neděle 23. března 2014

Můj první nákup na ebay

23.3.2014
Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o dojmy a pojmy z prvního nákupu na ebay. Pro někoho je to možná nepochopitelné, že jsem na ebay nakoupila poprvé ve svých 26 letech, ale velice jednoduše Vám to vysvětlím ;)

zdroj


Ebay pro mě vždy bylo, také velikánské aukro. Hodněkát jsem tam slintala nad všemi možnými produkty, ale nikdy jsem nic nenakoupila.

Proč? Protože jsem se vždy bála o své bankovní konto. Nenávidím paypal, prostě mu nevěřím, myslím si, že Vám to vysaje pomalu konto, aniž by jste si toho nevšimli. Prostě k tady tomuhle způsoby platby nemám důvěru a to ani po prvním nákupu.
Nebo můžete platit pomocí toho, že zadáte své číslo a odečtou se Vám peníze -  rychlá internetová platba. No zadávat to někam, aby to pak někdo zneužil na další nákupy, to už mě příjde úplně šílené (jednou jsem tatkto nakoupila na Google Play, ale věděla jsem, že za 14 dní té kartě vyprší platnost, tak jsem byla klidná).
Prostě preferuji bankovní převod, kde si vše nastavím, ohlídám a nikomu nemusím dávat své citlivé údaje o kartě. 
Dělám vysokou ekonomickou a věřte mi, že jsem měla hromady přednášek o tom, jak se skvěle vykrádají účty a vím, že mě to jednou potká a vězte, že jednou i Vás, ať je bankovnictví všelijak zabezpečené, stačí jedna chyba a je to. Nechci Vás strašit, ale je to holý fakt, přeji Vám ať se Vám to stane jen v malé míře (malé částky mizící z účtu), než aby jste přišli o své úspory. Jediná rada je, nenechávejte si své větší úspory na běžném účtě. Nejlépe mějte spořící účet, ne kvůli procentům (které jsou stejně mizivé), ale kvůli tomu, že to máte zvlášť, nikdy tím účtem neplaťte a nedělejte si od něj kartu. To je moje rada =)

Dost teorie zpět k nákupu. Proč jsem se k platbě odhodlala? Potřebovala jsem (ano, potřebovala a když něco potřebujete...znáte to =D) organizér rtěnek. Když jsem zjistila, že v ČR za tuhle prkotinu chtěji 300,-, tak jsem hledala, až jsem našla článek od jedné blogerky, která ho koupila za 80,- na ebay, tak jsem se šla kouknout a stále tam za tak nízkou cenu byl a čekal na mě... Chodila jsem kolem ebay, jak kolem horké kaše několik dní a pak jsem si řekla, že se strachem se musí bojovat. 
Vytvořila jsem si na paypal konto, asi 20x jsem kontrovala, zda to není podvodná stránka. Zadala jsem své údaje a se zavřenýma očima vše potvrdila. Provedla jsem platbu za zboží a dalších několik dní kontrolovala účet

Upřímně, nevěřila jsem, že mi něco dorazí, ale po třech týdnech mi opravdu dorazil balíček na poštu a byl to on! Peníze mi nemizeli, organizér dorazil, poštovné jsem nedoplácela - říkala jsem si "stal se zázrak" =D 

Nákup: 26.2.2014
Doručení: 20.3.2014
Deklarovaná doba doručení: od 11.3 až 2.4
Město dovozu: Hong Kong

Došel mi černý pytlík, v něm dvě polystyrenové desky a mezi němi organizér, no mohl si stím dát trošku větší práci, protože to byl obyčejný balík tak se divím, že to nebylo na tisíc kousků. Organizér je na 24 rtěnek. Jednotlivé fochy by mohli být malinko větší, Třeba rtěnky od Sleeku se tam vejdou jen tak tak. Spodní fochy jsou o pár milimetrů menší než ty horní. Organizér je dole malinko naprasklý, zamrzí to, ale stejně to nemá efekt na funkčnost. Jeden je málo, proč jsem si nekoupila hned dva, nevíte? =D







Jak se Vám organizér líbí? Nakoupili by jste na ebay nebo v ČR za přemrštěnou cenu? Máte nějaké rady nebo tipy ohledně nákupu na ebay?

4 komentáře:

  1. Ahoj, mělas napsat prodejci určitě by ti poslal ještě jeden jako nahradu za škodu :) nebo ti vrátí část peněz, na Ebay s tím prodejci nemají žádný problém.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, to jsem mohla, ale nějak to neřeším za 80,- mě je to fakt fuk =) Kdyby stál ty 300,- tak si to líbit nenechám =) ale dík za tip pro příště alespoň vím =)

    OdpovědětVymazat
  3. Ježiš to je božííí! Díky za tip, jdu ho hned taky objednat :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nicca jj utíkej =) je to fakt super

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše komentáře a Váš čas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...