úterý 11. února 2014

Marius v rukách vraždících bestií

Dnes bych ještě ráda reagovala na zbytečnou smrt nevinného zvířete, ano mluvím o Mariusovi, který musel zemřít, protože člověk jako jedinec, který má oplývat inteligencí naprosto selhal.

Nedokážu pochopit, jak se lidé mohou na světě dopouštět takových to násilností - víceméně beztrestně - na němé žirafe, která nikterak neublíží.

Dnes jsem četla rozhovor s ředitelem ZOO v Kodani. Tato zrůda (pro mě tedy je) vyjádřila názor, že Marius zemřel, protože byl geneticky stejný jako další žirafy ve výběhu, na otázky, které si od této události klademe všichni - kastrace, prodej, jiné zoo - razantně zavrhl a zakončil to touto větou:

"Navíc by pak v zoo jen zabíral místo geneticky důležitějšímu zvířeti"

V čem je tento jedinec lepší a důležitější než Marius? Co mu dává právo žít na této zemi, když mohl ušetřit život nevinného zvířete?

Nebudu raději hovořit o další ohavnosti jako je rozřezávání Mariuse před dětmi a pak hození lvům. Nebudu a především nemohu, protože by ze mě lítali slova, které nejsou hodny spatřit světlo tohoto světa.

Chtěla jsem popřát Mariusovi, aby odpočíval v pokoji, ale to jaksi nejde když spočinul v žaludcích lvů. Tak přeji alespoň jeho duši klid a mír.

zdroj
Jaký máte názor vy? Jsem až moc zamilovaná do zvířat, nebo Vám to příjde také jako naprostá ohavnost?




2 komentáře:

  1. Z tej správy som bola tiež šokovaná.. Som rada, že nie som jediná, komu na zvieratách záleží. Z ľudí mi začína byť čím ďalej tým viac zle. Myslia si, že sú na vrchole rebríčka, že sú najchytrejší na svete, že si môžu dovoliť všetko. Je mi z toho zle.. Ako môže niekto pracovať so zvieraťom a nevytvoriť si k nemu citový vzťah? Nedokážem si predstaviť, že by som zviera, ktoré mám denne nastarosti len tak bez poriadneho dôvodu zabila, rozrezala na kusy a ešte ho aj hodila levom a kľudne sa pozerala na to, ako ho žerú... Veď to je ohavné! Celý tento svet je naruby, ľudia sú chorí a niektorí by si zaslúžili radšej sa ani nenarodiť..

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...