pátek 23. května 2014

Nové rtěnky Dermacol Longlasting lipstick

23.5.2014 15:00

Krásné fučavé odpoledne.

Omlouvám se, že to tenhle týden tak trochu flákám, ale včera doktor a předevčírem a předpředvčírem se o mě pokoušel infarkt - copak, někdo může 20 stupňové skoky v počasí jen tak? Doufám, že vy jste to přečkaly relativně v pohodě a užíváte si pátek. 

Jak jsem již psala na fb navázala jsem spolupráci s kosmetickou firmou Dermacol. Paní (nechci uvádět jméno =) mi volala, že by mě ráda zařadila do databáze blogerek, kterou nově převzala po staré PR. Mohla jsem si vybrat produkty z jejich e-shopu a kromě legendárního Make-up coveru a nového kaviárového make-upu jsem si napsala o tuto rtěnku. Chtěla jsem nějakou nude, chtěla jsem to nechat na paní z PR, protože se barva rtěnky podle malých obrázečků na e-shopu špatně odhaduje a na strýčkovi googlovi nenaleznete skoro žádné recenze a fotky, protože jde o žhavou novinku. Tipovala jsem něco mezi 09 až 11 odstínem, no a Dermacol byl tak hodný, že mi poslal rovnou obě dvě =) Tak se na ně pojďme kouknout.




Název je stejný jako původní rtěnky v červeném (růžovém) balení, proto je skoro nemožné se v hromadě fotografií na internetu zorientovat, která je která. Pár fotek s novou řadou rtěněk jsem nalezla, ale ani jedna nebyla mezi výše zmiňovanou stupnicí odstínů, takže můj odhad byl naprosto na slepo =)

Tyhle rtěnky jsem ještě nikde nepotkala (nebyla jsem teď dva týdny v rossmannu, tak mě kdyžtak opravte, pokud je již mají). Oproti původním mají nádherný bílý obal se zlatými ornamenty se zlatým nápisem. Již svým obalem zaujmou na kilomenty daleko. Rtěnky se otevírají klikací metodou ( zespod zmáčknete a vnitřní tuba Vám povyjede), což je pro mě nejlepší volba, protože klasické rtěnky se mi několikrát v kabelce otevřeli a zašpinili se. Zespod je napsané, kromě click, také číslo odstínu a sklíčko je průhledné, takže okamžitě vidíte jak barva v tubě vypadá (na 100% odpovídá tyčince) a v organizéru rtěněk se okamžitě zorientujete, než kdyby tam byla jen nálepka. Na horní části je zlatě namalované logo Dermacol. Vnitřní tuba je klasicky šroubovací a je také v zlaté barvě. Na tyčince je vyražené z obou stran logo Dermacol. já nevím jak vy, ale mě ta rtěnka přijde pak luxusnější než když je jen holá tyčinka =) Prostě jde vidět, že si firma na rtěnce dala zálážet do posledního detailu



Popis rtěněk z e-shopu Dermacol:

Dlouhotrvající krémová rtěnka. Velmi příjemná, bohatá a vysoce krycí krémová textura, která dokonale přilne ke rtům. Dlouhotrvající efekt až po dobu 6 hodin. Přírodní vosky a zvláčňující oleje udržují rty hydratované a zabraňují jejich vysoušení. Intenzivní barevné pigmenty dodají rtům sytou, zářivou barvu a zanechávají rty vláčné, jemné a provoněné vanilkou.

Výběr je ze 14ti odstínů (původní měla pouze 12 odstínů). Hmotnost rtěnky je 4,38g což je méně než u původní (4,8g), ale ruku na srdce, pokud jste fanatik do rtěněk jako já, tak jí máte navěky, protože je neustále střídáte. Cena na e-shopu je 159,- což je podle mě průměrná cena za rtěnku.

Všeobecně bych k rtěnkám řekla toto:

Vysoce hydratační rtěnka po nanesení. Rty Vám zvláční, udělá hebké a jemné. Po cca 30 minutách se jakoby vpije a lehce zažere do rtů a díky tomu opravdu vydrží až 6 hodin, ale stále máte rty hydratované jako po balzámu. Vydrží s Vámi jak malou svačinu tak i pití. Po větším jídle se vytrácí rovnoměrně. Rtěnka nikde necestuje, nedělá nevzhledné mapy ani nezvýrazňuje suché místa. Vůně je typicky rtěnková s kapkou vanilky (tu jsem tam cítila ještě předtím, než jsem si přečetla popis =). Rtěnky jsou vysoce pigmentované a stačí Vám jen jedno přetření viz. fotky na rukách a na rtech jsou v jedné vrstvě.Rtěnky jsou bez jakéhokoliv nevkusného shimmeru a třpytek a na rtech působí naprosto přirozeně (nevím, jak je tomu i jiných odstínů)

Když jse rtěnky doma otevřela, tak musím říct, že jsem se zhrozila jak tmavé barvy jsem si v domění "nude" vybrala a byla jsem zklamaná, že tyhle rtěnky ke mě prostě nepůjdou, ale řekla jsem si, že nebudu trdlo a, že je prostě na rtech musím zkusit. A opět světe div se (to používám snad v každém postu =D) barvy jsou na tyčinkách mnohem tmavší než na rtech, ale rozhodně jim to neubírá na pigmentaci. Takže moje rada zní: v drogérii nekoukejte jen na testery, ale dejte si je na ruku (pro odvážnější na rty) a samy uvidíte, že jsou barvičky světlejší než na tyčince!

