na celé oční víčko, nebo díky plochému konci lze nanášet stín i do očního záhybu. Délka štětce 18cm
Názor: Tento štětec používám na korektor nebo nanášení stínů na celé víčko nebo jen na pohyblivou část víčka.






6.Medium Angled Shading E70

Popis: zkozený jemný štětec vhodný na stínování a rozmazání přechodů a na nanášení rozjasňovače pod obočí. Délka štětce 17,8cm
Názor: Používám na nášení rozjasňujícho stínu na oblouk pod obočím, ale i nanášení hnědého stínu na obočí. Vytvoří takový jemnější a přirozenější efekt na obočí, než když použiju E65. 





7. Small Angle E65

Popis: malý zkosený štětec vhodný na dokreslování obočí stínem, na nanášení očních linek gelových, krémových i práškových. Délka štětce 16,51cm.
Názor: Používám na nášení rozjasňujícího a hnědého stínu na obočí, ale efekt je takový tvrdší a výraznější než E70. Používám také na linku pod řasy.





8. Large Shader E60

Popis: štětec vhodný na nanášení krémových očních stínů nebo báze pod oční stíny na celé víčko. Délka štětce 18,2cm.
Názor: Používám na nášení stínu na větší plochu. Jen na pohyblivé víčko je příliš velký.





9. Eye Shading E55

Popis: štětec vhodný na aplikaci očního stínu přes celé víčko. Délka štětce 18,2cm.
Názor: ptáte se, který štětec na nášení stínu mám nejradši? Právě se na něj koukáte! Skvělý k aplikaci stínů, akorát velký na pohyblivé víčko, protože chlup není zbytečně dlouhý. 





10. Tapered Blending E40

Popis: jemný štětec k rozmazávání stínů do ztracena a ztracení ostrých přechodů barev. Délka štětce 20,1cm
Názor: Jediný štětec na blendování, což mi příjde škoda, protože si myslím, že by si sada zasloužila klidně dva např. E35. Skvěle se s ním stínuje a splňuje vše na 100%.







11. Pencil E30

Popis: k rozmazání linky podél horní a spodní linie řaske zvýraznění vnitřního i vnějšího koutku oka.  Délka štětce 17,78cm
Názor: používám na zvýraznění banánku nebo docílení rozmazané linky pod řasy.





12. Eye Liner E05

Popis: štětec na oční linky, použití s linkami gelovými, tekutými i práškovými stíny. Délka štětce 16,51cm
Názor: Tento štětec jsem již obdržela jako dárek k jedné objednávce. Skvěle se sním nanáší rovnoměrná linka. Je velmi pevný a žádné štětinky z něj po zatlačení nevylézají, drží si svůj tvar po celou dobu aplikace.





Tak to by bylo vše, vím, že to bylo náročný a zdlouhavý, ale chtěla jsem aby jste měly, co nejvěrohodnější popis a moje názory na štětce. Ptáte se mě zda lituju nákupu? NIKDY, tak zní moje odpověď. Jsem ráda, že mám zrovna štětce Sigma v této základní sestavě. Jediné, co bych vyměnila je štětec na make-up, za nějaký s kratších chlupem a vzdala bych se třeba F70 za nějaký blendovací štětec. 





Jaké štětce vlastníte a které jsou Vaše nejoblíbenější?

Jinak děkuji paní Blance za tyto úžasné štětce a značce Sigma za skvělé zpracování štětců. Dále děkuji všem, co mě naučili, že bez kvalitního štětců nebude nikdy kvalitní make up =) Měli jste jako vždycky pravdu! Děkuji také svým čtenářkám, které se sem každý den vrací a nechávají mi zde milé komentáře. Díky moc všem! Vaše Tess


  

8 komentářů:

  1. Já jsem tak unavená, že jsem ten komentář omylem smazala, achjooo =( promiň, ale tady je kopie z e-mailu

    CosmeticsAndThings přidal(a) nový komentář k vašemu příspěvku "Sigma Essential Kit - Make Me Blush":

    To sis teda mákla nad tímhle článkem, ale Sigma štětce si to zaslouží. Úplně jsem si vzpomněla, když mi došla krabice s mými prvními štětci od Sigmy. Byly to moje první štětce, krom nějakých dvou z Douglasu a byla jsem z nich nadšená. Mám stejnou sadu, akorát v černé a starší vydání teda, nemají holografický nápis atd. Sadu využívám celou, ale dokoupila jsem Hakuro na oči. Moc se mi líbí ten stojánek, mám v jedné půlce štětce na tvář v druhé na oči :) Ta růžová barva je perfektní

    OdpovědětVymazat
  2. Mákla jsem si fakt pěkně =) (až z toho mažu komentáře =D), ale máš pravdu zaslouží si to! Já jsem z nich málkem skákala radostí, jak jsem byla ráda a při prvním použití jsem až zírala jak bombastické jsou. Teď si mě připoměla, že jsem sem nedala dvě fotky, jak je mám rozdělené ve stojáncích =) Mám to přesně jak ty píšeš nalevo mám štětce na obličej a napravo mám štětce na oči. Takže to jdu přidat ať se pokocháš =)

    OdpovědětVymazat
  3. Awww, ten tubus je rozkošný! A ty štětce se mi samozřejmě taky mooc líbí, takovou sadu jako Ty zatím ani zdaleka nemám.. :P

    OdpovědětVymazat
  4. Nicca no vidíš to a já už teď mám pocit, že jich mám strašně málo oproti jiným blogerkám =D že jo? Tak ho miluju!

    OdpovědětVymazat
  5. To je tedy obsáhlý a propracovaný článek, díky za něj a palec nahoru !
    Sigma štětce mají opravdu krásné provedení a ta růžová je top! :-)
    Já se na nákup sady štětců teprve chystám. Musím říct, že mě zaujala sada od Ecotools, tak pro začátek se asi vrhnu na ně ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Karolínko tak ty neznám, takže nedokáži říci svůj názor, ale koukala jsem na ně na googlu a vypadají zaímavě...Jinak děkuju moc za poklonu =)

    OdpovědětVymazat
  7. tak konečně jsem si našla čas přečíst celý článek :)) a vůbec bych se nezlobila mít takové miláčky doma :) já jsem na štětce docela lajdák, ale někdy bych ráda nějakou pěknou sadu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...