30.3.2014
Tak dneska Vám přináším ještě slibovaný recept, jak jsem prorokovala na facebooku - kdo ta m ještě není, tak rychle tam =)
Je to hrozně jednoduché, levné a rychlé, jdeme na to =)
Ingredience:
- 500g listového těsta
- Pečící papír
- Cukr na pomoučení
Ingredience na krém:
- 1 vanilkový pudink
- 2 žloutky
- 140g cukr moučka
- 500ml mléka
Ingredience na šlehačku:
- 250ml šlehačky
- 1 ztužovač slěhačky
- 100g cukru
Postup:
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé půlky vyválíme velký plát, který poté přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto propícháme vidličkou a pečeme na 180°C přibližně 20 minut do zezlátnutí. Placky necháme vychladnout. Mezitím si odměříme 500ml mléka a z něj 400ml nalijeme do hrnce a ve zbylých 100ml rozmícháme vanilkový pudink a dáme stranou. Do mléka v hrnci přidáme dva žloutky a cukr a dáme na plotnu, jakmile začne směs vřít, přidáme do ní zbylých 100ml mléka s pudinkem a počkáme, než nám směs zhoustne (mě to trvalo, cca dvě minuty) a necháme též zchládnout.
Do mísy nalijeme smetanu, cukr a ztužovač a společně vyšleháme ve šlehačku.
Po vychladnutí plátu nanášíme taktéž vychladlý krém a na něj šlehačku a přiklopíme druhým plátem.
Pozor - placky po upečení jsou opravdu křehké, ať se vám nezlomí. Krájení jde z tuha. Doporučuju si nůž nahřát v teplé vodě a utřít do sucha a řezy krájet ve studeném stavu, náplň má tendence vytékat.
Nechte si chutnat, řezy chutnají opravdu božsky a jsou akorát sladké a působí strašně andělsky =)
Zkusíte tento recept? Napadá Vás nějaké ozvláštnění receptu? =) Vše mi napište, zde nebo na facebooku.
Kdysi jsem dostala recept na Krémeš od kolegyně, jednou jsem ho dělala, ale mám pocit, že se mi to zdálo těžký, ale mně nebaví vařit, tak to bude asi tím :D Ale chutnal mi, to jo.
OdpovědětVymazatCosmeticsandthings a toto ti přijde taky složité? =) tak si dej opáčko =P
OdpovědětVymazat