10.5.2014 23:30
Vím, že je skoro půlnoc, ale i po celodenní práci Vás o recept neochudím =)
Oč se bude jednat je jasné, tak jdeme na to =)
Ingredience:
20dkg oprané rýže (žádné pytlíky)
7,5dl mléka
10dkg másla (stačí i méně, ale mám to radši maslovitější =)
4 špetky soli
5dkg cukru
3 vejce
jakékoliv množství jakéhokoliv ovoce
Simax zapékací mísa (nejlépe kulatá, ta hranatá jako mám já, působí divně)
Postup:
Opranou rýži dáme do kastrólu se silným (nejlépe dvojitým dnem) a přidáme mléko a osladíme a osolíme a dáme vařit. Rýže je hotová, až veškeré mléko zmizí a vsáke se do rýže (radm ochutnat, minule tam žádné mléko nebylo a rýže byla aldente, což v nákypu moc super není =/). Rýži vyklopíme do velké mísy a přidáme máslo a dáme vychladnout. Po vychladnutí přidáme 3 žloutky a sníh ze 3 bílků. Rýži vložíme do vymaštěné Simax formy. Naplníme nejdříve do poloviny, poklademe ovocem a poté přidáme zbytek rýže a ovoce zakryjeme a na tuto vrstvu můžeme také přidat ovoce, ale již nezakrýváme rýži. Dáme do vyhřáté trouby neptejte se mě na kolik, mám plynovou a nemám tam ani stupnici jen obrázky plamínků, však jste holky šikovné, vy budete vědět na kolik. Pečeme cca 1 hodinu, před koncem pečení můžeme sundat víko formy, abychom měli povrch křupavější. Ihned podáváme s cukrem, kakaíčkem (ježiš já na to mám chuť jako blázen =D) nebo skořicí a polité rozpuštěným máslem.
Kdo miluje rýžový nákyp jako já? Zkusíte i mojí verzi? Jakou verzi máte Vy?
Ještě jednou se omlouvám, že je tento článek takto pozdě, ale na zítřejší oběd nebo véču to určo stihnete =)
Rýžový nákyp už jsem dlouho neměla, tak tenhle recept v týdnu vyzkouším ;) Mňam, mňam !
OdpovědětVymazatpak mi pošli fotky =)
OdpovědětVymazatS tím kakaem to vypadá docela nechutně :) Úplně to zkazí chuť toho ovoce. Ale proti gustu...
OdpovědětVymazatBlueberry uznávám, že to vypadá nechutně =D ale o to líp to chutná =D
OdpovědětVymazatMňamky :D Ja zbožňuje ryžový nákyp a teraz som si narobila chuťky naň :D
OdpovědětVymazatKatarína, tak šup vařit =D
OdpovědětVymazat