sobota 3. května 2014

Kuřecí prsa na citrónovém pepři a bazalce

3.5.2014 15:30
Krásné odpoledne dámy,

jaký jste měly den? Zachvílí je čas na večeři....už víte, co budete vařit? Co zkusit můj recept, který jsem náhodně vymyslela, ale všem velmi chutnal =)


Pokud budete chtít přesně stejné suroviny, jako jsem použila já, tak Vás odkážu na Davídkovo koření (mají i stránky s eshopem, ale jsou v opravě =) Jedná se o koření bez glutamátů a soli a jejich kombinace možná někde naleznete, ale jen prošpikované solí. Jezdí skoro na všechny farmářské trhy a jejich síť prodejen se každou chvíli rozrůstá =) Nejlepší koření na českém trhu, které můžete koupit.

Ingredience:

  • kuřecí prsa bez kosti
  • cibuli
  • sůl
  • citrónový pepř (Davídkovo koření)
  • Staročech (Davídkovo koření)
  • snítky čerstvé bazalky
  • smetana na šlehání a trochu mléka
  • příloha - nejlépe hranolky
Veškeré množství a poměr surovin nechám jen a jen na Vás =)

Postup:

Prsa očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájíme cibuli. Na ohni rozpálíme pánev a dáme cibuli a necháme jí zesklovatět. Mezitím natrháme lístky bazalky a nasekáme na jemno. Kuřecí maso osolíme, opepříme a okořeníme staročechem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme maso a napůl prsa osmažíme (ne syrové, ale ne usmažené) a jako poslední přidáme bazalku a vše spolu orestujeme. Nachystáme si smetanu a v nádobce smícháme s trochou mléka. Zalijeme maso a necháme "vařit". Smetana zhoustne a udělá hustší omáčku, vaříme tak dlouho podle toho, jak chceme hustou omáčku a samozřejmě až je maso uvařené =). Podáváme nejlépe s hranolky.




Jak se Vám recept líbí? Jednoduchý a chutný, nezdá se Vám? =)

Pokud někdo budete zkoušet pošlete mi poté fotky =) Ráda se kouknu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...