3.5.2014 15:30
Krásné odpoledne dámy,
jaký jste měly den? Zachvílí je čas na večeři....už víte, co budete vařit? Co zkusit můj recept, který jsem náhodně vymyslela, ale všem velmi chutnal =)
Pokud budete chtít přesně stejné suroviny, jako jsem použila já, tak Vás odkážu na Davídkovo koření (mají i stránky s eshopem, ale jsou v opravě =) Jedná se o koření bez glutamátů a soli a jejich kombinace možná někde naleznete, ale jen prošpikované solí. Jezdí skoro na všechny farmářské trhy a jejich síť prodejen se každou chvíli rozrůstá =) Nejlepší koření na českém trhu, které můžete koupit.
Ingredience:
- kuřecí prsa bez kosti
- cibuli
- sůl
- citrónový pepř (Davídkovo koření)
- Staročech (Davídkovo koření)
- snítky čerstvé bazalky
- smetana na šlehání a trochu mléka
- příloha - nejlépe hranolky
Postup:
Prsa očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájíme cibuli. Na ohni rozpálíme pánev a dáme cibuli a necháme jí zesklovatět. Mezitím natrháme lístky bazalky a nasekáme na jemno. Kuřecí maso osolíme, opepříme a okořeníme staročechem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme maso a napůl prsa osmažíme (ne syrové, ale ne usmažené) a jako poslední přidáme bazalku a vše spolu orestujeme. Nachystáme si smetanu a v nádobce smícháme s trochou mléka. Zalijeme maso a necháme "vařit". Smetana zhoustne a udělá hustší omáčku, vaříme tak dlouho podle toho, jak chceme hustou omáčku a samozřejmě až je maso uvařené =). Podáváme nejlépe s hranolky.Jak se Vám recept líbí? Jednoduchý a chutný, nezdá se Vám? =)
Pokud někdo budete zkoušet pošlete mi poté fotky =) Ráda se kouknu.