09 Odstín

V tyčince působí jako cihlově červená, ale v realitě se jedná  o tmavě růžovou s kapkou cihlové a hnědé. Barva je opravdu nude a hodí se k jakémukoliv líčení. S touhle barvou nemůžete absolutně šlápnout vedle! Stala se jednou z mých nejoblíbenějších právě proto, že na rtech vydrží opravdu několik hodin!




v místnosti

na slunci

na slunci

na slunci

v místnosti

11 Odstín

V tyčince působí jako tmavě fialovohnědá, ale ve skutečnosti je tmavě růžová s kapkou tmavě hnědé. Je malinko výraznější než předešlý odstín, ale k nějakému nude líčení, které není nějak křiklavé je naprosto famózní! Barva mi připomíná můj milovany Rouge Velvet v odstínu Nude-ist od Bourjois, ale není tak moc sytá, takže za mě ano! Tyhle barvy se ke mě prostě hodí!





v místnosti

na slunci

na slunci

v místnosti

na slunci




Novým rtěnkám Dermacol uděluji 4 body. Proč 4? Protože nevím jak Vy, ale já moc stojanů Dermacol s dekorativkou nepotkávám a když potkám je více vybrakované než plné, takže jedinou možností je výběr na eshopu, kde bohužel odstíny absolutně neodpovídají (dole máte fotky odstínů z e-shopu). Tyhle rtěnky, ale předčily obyčejné rtěnky především výdrží s maximální hydratací. Malinko mě také mrzí, že jsou barvy na tyčinkách trošku jiné než ve skutečnosti a mně to upřímně při otevření rtěněk vyděsilo, na druhou stranu jsem ráda, že na rtech tomu tak není. Palec nahoru dávám taky rozkošným obalům, které rtěnkám přidávají na exkluzivitě a luxusu. 





Článek můžete považovat za sponzorovaný, ale píši vždy svůj názor a ten se nezmění ať si produkt zakoupím sama nebo ho obdržím v rámci spolupráce. Nikdy nenaleznete pozitivní názor, kdyby tomu tak nebylo.

Máte vyzkoušené staré verze longlasting lipstick? Jak jste snimi byly spokojené? Nebo jste měly štěstí a máte již tyto nové verze?

16 komentářů:

  1. Nějaké rtěnky Dermacol doma mám, netuším jaké odstíny, dlouho jsem je teď nepoužila, ale asi je zas vyštrachám. Tyhle dva co máš ty jsou docela příjemné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi pěkné odstíny :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já od Dermacolu nic nemám ani rtěnky, ale líbí se mi fakt ta druhá barva, vypadá velmi dobře. Obaly vypadají taky hezky a i to, že zespoda je vidět pěkně barva rtěnky. Díky za recenzi, líbila se mi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Cosmetics nic neštrachej a běž si koupit tyhle nový jak si pojedeš pro ty astorky, tak to vezmi jedním šupem ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Michaela Díky moc spíš to byl risk než jistota =D

    OdpovědětVymazat
  6. Blani nemáš za co ;) Ta druhá je opravdu výraznější, ale tobě sluší všecko, tak je to fuk ;) jen je horší ta dostupnost no =(

    OdpovědětVymazat
  7. Myslíš že mi sluší všechno? No já spíš myslím že mi nesluší skoro nic. Ale je fakt, že já o sobě měla vždycky nízké mínění :-) Ale moc děkuju :-) Konečně jsem zase vložila další líčení na beautykoktejl.eu, tak koukni. A budu se snažit napsat co nejdříve post z toho včerejšího Macu...

    OdpovědětVymazat
  8. ten první odstín se mi líbí o trošku víc :) já od Dermacolu mám jenom jednu rtěnku, ale totálně jsem se sekla v odstínů, přes internet jsem to odhadla fakt úplně špatně:D takže příště raději budu vybírat v drogerii :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dermacol je celkově má oblíbená značka, co se týče českých výrobců a drogérkově dostupných. Mají velice kvalitní výrobky a tyhle rtěnky vypadají krásně :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné balení rtěnek a ještě krásnější odstíny. :) Hlavně ten druhý sedí k tvým rtům :)

    OdpovědětVymazat
  11. Michaela děkuji, ale tu první jsem si tak nějak víc oblíbila =)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné pery, moc se mi líbí odstín 11 :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Kyrkys já su asi divná všem se líbí, ale já jsem víc nadšená z té devítky =D

    OdpovědětVymazat
  14. Oba odstíny jsou moc krásné :-) Líbí se mi.

    OdpovědětVymazat
  15. Rtěnky jsou asi jediné, co od Dermacol značky občas kupuju.. Pěkné odstíny, takové neutrální, budou se hodit ke všemu.. A máš pravdu, hodí se k tobě:)

    OdpovědětVymazat
  16. ilovemakeup mají dobré skoro všechno ;) jen se to blbě tipuje na tom eshopu =( jinak děkuju =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...