neděle 2. března 2014

MUFFINY - sobotní pečení podle další blogerky

2.3.2014 14:00
Zdravím Vás,

tak tentokrát to nebyla klasiky neděle, ale dostala jsem na něco chuť už v sobotu. Nedávno jsem četla naprosto jedoduchý recept na Muffiny u blogerky No rodinary girl, tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet na vlastní loket =)



 Ingredience až na 21 kousků:
  • Formu na pečení muffinů a papírové košíčky (používám tyto)
  • 240g hladké mouky ( došla mi i s polohrubou to jde =D)
  • 180g cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 polévkových lžic mléka (já dala min. 12, prostě aby to bylo táhlé těsto)
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1/2 kostky másla
  • 1 čokoládu nebo jahody, skořice, borůvky - prostě vše co Vás napadne
  • 2 vajíčka
  • vanilkový cukr
  • popř. polevy zdobení - no prostě podle vlastní fantazie =)
Postup:

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout - musí být, ale stále tekuté. Vše odvážíme a dáme do mísy, přidáme kypřící prášek a vanilkový cukr (třeba i skořicový když budete chtít dělat jen skořicové). Do mísy dáme také všechny tekuté ingredience a vychladlé máslo. Vše zamícháme, nejlépe ručním mixérem a popřípadně přidáme mléko, aby bylo těsto táhlé tak akorát. Můžete udělat jeden druh nebo dva a více druhů příchutí jako já =) Těsto jsem rozdělila a do jedné části jsem zamíchala skořici a do druhé části jsem nasekala necelou jednu čokoládu. Do košíčků jsem dala jednu vrchovatou lžičku a přidala kousky mražených jahod a dala další lžičku těsta. Troubu Vám neřeknu na kolik jsem rozehřála, protože mám plynovou a nemám ani tu, kde jsou čísla 1,2,3, prostě už to má v ruce a vím, kde co péct. Pekla jsem je přibližně 12 minut, možná stačilo o minutku méně. 
Čokoládové muffiny jsem nakonec ještě polila nahoře čokoládou a ozdobila potravinářským zdobením, které koupíte v každém supermarketu. Skořicové muffiny jsem ještě teplé "pocukrovala" skořicí a tadáááá zde je výsledek =)





Postup jsem nefotila, protože je opravdu jednoduchý. Mám raději nižší a víc kousků, než vysoké a málo, ale je to na každém jak to udělá =), ale je pravda, že čím vyšším tím míň práce a méně čekání. 

Vřele doporučuji jsou velmi chutné a variabilní, můžete si udělat jakékoliv příchutě a především, jednodušší recept jsem snad nezažila =) Chtěla bych poděkovat blogerce za tento super recept =)

Jak se Vám líbí? Zkusíte tento jednoduchý recept také? Pochlubte se pak fotkama =)

2 komentáře:

  1. Ooo tak to jsem velmi poctěna, že jsi vyzkoušela můj recept. :) Se Ti tedy povedly! :) Já říkala že jsou jednoduchý. :D

    http://noordinary-girl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Nemáš za co, já dekuji...z těch 21 kousků (pekla jsem v 9 večer) je jich tady jen 5 a to jsem tady jen já a přítel =DDDDD prostě bomba =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...